مرتضی مقدمی، سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان با تبیین ابعاد شخصیتی امام سجاد (ع) به خبرنگار شبستان گفت: امام سجاد (ع) خود در حوزه عمل فردی و شخصی سرمشق اخلاق و گذشت و رفتارهای هنجاری و پسندیده بود.
به گفته مقدمی، مجموعه ای از گزارش ها و روایات به خوبی نشان می دهد که آن حضرت همان گونه که در برابر خداوند زین العابدین و سیدالساجدین بوده در برابر مردم سیدالکرام بوده است.
سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان اضافه کرد: بزرگواری های آن حضرت که ریشه در اصول اخلاقی، مذهبی و عاطفی داشت همان اندازه که در برابر خداوند وی را به کرنش می کشاند در برابر مردم هم به تواضع و فروتنی وامی داشت.
این مقام مسئول در ادامه به سیره اخلاقی امام سجاد(ع) اشاره کرد و افزود: از ویژگیهای ممتاز امام سجاد(ع) اخلاق نیکو بود.
وی با بیان اینکه ایشان مظهر عفو خدا بود و به سادگی از مجرمان می گذشت، یادآور شد:. مردم تحت تاثیر تبلیغات امویان، از او عیب جویی کرده و زبان به بدگویی ودرشت گویی بازکرده و خاطر حضرت را میرنجاندند، اما هر بارملایمت و بردباری و برخورد محبت آمیز او را میدیدند، از کرده خود شرمگین میشدند.
به گفته مقدمی، بسیاری از خانوادههای محروم و نیازمند مدینه، از لطف و بخشش مردی ناشناس و در تاریکی شب بهرهمند میشدند که هرگز او را نشناختند، مگر زمانی که علی بن الحسین(ع) درگذشت و انتظار محرومان بیپاسخ ماند؛ آن گاه بینوایان دانستند آن ناشناس درد آشنا، امام سجاد(ع) بوده است.
سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان اضافه کرد: امام سجاد(ع) به آزاد سازی بردگان و مستخدمان اهتمام زیاد داشت، چنانکه در روایات آمده است که حضرت هزار بنده را در راه خدا آزاد کرد.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد (ع) بردگان را میخرید و آنان را تحت پوشش خویش قرار میداد، خاطرنشان کرد: آنان از نزدیک با امام پرهیزگاران آشنا شده و ازگفتار و رفتار آن حضرت تاثیر میپذیرفتند.
مقدمی با بیان اینکه هنگامی که بردهای آزاد میشد در حقیقت انسانی آزاده، آگاه، دانش آموخته، شیعه ومرید اهل بیت (ع) از مرکز علم و اخلاق فارغ التحصیل شده بود، اذعان داشت: جذبه امام به حدی بود که برخی از بردگان، بندگی در خدمت امام را بر آزادی ترجیح میدادند.
پایان پیام/
نظر شما