استاندار : بنیاد" آیت اله حیدری" در استان ایلام تأسیس می شود

استاندار ایلام، گفت: بنیاد "آیت الله حیدری ایلامی" به پاس تلاش های، مجاهدت ها، پایداری و ولایت پذیری این روحانی مبارز، تاسیس می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مجتبی اعلایی، عصر روز گذشته (10دی)، در دیدار با خانواده این روحانی مبارز، تصریح کرد: بصیرت و زهد مرحوم آیت الله حیدری منحصر به فرد بوده و باید این شخصیت بزرگوار را به جوانان و نسل های آینده به طور دقیق معرفی کرد.


وی، با بیان اینکه آیت الله حیدری، سرمایه بزرگ مردم استان ایلام است، گفت: شخصیت این روحانی برجسته در عرصه علم، زهد، تقوا، شجاعت، دلاوری و یکه تازی در جنگ و دفاع مقدس، شخصیتی ممتاز و به تمام معناست.


اعلایی، ابراز کرد: پرداختن به شخصیت و اندیشه آیت الله حیدری ایلامی، وظیفه همه فرهنگ دوستان و اندیشمندان ایلامی است تا این چهره برجسته استان ایلام، به تمام کشور معرفی گردد.


وی، خاطرنشان کرد: با تلاش های صورت گرفته، بنیاد فرهنگی آیت الله حیدری ایلامی به زودی در این استان تاسیس می شود.


گفتنی است، حاج شیخ عبدالرحمن حیدری ایلامی در سال 1304 در شهر ایلام دیده به جهان گشود و تحصیلات خود را تا ششم نظام قدیم ادامه داد و پس از آن در کسوت معلمی به تدریس مشغول شد اما رویای صادق مسیر زندگی او را تغییر داد.


او در عالم رویا محضر دوازده امام معصوم علیهم السلام را در حالی درک می کند که وجود مقدس ائمه(ع) با جمعی از مردم و دانش آموزان بر او وارد می شوند، بقچه ای را که به همراه داشته باز کرده و قبایی از آن خارج می کنند و بر تن او می پوشانند و عصایی به دستش می سپارند، آنگاه به او امر می کنند که این جمله را به مردم بیاموزد ( ولایه علی ابن ابی طالب حصنی فمن دخل حصنی امن من عذاب)


وی از خواب بر می خیزد و چون قلم و کاغ در دسترس نبود زغالی را از بخاری بیرون می آورد و این جمله را بر دیوار منزل می نگارد.


شیخ عبدالرحمن، با هجرت به کربلای معلی چون کبوتری بر گرد " کعبه شش گوشه " به طواف می پردازد و واژه علم را با توسل و تعبد جهت می بخشد.


از آنجا که مرهم شهریه جراحت فقر خود و خانواده اش را التیام نمی بخشد با خرید بیل کارگری روزها را در باغ های خارج از شهر به آبیاری و شب ها را در صحن ابا عبدالله علیه السلام و حجره ها به تحصیل می پردازد.


با رحلت آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی، کربلا را به سوی سامرا ترک و در مدرسه میرزای شیرازی فصلی دیگر از علم و عمل را آغاز می کند.


وی، مدت هشت سال را در کنار مرقد امام علی النقی و امام حسن عسکری علیهما السلام به فراگیری علم و دانش پرداخت.


با آغاز نهضت روحانیت در ایران و تبعید امام خمینی (ره) به نجف اشرف، ایشان گمشده خود را در وجود امام(ره) می یابد، وی ضمن شرکت در درس خارج اصول و فقه امام(ره) در بحث ولایت فقیه امام(ره) نیز شرکت می کند و همین درس افقی نو را فرا روی او می گشاید.


در سال 1350 به درخواست کردهای بغداد ارشاد و تبلیغ در مسجد ابوسفین او را وارد مرحله تازه ای از حیاتش می کند.


دستگاه امنیتی عراق بیش از دو سال حضور وی را در پایتخت تحمل نمی کند و پس از دستگیری در مرز بصره او را به یکی از پاسگاه های ایرانی تحویل می دهد.


وی، پس از آزادی راهی شهر جهاد و اجتهاد قم می شود و نزدیک به دو سال به تدریس فقه و اصول می پردازد.


در این ایام بود که به درخواست روحانیت تبعید شده به ایلام و مردم در سال 1354 به زادگاهش باز می گردد و با ورودش به ایلام روحانیت مبارز ایلام شکل می گیرد.


آیت الله حیدری در نخستین گام خود در احیای امر به معروف و نهی از منکر با همیاری مردم خدا جو نخست بلندگوهایی که در میادین شهر موسیقی مبتذل پخش می کردند را جمع آوری می کند.


بنیان نهادن اولین دادگا عدل اسلامی، اجرای حدود الهی در مسجد جامع ایلام، خنثی کردن تبلیغات بهائیت در استان، دعوت از ده ها روحانی از حوزه علمیه، تاسیس مدرسه علمیه باقریه و تربیت طلاب، تاسیس بیش از 80 حسینیه و مسجد در سطح استان، تشکیل کلاس های تابستانی قرآن و احکام در مقاطع مختلف سنی و ترغیب و تشویق مردم در هرچه با شکوه تر برگزار کردن مراسم دینی و مذهبی، ایلام را به شهری مذهبی و انقلابی تبدیل می کند و استان را در قبضه قدرت روحانیت مبارز قرار می دهد.


به جرات می توان گفت وی اولین مجتهدی است که با به صدا در آمدن ناقوی جنگ لباس رزم پوشید و بی درنگ در ساعات آغاز جنگ و سقوط شهر مهران، فرمان تشکیل خط پدافندی در تنگه (کنجانچم) را صادر کرد.


با پوشیدن لباس رزم و فراخوانی مردم، جوانان و عشایر به مسجد جامع ، با سخنرانی پر شور خویش فرمان بسیج مردمی را صار کرد که همین جذب نیروهای مردمی بنای لشکر مقتدری به نام امیرالمومنین(ع) شد.


دوستان آیت الله حیدری زمانی او را در مسیر لقاء به خدا یافتند که حضرت امام (ره) در عکس العمل به خبر بیماری ایشان، فرمودند: ( دوستان ما یکی یکی می روند.)


سرانجام این، این روحانی مبارز در نیمه شب یازدهم دی ماه سال 1365 دیده از این جهان بست و به دیدار معشوق شتافت.


پیکر پاکش با تشییع با شکوه مردم و نمایندگان بیت امام(ره) و ریاست جمهوری به حرم حضرت معصومه سلام الله علیها منتقل و به خاک سپرده شد.


پایان پیام/

 

کد خبر 9046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha