به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، شلمچه نام منطقهای مرزی در غرب خرمشهر و نزدیکترین نقطه به کشور عراق و استان بصره است. شاید امروزه کمتر کسی باشد که نام این شهر را نشنیده و در مورد آن اطلاعاتی نداشته باشد.
شلمچه سرزمینی است که خون بسیاری از جوانان ایران را در خاک خود دارد که روزی برای دفاع از تمامیت ارضی کشور و حفظ آرمانهای انقلاب اسلامی از همه تعلقات دنیوی گذشته و جان خود را برای سرزمین خود در طبق اخلاص قرار دادند.
بر اساس اسناد قطعی تاریخی شلمچه کنونی منطقهای بوده که کاروان رضوی از آنجا عبور کرده است و شاید این دلیل محکم و محکمی برای این موضوع باشد که خوزستان دروازه تشیع ایران لقب گرفت که پس از سالها در همین نقطه یعنی شملچه عاشقان رضوی به دیدار معبود خود شتافتند.
با هجوم سراسری ارتش بعثی در 31 شهریور 59 پاسگاه شلمچه به تصرف و اشغال دشمن درآمد، اما اندک نیروهای این پاسگاه توانستند تعدادی از نیروهای دشمن را به اسارت خود درآورند هرچند که پس از آن دشمن تا بن دندان مسلح بعثی تلاشهای فراوانی برای شکست دژ و عبور از شلمچه انجام داد، مقاومت نیروهای اسلام در این واقعه چهار روز به طول انجامید.
در طول هشت سال جنگ تحمیلی، شلمچه شاهد عملیاتهای فراوانی همچون بیتالمقدس، رمضان، والفجر 8، کربلای 4 و 5، کربلای 8 و بیتالمقدس7 بود که در این میان کربلای 5 از جایگاه ویژهای به منظور آزادسازی کامل شلمچه برخوردار بود.
این منطقه دارای آب و هوای گرمسیری است که در تابستان دمای آن به بالای 60 درجه سانتیگراد میرسد، از دیگر نکتههای این منطقه این است که رودخانه اروند همه ضلع جنوبی شلمچه را پوشانده است.
امروزه آثار باقیمانده از عملیات کربلای 5 در محل یادمان شهدای شلمچه جمع آوری شد که زیارتگاه میلیونها ایرانی و خارجی در طول سال شده است، رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ هشتم مهرماه سال 78 در مشهد شهیدان ایران (شلمچه) حضور پیدا کردند و بنا به دستور ایشان جادههای ضروری طراحی و اجرا شد.
نظر شما