به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد دهقانی فیروزآبادی» امروز (۲۴ اسفند) در جمع خبرنگاران از طریق ویدئو کنفرانس با اشاره به روند رو به افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در خراسان جنوبی، گفت: متاسفانه علی رغم اطلاع رسانی بخشی مهمی از شهرها با موضوع شیوع کرونا جدی برخورد نمی کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از اجرای طرح غربالگری ویروس کرونا در استان خبر داد و افزود: اجرای موفق این طرح نیازمند همراهی مردم و رسانه ها است تا موارد مشکوک به بیماری کرونا شناسایی شوند.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: درگاه اینترنتی salamat.gov.ir در معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت خود ارزیابی افراد در کشور راه اندازی شده است و هموطنان می توانند از طریق این سامانه با وارد کردن شماره ملی خود به سوالات ساده خود ارزیابی بیماری کووید - ۱۹ پاسخ داده و راهنمایی لازم را مطابق آخرین دستور عمل های وزارت بهداشت دریافت کنند.
وی بیان کرد: روش دوم غربالگری، مراجعه حضوری افراد به مراکز خدمات جامع سلامت در سطح شهرها و پایگاههای بهداشتی روستایی است که توسط مراقبان سلامت ارزیابی میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر اینکه در حال حاضر مسافران و رانندگان در 9 ایستگاه ورودی به استان توسط تیمهای مستقر پایش میشوند، افزود: در این پایش ها افراد علامتدار بومی به مراکز درمانی استان معرفی می شوند اما به افراد علامتدار غیربومی اجازه ورود به استان داده نمی شود.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه در حال حاضر سیاستی مبنی بر مسدودی راهها استان نیست، تصریح کرد: اگر افرادی وارد روستاها شوند، باید اهالی روستا در صورت علامت بیماری داشتن این افراد، سریعا موضوع را به مراکز بهداشتی اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه تولید مواد ضدعفونی در استان کفایت نمی کند، افزود: شرکت تولیدی داخل استان، محلولهای ضدعفونی دست را با حداکثر ظرفیت تولید میکند اما میزان مراجعه و تقاضا بسیار زیاد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: از ظرفیت سایر استانها استفاده شده و محلولهای ورودی به استان با نظارت معاونت غذا و داروی دانشگاه توزیع شده است.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه در حال حاضر انتقال در درون استان یا همان انتقال محلی وجود دارد، گفت: اکنون در یک مورد سه نفر از اعضای یک خانواده درگیر این بیماری شدهاند که با روند روبه افزایش مبتلایان از داخل استان مواجه خواهیم شد.
وی به تشدید نظارتها در سطح شهر اشاره کرد و افزود: تیم هایی به صورت خودرویی در خیابانهای شهر برای اطلاع رسانی پیامهای بهداشتی به مردم تردد می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر توصیه های طب سنتی برای درمان کرونا در فضای مجازی، تاکید کرد: داروی طب ایرانی و سنتی درمان کرونا به هیچ وجه از نظر علمی صحت نداشته و نوعی کلاهبرداری محسوب میشود و باید مراجع قضایی با افرادی که از این طریق قصد کلاهبرداری از مردم را دارند، برخورد قانونی کنند.
نظر شما