رییس مرکز سیمافیلم در هشتمین نشست «در قاب رسانه» گفت: با وجود اینکه حوزه سینمای کودک مورد غفلت واقع شده بود، اما احساس می کنم اکنون در حال اوج گرفتن است و انتظار می رود سینماگران شاخص دوباره به این حوزه بازگردند. من هم آینده بسیار خوبی برای این حوزه پیش بینی می کنم.
به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست "نقش رسانه در تقویت امید، آگاهی و خودباوری درکودکان" به مناسبت روز جهانی "رسانه در دست کودکان" و با حضور حسن اسلامی مهر (رئیس مرکز سیما فیلم)، سید صادق پژمان، محمدعلی طالبی (کارگردان) و جواد نوروزبیگی( تهیه کننده) در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در ابتدای نشست محمد علی طالبی، کارگردان فیلم "علفزار" گفت: اینکه مسئولین گاهی به یاد ما می افتند خیلی خوب است. چون می توانیم ضمن برقراری ارتباط بهتر حرف هایمان را بزنیم و پیشنهادهایی را برای بهبود سینمای کودک بدهیم. ما فیلم های خیلی خوبی در حوزه کودک داریم اما باید به کمک فرهنگسرا ها و نهادهای مرتبط آن ها را اکران کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه نهادهایی که مختص کودکان هم ایجاد شده اند خیلی کم فیلم های این حوزه را به نمایش می گذارند. من پیشنهاد می کنم که به کمک سیمافیلم به شکل دوره ای فیلم ها را برای کودکان نمایش دهیم تا ذائقه مردم را با این فیلم ها آشنا سازیم.
طالبی با اشاره به اینکه شهرداری تهران، وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی می توانند به رشد این مسئله کمک کنند، افزود: باید با یک برنامه ریزی منسجم کودکان را به دیدن فیلم های مخصوص خودشان ترغیب کنیم. کارگردان های حوزه کودک کارشان پایه ای است و بسیار در رشد کودکان تاثیرگذارند.
وی تاکید کرد: زمانی سینمای کودک و نوجوان افتخار سینمای ایران بود. به خصوص در دوره بعد از انقلاب هم در تلویزیون و هم در سینما آثار بسیار خوبی داشتیم. باید دست در دست هم دهیم تا بتوانیم دوباره آن را رشد و ترقی دهیم.
در ادامه حسن اسلامی مهر، رییس مرکز سیمافیلم، ضمن یادآوری دوره های آموزشی کودکان در مدارس افزود: تجربه ای که همگی ما از دوره های آموزش داریم بیانگر آن است که دانش آموزان در دروس ریاضی ضعیف ترند و ما در این زمینه مشکل داریم. ایراد از بصری نشدن آموزش های ریاضی است. چراکه بصری کردن علوم مباحث را برای کودکان قابل فهم تر می کند.
وی ادامه داد: اگر ما ساختار عمومی کودکان را در نظر بگیریم 3 بخش رفتار، احساس و تفکر قابل تفکیک است. اگر این را مبنای تفکراتمان قرار دهیم، باعث رشد هویت آن ها نیزکه از 3 بخش؛ انسانی، اجتماعی و دینی تشکیل شده می شویم.
اسلامی مهر کار هنری برای کودکان را سخت و دشوار دانست و تاکید کرد: برای سیما فیلم افتخار بزرگی است که در حوزه کودک کار می کند و مایه مباهات ماست که در این حوزه کار می کنیم. 2 نکته مهم در این رابطه وجود دارد که ساخت فیلم برای کودک بسیار دشوار است و دیگری اینکه کار کردن برای کودک نیاز به تفکر دارد.
رییس مرکز سیما فیلم اضافه کرد: اگر قرار باشد حیات خوبی در سینمای کودک داشته باشیم باید به این نکات توجه داشته باشیم و حوصله بیشتری به خرج دهیم.
وی با اشاره به اینکه کم حاشیه ترین بخش سینمای ایران؛ تولید برای کودک است، تصریح کرد: با وجود اینکه حوزه سینمای کودک دچار غفلت شده بود، احساس می کنم اکنون در حال اوج گرفتن است و انتظار می رود سینما گران دوباره به این حوزه بازگردند. من هم آینده بسیار خوبی برای این حوزه پیش بینی می کنم.
وی بیان داشت: سیما فیلم از علاقه مندان به ایده پردازی در حوزه سینمای کودک دعوت و از ایده های خوب استقبال می کند. همچنین در خصوص کارشناسان تربیتی نیز از علاقه مندان دعوت می شود که با استفاده از مدل های تربیتی خود به داستان پردازی بپردازند و در این فعالیت مشغول به کار شوند.
اسلامی مهر از دانشجویان رشته هنر نیز برای کار در حوزه کودک دعوت کرد و توضیح داد: ما به دنبال کسانی هستیم که در درازمدت برای کودکان کار کنند و این حوزه را سکوی پرتابی برای رفتن به حوزه های دیگر ندانند.
رییس مرکز سیما فیلم موضوع نشست؛ یعنی "امید، آگاهی و خودباوری در کودکان" را 3 عنوانی دانست که همیشه کودکان به آن احتیاج دارند و اضافه کرد: تجربیات کار در حوزه کودک نشان می دهد که ما توانا هستیم و قدرت حضور در سطح جهانی را نیز داریم. پس باید این فرصت را غنیمت بدانیم.
نوروزبیگی تهیه کننده فعال در حوزه کودک نیز گفت: در خصوص تولید فیلم کودک این روزها خیلی صحبت می کنند. همیشه هم در این روزها به شکل یک هشدار نقدهایی زیادی می شود. من امیدوارم شرایطی به وجود آید تا تهیه کننده های علاقه مند بتوانند در این حوزه کار کنند و فرهنگ ایران را در خارج از کشور به نمایش گذارند.
این برنامه با تقدیر از تولیدات مرکز سیما فیلم که از آثار برگزیده بیست و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کودک اصفهان بودند، پایان یافت.
پایان پیام/
نظر شما