دبیرخانه تحقق اهداف سال «جهش تولید» در مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل شد

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در نشست بررسی راهکارهای تحقق اهداف سال «جهش تولید»، دبیرخانه مرتبط با این موضوع را در مرکز تشکیل داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه ۴ فروردین) نشست بررسی راهکارهای دستیابی به اهداف سال «جهش تولید» را با حضور قاسمی رییس مرکز و  هادی قوامی عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برگزار کرد. این نشست در پی تاکیدات مقام معظم رهبری در پیام نوروزی درخصوص برنامه‌ریزی دستگاه‌ها و نهادهای کشوربه منظور تحقق اهداف سال «جهش تولید» و ایجاد تغییری محسوس در زندگی مردم و همچنین طبق نامه رییس مجلس شورای اسلامی به این مرکز تشکیل شد.

در این نشست، معاونین و مدیران مرکز پژوهش‌های مجلس دیدگاه‌ها و نظراتشان در خصوص راهکارهای تحقق اهداف سال جهش تولید ارائه کرده و زمان‌بندی درخصوص انجام امور تعیین شد. همچنین نقش مرکز پژوهش‌ها در پیشبرد امور، تبیین و مورد ارزیابی قرار گرفت و پیشنهاداتی در خصوص پیگیری امور با توجه به نامگذاری سال‌های گذشته به ویژه در سال ۹۸ به نام سال رونق تولید و همچنین روند اقدامات در حوزه اقتصاد مقاومتی، ارائه شد.

همچنین مقرر شد تا بر پایه مطالعات علمی این مرکز و همچنین استفاده از ظرفیت‌های علمی و نخبگانی بیرون از مرکز دو گزارش با محوریت چارچوب مفهومی و نظری اقدامات و راهکارهای جهش تولید و همچنین برنامه ها و پیشنهادات جهش تولید در حوزه های بخشی (صنعت، معدن، کشاورزی و...) و فرابخشی (اقتصاد کلان، تأمین مالی، بازرگانی، محیط کسب وکار و...) به تفکیک برنامه های سیاستی و اقدامات تقنینی و نظارتی تا پایان فروردین ماه سال جاری تهیه و تدوین شود.

علاوه بر این با توجه به نامه رییس مجلس، گزارش‌های کارشناسی در ۱۰ محور اصلاح ساختار تولید ملی با حذف ضوابط اجرائی زائد و غیر ضرور در راه اندازی کسب و کارها، توسعه دولت الکترونیک، به حداقل رساندن فرایند صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری، توسعه کانون های تولیدی خرد و کارگاه های کوچک، اشباع بازار داخلی و همسو نمودن نیاز مصرفی با ظرفیت تولید، توسعه بازار های صادراتی، تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا محصولات نهایی در داخل و قطع وابستگی در حوزه کالاهای پرمصرف از قبیل لوازم خانگی و خودرو، رفع نقایص زنجیره تولید با تبدیل دستاوردهای پژوهشی آنان به فناوری های تجاری سازی شده، گسترش صنایع تکمیلی ، تبدیلی و بسته بندی در بخش کشاورزی، کارآمدسازی نظام توزیع کالا ها و خدمات و تکیه بر مزیت‌های بومی تولید از قبیل توسعه کشت گلخانه ای با توجه به شرایط مساعد آب و خاک و افزایش تولید آبزیان در قفس، تا پایان اردیبهشت‌ ماه با همکاری دستگاه‌های و نهادهای مرتبط تهیه شود.

مقرر شد تا راهکارهای تحقق «جهش تولید» با توجه به اسناد بالادستی به ویژه در برنامه ششم توسعه تبیین و با توجه به در پیش بودن برنامه هفتم توسعه، مورد ارزیابی قرار گیرند.

در این نشست دبیرخانه تحقق اهداف سال «جهش تولید» در مرکز پژوهش‌های مجلس ایجاد شد که مسئولیت این دبیرخانه و پیگیری امور آن بر عهده معانت پژوهش‌های اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گذاشته شد./

کد خبر 908158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha