تزار بدون تاریخ انقضا

رئیس جمهوری روسیه با نقشه ای هوشمندانه ابقای خود را با ظاهری دموکراتیک تا سال ۲۰۳۶ تضمین کرد.

خبرگزاری شبستان - گروه جهان اسلام ، علی ودایع: «ولادیمیر پوتین» می‌خواهد از رکورد «ژوزف استالین» در حکمرانی بر روسیه عبور کند.جاسوس سابق کا.گ.ب که قدرت را در میانه بحران اقتصادی «بوریس یلتسین» در اواخر دهه نود میلادی به چنگ آورد، میگوید که کارش هنوز تمام نشده و جامعه سیاسی این کشور توانایی انتخاب برای جانشین را ندارد. 
پوتین در بیست سال گذشته به عنوان یک چهره مقتدر ظاهر شده است. دشمنانش، او را یک حاکم مستبد و خون ریز خطاب میکنند اما حامیانش معتقدند که ولادیمیر در قامت پدر ملت باید مورد ستایش قرار بگیرد.
آقای تزار که روز فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی را بدترین روز زندگی خود میداند ؛ با تکیه بر فرهنگ سیاسی روسیه، می‌داند که قدرت را چگونه حفظ کند. او زرق و برق تزاری با اقتدار شورویایی در هم آمیخته است تا غرور به مردم این کشور بازگرداند.
پوتین با صفر کردن دوره‌های ریاست جمهوری، در سال 2024 بازهم کاندیدای ریاست جمهوری خواهد شد. براساس برنامه حزب روسیه واحد، نمایندگان دوما با طرحی موافقت کردند که به ولادیمر پوتین، رئیس جمهوری کنونی امکان خواهد داد که باز هم برای چند دورۀ دیگر در مقام خود باقی بماند. تا کنون قوانین روسیه، حداکثر دو دورۀ پیاپی ریاست جمهوری را مجاز می‌دانست.  جنبه زیرکانه در نقشه پوتین این بود که پیشنهاد ابقای او در مقام ریاست‌جمهوری در دوما توسط نماینده‌ای مطرح شد که از «حیثیت ملی» بالایی برخوردار است، والنتینا ترشکوا، نخستین فضانورد زن «اتحاد شوروی» که امروزه از حامیان سرسخت ولادیمیر پوتین شناخته می‌شود.  
اوج نقشه آقای تزار زمانی بروز ظهور پیدا کرده که وی، خود را بی اعتنا به حفظ قدرت معرفی کرده است.
پوتین که پیش از این بارها گفته بود که به ادامه پست ریاست جمهوری تمایلی ندارد، تنها یک ساعت پس از رأی‌گیری در پارلمان حاضر شد، وانمود کرد از این پیشنهاد ناخرسند است و گفت که دیگران «به خاطر نیاز کشور به ثبات و امنیت» اصرار ورزیده و او را قانع کرده‌اند که در مقام خود باقی بماند و عملا رئیس‌جمهور ابدی روسیه شود. در همین حال، کرملین از یک «نظرخواهی مردمی» صحبت‌ کرده که قرار است در روز ٢٢ آوریل برگزار شود اما هنوز معلوم نیست که دقیقاً چه نوع نظرخواهی خواهد بود. نکته اینجاست که او حتی راضی به تکرار تجربه بازی با دیمیتری مدودیف نیست و می‌خواهد مرد اول کرملین باقی بماند . پوتین رسما به دنبال ریاست جمهوری روسیه تا سال 2036 است.
پوتین بحث اصلاح قانون اساسی را حدود سه ماه قبل مطرح کرده بود. این طرح تغییراتی را در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در بر می‌گیرد. رئیس جمهوری روسیه علاوه بر اصلاح قانون ریاست جمهوری،  دو دسته اصلاح دیگر نیز در قانون اساسی این کشور اعمال کرده. یک دسته اصلاحات سیاسی است که قدرت پارلمان را افزایش می‌دهد و دسته دیگر اصلاحاتی که ظاهرا تقویت نهاد مذهب را دنبال می‌کند و بسیار پیچیده است. پوتین ظاهرا به طور جدی به تقویت نهاد مذهب برای آینده روسیه باور دارد. گفته می‌شود که اقدام پوتین منجر به اعتراضاتی در مسکو و سنت پترزبورگ خواهد شد اما مساله اساسی اینجاست که روسیه پهناورتر از آن است که این دوشهر بتوانند تاثیر گذار باشند. آقای تزار بدون تاریخ مصرف و با توجه به فرهنگ سیاسی این کشور همچنان به حکمرانی بر روسیه ادامه می‌دهد اما رهبران جهان می‌آیند و می‌روند.

کد خبر 906082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha