به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در بیست و ششمین روز از اسفند ماه ۹۸:
برگزاری مسابقه ملی «#با قرآن_ در_ خانه_ بمانیم»/ اعطای جایزه به بیش از ۸ هزار نفر
حجت الاسلام «میریان» در مجله تلویزیونی «مصباح» با اشاره به توقف فعالیت های مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی در پی شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: فعالیت های حضوری این مرکز فعلا به منظور مقابله با کرونا به حالت تعلیق درآمده، اما فعالیت های مهدالرضا(ع)، طرح حافظان و آموزش حفظ قرآن و جلسات سنتی به صورت مجازی در حال پیگیری است و مربیان با قرآن آموزان در ارتباط هستند.
رئیس مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی ادامه داد: درسنامه ها برای قرآن آموزان از طریق فضای مجازی و پیام رسان «گپ» ارسال می شود و آنها نیز فایل های صوتی و تصویری خود را ضبط و برای مربیان ارسال می کنند تا بازخوردگیری از روند آموزش ها نیز انجام شود. لذا در ایام تعطیلی فعالیت های حضوری، از دو طریق تلفنی و مجازی مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی برنامه ها و طرح ها را دنبال می کند.
وی با اعلام برگزاری مسابقه ملی «#با قرآن_ در_ خانه_ بمانیم»، تصریح کرد: این مسابقه به منظور غنی سازی اوقات فراغت حضور مردم در منزل در ایام مقابله با کرونا، طراحی شده است. با حجت الاسلام والمسلمین قرائتی هم در این باره طرح موضوع شد که بسیار پسندید و برای تولید محتوای آن اعلام آمادگی کرده است.
حجت الاسلام میریان ادامه داد: علاوه بر این، با بسیاری بزرگان تفسیر و مفاهیم هم مشورت و طرح بحث شد و نهایتا این طرح با محور فعالیت های قرآنی در حوزه حفظ، تلاوت جمعی و فردی، آشنایی با مفاهیم قرآن و آشنایی با قصه های قرآنی و تشویق کودکان به نقاشی های قرآنی و ... از ابتدای فروردین ماه 98 اجرا می شود تا از این فرصت حضور در منزل، نهایت استفاده شود.
وی تاکید کرد: برگزاری این مسابقه تا انتهای خرداد ماه یعنی در طول فصل بهار ادامه دارد و هر روز فایل های صوتی و تصویری از مفاهیم قرآن و تفسیر مرتبط برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی با همکاری شبکه قرآن و معارف سیما و نیز رادیو قرآن و پیام رسان گپ پخش می شود.
رئیس مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی در پایان خاطرنشان کرد: سوالاتی نیز برای این طرح پیش بینی شده که شرکت کنندگان به آن پاسخ می دهند و نهایتا به بیش از هشت هزار نفر از برگزیدگان این مسابقه جوایزی اعطا می شود.
آموزش زائران حج تمتع از نیمه فروردین آغاز میشود
نشست شورای مدیران بعثه مقام معظم رهبری به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.
در این جلسه حجتالاسلام سیدحسین رکن آبادی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری اعلام کرد: آموزش زائران کاروانهای حج تمتع از ۱۵ فروردین ماه آغاز خواهد شد و این معاونت برای برگزاری جلسات آموزشی به صورت حضوری و مجازی برنامهریزی کرده و آمادگی دارد.
حجتالاسلام رکنالدینی گفت: روحانیان کاروانهای حج تمتع ۹۹ براساس نیاز استانها مشخص شدهاند و تخصیص معین و معینههای کاروانها نیز با تکمیل شدن ظرفیت هر کاروان صورت میگیرد.
وی افزود: برنامهریزی و اقدام لازم برای تأمین و توزیع سبد محصولات فرهنگی زائران حج ۹۹ هم انجام شده است.
دراین جلسه سرپرست حجاج ایرانی بر لزوم بروزرسانی اطلاعات روحانیان، مداحان، معین و معینهها و تأمین نیازمندیهای سامانههای اطلاعاتی بعثه مقام معظم رهبری تاکید کرد.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام سید جواد مظلومی معاون امور بینالملل بعثه، درباره اخبار منتشر شده از مستندات اعلام تعطیلی عمره توسط برخی کشورهای اسلامی بدلیل شیوع ویروس کرونا گزارش داد و به نگرانیها در کشورهای اسلامی و عربستان درباره احتمالات پیش رو پیرامون برگزاری حج، اشاره کرد.
وی همچنین برنامههای معاونت امور بینالملل بعثه برای حج آینده در حوزههای مختلف را برشمرد و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ابراز امیدواری کرد که حضور حجتالاسلاموالمسلمین مظلومی به برنامههای نو و جهش در فعالیتهای این معاونت منجر شود.
این جلسه با گزارش مشروح محمدحسین خوشنویس معاون توسعه مدیریت و منابع بعثه و مدیران این مجموعه درباره بودجه فرهنگی بعثه در حج، نحوه انتخاب و اعزام نیروها به حج، برنامههای مدیریت بهبود فرایندها و فناوری اطلاعات برای پاسخگویی به نیاز واحدهای مختلف و بودجه سال آینده بعثه ادامه یافت و نماینده ولی فقیه تاکید کرد که هر چه سریعتر آئیننامه اعزام کارکنان تهیه شود و در اعزامها، نیاز بعثه و توانمندی افراد ملاک عمل قرار گیرد.
نواب همچنین لزوم سازماندهی سایتها و سامانههای اطلاعاتی بعثه و در صورت امکان تجمیع آن بهمنظور تسهیل مدیریت و کاهش هزینهها را یادآور شد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان این جلسه با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در واحدهای مختلف بعثه درسال ۹۸، فرارسیدن سال نو را تبریک گفت و از تلاشها و زحمات متعهدانه و صادقانه روح الله فلاحی در دوره سرپرستی مدیریت برنامه و محصولات فرهنگی برای پیشبرد اهداف فرهنگی و آموزشی بعثه، تقدیر کرد.
از تولید روزانه ۲ هزار ماسک تا ضدعفونی کردن معابر با همکاری گروه جهادی «حاج قاسم سلیمانی»
حجتالاسلام والمسلمین حجر رسولی با اشاره به توزیع روزانه یک هزار و ۷۰۰ ماسک بین مردم و کسبه منطقه ۱۲ تهران، اظهار کرد: پس از شیوع ویروس کرونا و کمبود ماسک، با هماهنگی وزارت بهداشت با یکی از کارگاههای تولید ماسک قرار داد بستیم.
مدیر آستان روحالله الحسنی (ع) با بیان اینکه روزانه یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار ماسک تولید و به همت خادمان و جهادگران توزیع میشود، گفت: به منظور جلوگیری از ویروس کرونا علاوه بر ماسک، پدالکلی و مواد ضدعفونی نیز بین مردم توزیع میکنیم تا از این طریق برای مهار ویروس کرونا گامی برداشته باشیم.
حجتالاسلام رسولی با تقدیر از کادر درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، تصریح کرد: با توجه به لزوم حفظ سلامت کادر درمانی، سعی داریم ماسکهای تولید شده راعلاوه بر بین مردم، در بیمارستانها نیز توزیع کنیم. به همین منظور نیز روز گذشته بخشی از ماسکهای تولید شده را در بیمارستان مفید توزیع کردیم.
تصمیم به خرید ۱۰۰ هزار ماسک داشتیم
همچنین حسین برهان، مسؤول گروه جهادی «حاج قاسم سلیمانی» که زیر نظر آستان امامزاده روحالله الحسنی (ع) اقدام به فعالیت میکندبا اشاره به اقدامات لازم برای مهار ویروس کرونا، گفت: گروه جهادی حاج قاسم سلیمانی پس از زلزله و سیل در شهرهای کشور تشکیل شد و اقدام به امدادرسانی کرد. اکنون نیز با شیوع ویروس کرونا علاوه بر ضدعفونی معابر، تصمیم به خرید ماسک برای مردم داشت که با توجه به کمبود و احتکار ماسکها موفق به خرید آن نشدیم.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست خرید ۱۰۰ هزار ماسک را در نظر داشتیم، افزود: پس از عدم موفقیت در خرید ماسک، با گروه تولیدی مذاکراتی داشتیم و با خرید وسایل اولیه تولید ماسک، اقدام به تولید آن کردیم. به طوری که روزانه یک هزار تا ۲ هزار ماسک و دستکش توسط این گروه تولید و توسط نیروهای جهادی و خادمان در بین مردم توزیع میشود.
گفتنی است، نیروهای جهادی و خادمان آستان امامزاده روحالله الحسنی (ع) علاوه بر توزیع ماسک، اقدام به ضدعفونی معابر و وسایل عمومی در سطح شهر نیز میکنند.
جمعآوری مواکب در کاظمین به منظور مقابله با کرونا
ستاد بحران ویژه مقابله با کرونا در راستای اجرای طرح مقابله با این ویروس خطرناک، خواستار جمعآوری همه مواکب و کاروانها در شهر مقدس کاظمین شد.
نیروهای امنیتی عراق نیز بنا به درخواست ستاد بحران اقدام به جمعآوری این مواکب کردند.
مقامات عراقی با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، در بغداد یک هفته مقررات منع آمد و شد وضع کردند.
قانون منع آمد و شد قرار است در تاریخ ۱۷ مارس (۲۷ اسفند) راس ساعت ۲۳ به وقت محلی تا ۲۴ مارس (۵ فروردین) در بغداد پایتخت عراق اجرا شود.
تداوم برنامههای آموزشی فرهنگسرای قرآن به صورت غیرحضوری
در راستای مقابل با کروناویروس و توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا بر عدم حضور در تجمعات و رعایت اصول بهداشتی، واحد آموزش فرهنگسرای قرآن نیز دورههای حضوری خود را به صورت مجازی برگزار میکند.
این دورهها شامل آموزش صوت و لحن پیشرفته با تدریس احمد ابوالقاسمی از طریق پیامرسان تلگرام و آموزش مجازی ترجمه و تفسیر قرآن با محوریت سوره سبأ با تدریس مجید زکیلو، قاری و پیشکسوت قرآنی کشورمان از طریق کانالهای تلگرام و ایتا است.
استفاده از بستههای تولیدی مدرسه مکاتباتی قرآن کریم با عنوان آموزش روخوانی، فصیحخوانی و تجوید مقدماتی در قالب کتاب و لوح فشرده، آموزش مجازی رشته قرائت قرآن ویژه بانوان با تدریس جهانبین، آزمونهای مجازی رشته تجوید و فصیحخوانی بانوان با مربیگری غفاریراد از طریق پیامرسان واتساپ از دیگر برنامههایی است که طی این ایام در حال انجام است.
از دیگر برنامهها میتوان به آموزش مداحی ویژه بانوان با انتخاب قطعات و معرفی دستگاههای مداحی از طریق پیامرسان ایتا و حفظ قران با محوریت سوره مبارکه رعد از طریق پیامرسان واتساپ اشاره کرد.
یادآور میشود، فرهنگسرای قرآن در تهران، خیابان قزوین، نرسیده به سهراه آذری، نبش خیابان شهید کاظم واقع شده است.
همچنین علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره ۳-۵۵۷۷۵۱۴۱ تماس بگیرند.
نظر شما