استقرار ۲۷۰۰ تخت بیمارستانی در ۱۹ مکان نقاهتگاهی در کشور برای بیماران کرونا

متولیان با اشاره به تامین و پشتیبانی از کادر پزشکی و درمانی در مقابله با ویروس کرونا از استقرار ۲۷۰۰ تخت بیمارستانی در ۱۹ نقطه نقاهتگاهی در کشور خبر داد.

خبرگزاری شبستان_ گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: سازمان بسیج مستضعفین از جمله نهادهایی است که با تکیه بر ظرفیت های مردمی در اقشار مختلف جامعه در عرصه های گوناگون منشا اثر در گره گشایی از بسیاری مشکلات کشور بوده است که در حال حاضر نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور بسیج جامعه پزشکی همچون سایر اقشار جامعه وارد میدان شده و منشا بسیاری از خدمات در مقابله با ویروس کرونا است که در همین رابطه گفتگویی با «ابراهیم متولیان» رییس بسیج جامعه پزشکی کشور در مورد آخرین اقدامات بسیج جامعه پزشکی به شرح زیر ارایه می شود.

 

با توجه به ادامه شیوع ویروس کرونا در مورد تامین و پشتیبانی نیروی کادر پزشکی چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟

در حال حاضر موضوع تامین و اعزام نیروهای متخصص مانند پزشک و پرستار را به استان های مورد نیاز مورد توجه قرار داده ایم. این افراد با فراخوان اعلام شده از سوی بسیج داوطلبی خود را اعلام می کنند و روزانه با توجه به اعلام نیاز مراکز درمانی و بیمارستانی در سطح کشور به نقاط مورد نظر اعزام می شوند.

 

استان های گیلان، قم، مازندران، اصفهان و کاشان از جمله استان هایی هستند که اعلام نیاز برای نیروی متخصص در کادر پزشکی و پرستاری داشتند. این امر با توجه به افزایش ساعت کادر پزشکی و پرستاری در استان ها صورت می گیرد تا بتوانیم از این طریق ساعاتی را برای استراحت کادر پزشکی مهیا کنیم.

 

این اعزام ها به صورت روزانه است و با اعلام نیاز استان در مورد پزشک متخصص عفونی، متخصص بیهوشی و یا هر نیاز دیگری که استان داشته باشد، فراخوان و هماهنگی لازم برای اعزام به استان ها صورت می گیرد. اعزام نیروها از نزدیک ترین استان به استان مقصد صورت می گیرد و در صورتی که استان های همجوار در تامین نیرو موفق نباشند، اعزام نیرو از سوی استان تهران صورت می گیرد.

 

با توجه به آمار افزایشی بیماران کرونا چه برنامه ای برای افزایش تخت بیمارستانی دارید؟

افزایش نقاهت گاه ها  از دیگر برنامه های بسیج جامعه پزشکی است که از روز گذشته تاکنون ۲ هزار و 692 تخت بیمار در 19 مکان در شهرستان های اطراف استان تهران مانند ملارد، قم، دماوند، پردیس، باقرشهر، قدس، بهارستان، فیروزکوه، رباط کریم، اسلامشهر، شهر ری و پرند افتتاح شده است تا بتوانیم از این طریق پشتیبانی لازم را از تخت های بیمارستانی داشته باشیم و به عنوان تخت اورژانسی از این خدمات استفاده کنند.

 

چه افرادی می توانند از قرنطینه استفاده کنند؟

افرادی که جایی برای قرنطینه شدن ندارند، می توانند از این تخت ها برای سپری کردن روزهای قرنطینه استفاده کنند.

 

نقاهتگاهها در چه استانهایی فعال هستند؟

در حال حاضر در لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و تهران بزرگ شاهد افتتاح نقاهت گاه ها بوده ایم و قریب به هفت هزار تخت در کل کشور به شکل نقاهت گاهی فعال شده اند.

در شهر کرد نیز نقاهتگاه جدیدی برای گذراندن دوران درمان و قرنطینه بیماران کرونایی افتتاح شده است.

 

در مورد آموزش عمومی برای کاهش شیوع کرونا چه برنامه ای دارید؟

 از روز اول شیوع کرونا آموزش و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و آموزش درمان در خانواده ها در اولویت قرار گرفته است. در استان ایلام 23 هزار نفر آموزش های لازم در مقابله با ویروس کرونا را پشت سر گذاشته اند و در استان های دیگر نیز آموزش های لازم به عموم مردم توسط تیم های شهید رهنمون انجام شده است.

 

برای شناسایی افراد مشکوک به کرونا چه اقدامی انجام شده است؟

در حال حاضر  700 گروه  پزشکی شهید رهنمون در تمام استان ها افراد مشکوک به کرونا را به کلینیک های تخصصی معرفی می کنند تا اقدامات درمانی آنها صورت گیرد. همچنین در حال حاضر 400 درمانگاه تخصصی بسیج جامعه پزشکی در کل کشور فعال هستند که به صورت آماده باش در موضوع کرونا در خدمت وزارت بهداشت هستند و بیماران کرونایی در این مراکز خدمات مورد نیاز را دریافت می کنند.

 

در حوزه سم پاشی و ضدعفونی کردن اماکن عمومی چه اقداماتی انجام شده است؟

 

در مورد سم پاشی و گندزدایی در اماکن عمومی نیز این موضوع در اماکن عمومی همچون ترمینال، فرودگاه، مساجد، ادارات، ایستگاه های اتوبوس و مراکز خدماتی و درمانی صورت می گیرد و توسط گروه های جهادی مراحل ضد عفونی و گندزدایی طی می شود.

 

آیا در حوزه تولید و توریع لوازم مورد نیاز مانند ماسک  و اقلام بهداشتی اقدامی صورت گرفته است؟

نمایندگان بسیج جامعه پزشکی در سراسر کشور تولید و توزیع اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده را مد نظر قرار داده و این امر بیشتر در مورد مراکز درمانی و افرادی که مبتلا به کرونا هستند و یا مشکوک به آن صورت می گیرد و در اولویت توزیع بسته های بهداشتی قرار دارند.

 

در حال حاضر کارگاه های ماسک دودی در استان های مختلف راه اندازی از جمله زنجان، بوشهر، تهران نیز راه اندازی شده است. این کارگاه ها برخی در خانه ها و برخی در حسینیه ها و مساجد اقدام به تولید ماسک می کنند. اولین اولویت توزیع ماسک در مراکز بیمارستانی است. این ماسک ها پس از تولید برای ضد عفونی و استرلیزه به تایید وزارت بهداشت می رسند.

 

در روز گذشته 9 کارگاه تولید ماسک در بوشهر افتتاح شد. این مراسم با حضور استاندار و مسئولان سپاه و بسیج در استان برگزار شد.

 

آیا طرح جدیدی در مقابله با ویروس کرونا ارایه شده است؟

افتتاح طرح ملی رزمندگان سلامت  در مقابله با ویروس کرونا از جمله طرح های جدید بسیج جامعه پزشکی است، این طرح در سیستان و بلوچستان با 23 هزار و 441 نفر بسیجی در این استان آغاز شده است. این افراد پایش، رصد و درمان افراد را انجام می دهند.

 

ایستگاههای سلامت در چه مکانهایی به فعالیت می پردازند؟

برپایی ایستگاه های سلامت در ورودی شهرها و استان های کشور برپا شده است در این اماکن 700 گروه شهید رهنمون که در سطح کشور فعال هستند در این ایستگاه ها نیز به فعالیت خود ادامه می دهند و در ورودی و خروجی شهرستان ها با تب سنجی اولیه ورودی و خروجی شهرها را کنترل می کنند. همچنین برای خدا قوت و خسته نباشید به کادر پزشکی گروهی از جهادگران  به مراکز درمانی و بیمارستانی اعزام می شوند تا از کادر درمانی و پرستاری تقدیر و تشکر کنند این امر برای روحیه دادن به کادر پزشکی صورت گرفته است.

 

قرارگاه زیستی به چه منظوری در استان ها راه اندازی شده است ؟

 قرارگاه زیستی به منظور کنترل شیوع ویروس کرونا با حضور اساتید پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی استان و فرمانده سپاه استان، بسیج جامعه پزشکی و سایر مسئولان مرتبط تشکیل شده است.

 

آیا بسیج جامعه پزشکی از ظزفیت پزشکان و پرستاران بازنشسته استفاده می کند؟

این پیشنهاد توسط بسیج جامعه پزشکی داده شد تا بتوانیم پشتیبانی بهتر و بیشتری از کادر پزشکی داشته باشیم.

 

توزیع بسته های بهداشتی به چه شکلی صورت می گیرد؟

در روزهای اخیر توزیع بسته های بهداشتی میان اقشار محروم و کودکان کار در سطح کشور صورت گرفته است. این بسته بهداشتی شامل ماسک نانو، مایع ضد عفونی کننده دست و ... است. همچنین توزیع بسته های بهداشتی و تب سنجی در مناطق مختلف از جمله مناطق محروم صورت گرفته و چادر عشایر در سیستان و بلوچستان و استان فارس از جمله مکان های توزیع این بسته ها بودند و  این چادر ها در استان های مختلف ضد عفونی و آموزش های لازم در مقابله با کرونا به عشایر صورت گرفت./

 

 

کد خبر 906517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha