برنامه‌های حمایتی برای پیامدهای سوء کرونا در حوزه فرش دستباف

رافع گفت: مرکز ملی فرش دستباف ابعاد اقتصادی شیوع کرونا بر حوزه فرش دستباف و راهکارهای برون رفت از مشکل را بررسی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز ملی فرش ایران، «فرح‌ناز رافع» در مورد تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد فرش کشور گفت: شیوع ویروس کرونا باعث آسیب به کارگاه‌های متمرکز و غیرمتمرکز فرش‌بافی شده و فعالیت اقتصادی این بخش در معرض خطر جدی قرار دارد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به این که شاغلان و بافندگان فرش، فاقد حقوق ماهیانه هستند و به ازای کارکردشان در آخر هر ماه حقوق دریافت می‌کنند، بیان داشت: بازار فرش به شدت در روزهای اخیر دچار رکود شده و به گفته کسبه و فروشندگان فرش، بازار هیچ‌گاه در ایام پایانی سال (شب عید) سابقه چنین رکود را نداشته است.

رافع با اشاره به تعهدات مالی فروشندگان و کسبه اظهار داشت: در این شرایط این افراد توان عمل به تعهدات مالی خود را ندارند و قطعا با مشکلات مالی زیادی روبرو خواهند شد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که بافندگان فرش دستباف با درآمد حاصل از کار خود در پایان هر ماه حق بیمه تامین اجتماعی را پرداخت می‌کنند، اظهار داشت: در این شرایط و عدم فعالیت کارگاه‌های فرش بافی این افراد حتی قادر به پرداخت حق بیمه خود هم نیستند.

رافع گفت: اکثر شاغلان در حوزه فرش بافی زنان سرپرست خانوار هستند که در این شرایط دچار آسیب و لطمات مالی فراوانی می‌شوند.

وی افزود: مرکز ملی فرش دستباف ایران، ابعاد تاثیرگذاری کرونا بر اقتصاد کشور و راهکارهای آن محور مداقه قرار می دهد.

رافع تصریح کرد: با توجه به آسیب جدی به زنجیره ارزش و تامین فرش و آثار مخرب آن، راهکارهای برون رفت از این بحران در دستور کار مرکز قرار دارد و به همین منظور، استفاده از تمامی ظرفیت های موجود به خصوص بخش خصوصی، تشکل ها، انجمن ها و اتحادیه های فرش دستباف برای تبیین دقیق این مشکلات و راه‌های برون رفت از این وضعیت در دستور کار قرار دارد و تحلیل، بررسی، ارائه طریق و مطالبه به منظور کاهش آثار منفی اقتصادی بر فرش دستباف با همکاری وزارت صمت در حال پیگیری است./

کد خبر 904468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha