« در خانه می مانیم»  باور ترسیم شده در جریان طرح ملی فهما

با باور به داشته هایمان می توانیم به تهدید کرونا ویروس به عنوان یک فرصت نگاه کنیم، « در خانه ماندن» یک افق تازه و جدید برای فصل مهربانی، بلوغ خانوادگی و عطوفت بیشتر خانواده است؛ آن چنان که این باور ترسیم شده در جریان طرح ملی فهما آمده است.

خبرگزاری شبستان - البرز؛ فاطمه دانایی: این روزها چالشی پیش روی خانواده ها است که برمبنای آن سبک زندگی خویش را با محوریت همدلی و مهربانی بیشتر معنا می کنند و آن چالش عبور از یک بحران به نام شیوع کرونا ویروس است.

 

سرفصل این چالش تحقق و اجرای رزمایش دفاع بیولوژیکی در برابر احتمال حمله بیولوژیکی است، آنچنان که رهبر معظم انقلاب با تأکید بر اهمیت بر این عزم همگانی کوتاهی در این مورد را سیئه خواندند.

 

متناسب با این رویکرد مهم و اساسی، بسیاری از برنامه های اجتماعی تعطیل شد و در ازاء آن فضای مجازی بستری برای وفاق و همدلی بیشتر برای آنانی است که فعالیت های اجتماعی را یکی از مهم ترین اصول زندگی اجتماعی می دانند.

 

و امّا؛ اگر به جرأت بتوانیم به تهدید کرونا ویروس به عنوان یک فرصت نگاه کنیم، « در خانه ماندن» یک افق تازه و جدید برای فصل مهربانی، بلوغ خانوادگی و عطوفت بیشتر خانواده است. آن چنان که همواره این فرصت در فراغت های مختلف به صورت معمول مقدور نبود.

 

پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، فرزندان و در بعضی موارد عروس ها و دامادها این روزها به عنوان بستگان درجه یک بیش از همیشه در کنار هم هستند. بیشتر از همیشه با یکدیگر ارتباط عاطفی و روحی دارند. این را می توان یک فرصت در برابر تهدید شیوع یک بیماری دانست.

 

این روزها، بساط دمنوش های مادربزرگ ها به راه است و کنار آمدن با یکدیگر، صبوری کردن در برابر سختی ها و پیشامدها، کاستی ها و کم کاری ها حرف اول را می زند. این افق راه روشنی است برای بهتر زندگی کردن و بهتر همدیگر را پذیرفتن.

 

این نکته قابل تأمل در جریان سامانه بچه های مسجد و در جریان طرح ملی فهما به عنوان یکی از مولفه های اصلی است که توضیحات و اشاراتی برای ایجاد یک برنامه ریزی هدفمند، شاخص و اصولی آمده است.

 

فعالیت جهادی گروه های بچه های مسجد در سطح شهرماهدشت

 

« حجت الاسلام موسالو» در این رابطه با تأکید بر نقش طرح ملی فهما و سامانه بچه های مسجد گفت: زیست بوم مجازی کانون های فرهنگی هنری مساجد یا همان سامانه بچه های مسجد فرصت یک تبادل نظر هماهنگی و منسجم همچنین هدفمند را در اختیار فعالان کانون های فرهنگی هنری طی این روزها که باید در خانه بمانند می گذارد.

 

مدیرکانون فرهنگی هنری ثامن در مسجد امام رضا(ع) ماهدشت افزود: در جریان اجرای این طرح، این فرصت وجود دارد تا فعالان مسجدی تجربه ها و فعالیت های فرهنگی هنری خود را به اشتراک بگذارند و با تبادل نظر و همفکری بیشتر از فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد دیگر مطلع شوند.

 

این امام مسجد تصریح کرد: این سامانه امکان شناسایی نیازها، بررسی خواسته ها و مطالبات فرهنگ و اجتماعی را فراهم می کند همچنین فرصتی است برای معرفی راهبردهایی که طی می تواند چراغ راه برای سیاست گذاران فرهنگی باشد.

 

وی با بیان اهمیت همفکری و همبستگی فعالان کانون های مساجد در جریان طرح ملی فهما توضیح داد: قالب فکری فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد رویکرد جهادی دارد. این روزها این فعالیت ها در زمینه های مختلف به ویژه ضدعفونی کردن مناطق خلاصه می شود.

 

امام مسجد امام رضا(ع) ماهدشت توضیح داد: بخشی از برنامه ها ویژه کودکان مسجد و نوجوانان است که در فضای خانه چگونه به فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و هنری بپردازند که برای این منظور با ارتباط گیری در فضای مجازی از روند فعالیت های یکدیگر مطلع می شوند، همفکری می گیرند و در بعضی موارد راهکارهایی نیز دارند.

 

حجت الاسلام موسالو تصریح کرد: اما گروه هایی از جوانان مسجد در قالب تقسیم به دو گروه برنامه های ضدعفونی را برنامه ریزی می کنند که در این زمینه گروه اول از بلوار ماهدشت و خیابان یاس و سپس خیابان ایثار و گروه دوم از خیابان شهید چمران، خیابان مقداد و خیابان حسین آباد را ضدعفونی کردند.

 

قطع زنجیره ارتباطی زمینه شکست کرونا ویروس است

 

« حجت الاسلام کاظم شکری» نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص روند فعالیت ها در زمینه مبارزه با کرونا ویروس گفت: نخستین و اساسی ترین مطلبی که در بحث شیوع این بیماری است قطع شدن زنجیره ارتباطی میان افراد است.

 

مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز افزود: راهبرد طرح ملی فهما یک فرصت برای باور به استفاده از فضای مجازی به نحو کاربردی است که در این روزها که باید در خانه بمانیم برای فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد قابلیت بهره برداری دارد.

 

وی با اشاره به اینکه ستاد مقابله با کرونا در شرائط کنونی اهداف معینی را در نظر گرفته است عنوان کرد: شناخت تهدیدها و فرصت ها در جریان ویروس کرونا می تواند یک راهبرد مقابله ای هدفمند ایجاد کند، که مهم ترین آن حفظ استحکام خانواده است.

 

این استاد دانشگاه افزود: شاید این فرصت که همه اعضاء خانواده روزها و ساعت ها در کنار یکدیگر بمانند همیشگی نیست و امروزه در جریان وقوع این بیماری، خانواده بار دیگر گرد هم آمدند، دلنگران یکدیگر هستند، باید با یکدیگر کنار بیایند و کم و کاستی ها و گاهی بدخلقی یکدیگر را تحمل کنند که این مطلب بیشتر میان خواهر و برادرها به خاطر تفاوت سنی دیده می شود.

 

مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز تصریح کرد: واقعیت این است که در جریان این بیماری یک بلوغ فکری از همبستگی و هم افزایی نیز دیده می شود. اینکه با دیدن واقعیت های موجود هر فردی سعی دارد با یک مدیریت استراتژیکی به خوبی عمل کند یکی دیگر از امتیازها و فرصت های این جریان است.

 

خانه هایی که مدار حفظ سلامت و ایمنی هستند

 

سبک زندگی اسلامی - ایرانی به معنای بودن در کنار یکدیگر است. فراغتی که به واسطه یک بیماری فرصت هایی از رشد و بالندگی را ایجاد کرده است. اکنون مادر خانواده بیش از همیشه فرصت دارد تا به فرزندانش بپردازد. پدر بیشتر فرصت دارد تا از راه و رسم زندگی بگوید.

 

در این چالش نقش فضای مجازی بیش از همیشه پررنگ است و چه بسا برای حفظ ایمنی فرزندان می توان زمینه ارتباط گیری دوسویه مسجد، امام مسجد و فعالان مسجدی را بیش از پیش ایجاد و احیاء کرد.

 

طرح ملی فهما به عنوان طرح ارتباط دوسویه مجازی میان فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد این موقعیت را فراهم کرد که در عصر تکنولوژی بار دیگر نسبت به بهینه سازی از موقعیت زمانه بهترین دستاورد ممکن را داشته باشیم.

 

 

 

کد خبر 904917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha