دغدغه و نگرانی اهالی روستاهای مانه و سملقان که با تانکر آبرسانی می شود

هر ساله در این روزهای سال، سرانه مصرف آب در کشور به دلیل خانه تکانی افزایش می یابد اما امسال علاوه بر این، با همه گیر شدن بیماری ویروسی کرونا، در برخی نقاط مصرف آب آشامیدنی افزایش یافته است.

خبرگزاری شبستان _ مانه و سملقان؛ یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های دولت، تامین زیرساخت‌های جمعیت روستایی به ویژه تامین آب شرب و بهداشتی روستاییان کشور است. این موضوع به لحاظ اهمیت، جایگاهی بی‌بدیلی در حفظ سلامت، کارآمدی ساکنان مناطق روستایی، عدم مهاجرت و توسعه پایدار بخش روستایی کشور داشته و خواهد داشت. طی برنامه‌های پنج ساله توسعه کشور، به‌خصوص برنامه پنجم (ماده 194)، توسعه پایدار روستاها به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اهداف دولت مورد توجه بوده است.

 

امسال با توجه به فرهنگ خانه تکانی در آستانه نوروز و مصادف شدن آن با شیوع ویروس کرونا در کشور، آب به یک ابزار برای مقابله با ویروس کرونا تبدیل شده که اگر مردم آب را به عنوان یک ابزار در راستای مقابله با این بیماری در نظر بگیرند، دغدغه کمبود آب رفع خواهد شد.

 

با توجه به مشکلی که در این چند ماهه جهان را درگیر کرده، مردم باید بدانند که این آب اسلحه ای است برای مقابله با ویروس کرونا و نباید از آن برای شست و شوی فرش و خانه تکانی استفاده کرد اما در این میان برخی از روستاهایی که با تانکر آبرسانی می شود مشکلی فراتر از خانه تکانی و... دارند چرا که امروز آب شرب سالم برای آنان بسیار مهم تر از گذشته شده است.

 

یکی از اهالی روستای آغمزار می گوید: سال هاست که این روستا آب شرب سالم ندارد و آبی که از چشمه تامین می شود کاملا غیر بهداشتی و شور است.

 

«حمید  عمارلو» می افزاید: با توجه به این ویروسی که در حال حاضر ترس و استرس را در دل مردم انداخته است می طلبد مسئولان به فکر تامین آب شرب سالم و کاملا بهداشتی برای مردم در روستاها باشند.

 

وی اظهارداشت: آبی که از چشمه به داخل یک منبع که در بالای روستا ایجاد شده، سرازیر می شود، کاملا غیر بهداشتی و شور است و اهالی از سر ناچاری برای استفاده روزانه، استحمام و شستن دست و صورت و ظروف از آن استفاده می کنند.

 

یکی دیگر از اهالی که مغازه بقالی در ورودی روستا دارد، گفت: روستای آغمزار چون در حاشیه جاده است، مسافران زیادی که از آنجا در حال تردد هستند، بسیاری از روزها برای تامین آب شرب در این مکان توقف می کنند ولی متاسفانه آب این روستا کاملا شور و غیر قابل آشامیدن است.

 

«پارسا» افزود: این روستا در مسیر جاده راز و جرگلان و غلامان قرار دارد و می طلبد که مسئولان شهرستان مانه و سملقان برای آب شرب این روستا اقدامی انجام دهند.

 

وی بیان کرد: وجود سد شیرین دره در این بخش حتی باعث نشد که مشکلات تامین آب شرب اهالی را برطرف کند چرا که آب شیرین سد سیرین دره فقط به کام بجنورد شیرین آمده این در حالی است که مردم این منطقه از نبود آب شرب سالم رنج می برند.

 

یکی دیگر از اهالی این روستا که به شغل نانوایی مشغول است، گفت: برای پخت نان از همین آب شرب استفاده می کنیم و شور بودن آن مشکلی برای نان به وجود نمی آورد.

 

«محمدی» افزود: ولی غیربهداشتی بودن این آب برای نوشیدن بسیار خطرناک است و در برخی از مواقع مردم مجبور هستند که از آن استفاده کنند.

 

وی ادامه داد: مسئولان باید به فکر باشند و ما از آمدن این ویروس که کشنده است و دائم به شستشوی دست و صورت توصیه می شود، نیاز مبرم به آب داریم.

 

یکی از اهالی روستای شورک این شهرستان می گوید: با گذشت سال ها از پیروزی انقلاب متاسفانه روستای شورک که هم در حاشیه جاده آسیایی قرار دارد و هم فاصله ای با مرکز شهر آشخانه ندارد، امروز از آب شرب سالم محروم است.

 

«ملیحه رضایی» افزود: تعداد دو تانکر یکی در وسط روستا و دیگری را در آخر روستا مستقر کرده اند تا اهالی بتوانند از آب آن استفاده کنند.

 

وی بیان کرد: هر چند روز یک یا دوبار تانکر را برای مصرف روزانه مردم پر می کنند ولی به درستی ضدعفونی نمی شود.

 

وی ادامه داد: گاهی اوقات شاهد این بودم که خود اهالی تانکر را تمیز می کنند و آن را می شویند ولی اینکار باعث نمی شود که تانکری که محل نگهداری آب شرب است، کاملا ضدعفونی شود.

 

یکی دیگر از اهالی گفت: وجود حیوانات خانگی مثل سگ و گربه در اطراف تانکرها فراوان است و  حتی در برخی مواقع شاهد این بوده ایم که این حیوانات به تانکر نزدیک می شوند و آن را لیس می زنند.

 

«قربانعلی قربانی» افزود: تانکرها باید در مکانی قرار بگیرند که حیوانات اهلی نتوانند آن ها را آلوده کنند.

 

وی بیان کرد: مردم این روستا از سر ناچاری مجبور هستند که از آب تانکرها استفاده کنند و برای آشامیدن در طی روز چند نوبت در سرما و گرما با دبه ها آب به خانه ببرند.

 

یکی از اهالی روستای کشک آباد بخش مانه می گوید: آب شرب سالم یکی از مهم ترین نیاز های جامعه و هر فرد است و مسئولان باید به طور جدی پیگیر برطرف شدن این مشکل شوند.

 

«محمد رضا احمدی» اظهارداشت: این روستای 134 خانواری باید با آب شور زندگی کنند و همه روزه برای نیاز خود برای آشامیدن چند بار از تانکر آب به خانه ببرند.

 

وی از مسئولان خواست تا از آب سد شیرین دره برای این روستا آب شرب شیرین تامین کنند.

 

رییس اداره آب و فاضلاب روستایی مانه و سملقان گفت: روستای شورک 55 اشتراک دارد که برای طرح آبرسانی به این روستا از محل پروژه حسن سو و شورک که پروژه انتقال آب شرب از چاه روستای کریک به این روستاهاست، توسط پیمانکار با اعتباری بالغ بر دو میلیاردو 800 میلیون تومان در حال اجرا است.

 

«علی تیزرو» افزود: روستای آغمزار نیز 157 مشترک دارد که از محل خط برگشت آب شرب از سد شیرین دره که در حال حاضر از سمت تاتار به طرف بخش مانه است، در حال اجرا بوده که به زودی آب این روستا تامین می شود.

 

وی بیان کرد: روستای دربند با حدود 17 خانوار تحت پوشش نیست اما به دلیل نداشتن منبع تامین آب، آب شرب روستا با تانکر سیار هفته ای سه مرتبه آبرسانی می شود.

 

رییس اداره آب و فاضلاب روستایی مانه و سملقان در خصوص جانمایی تانکرها در روستاها گفت: این کار با هماهنگی و مشورت شوراها و دهیاری ها در روستاها انجام شده و در صورت نامناسب بودن محل استقرار تانکرها، آن ها در مکان مناسب دیگری مستقر می شود.

 

تیزرو افزود: 65 میلیون تومان اعتبار برای آبرسانی سیار به روستاها هزینه می شود.

 

 

کد خبر 904525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha