به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تدوین دستور العمل سازماندهی مشارکتهای اجتماعی در مقابله با کرونا، کشورهای حامی تروریسم برای منحرف کردن افکار عمومی در حال شایعه سازی هستند، هماهنگی صد در صدی همه دستگاهها در مقابله با کرونا از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در پنجشنبه ۲۲ اسفند ماه است.
درخواستهای آژانس باید بر مبنای یک منطق، اصول شفاف و منطبق با اسناد باشند
«کاظم غریب آبادی»، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی در وین، در نشست شورای حکام درخصوص موافقت نامه پادمان در ایران، مواضع جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در ابتدای سخنان خود، صدور گزارش دوم از سوی مدیرکل آژانس در کنار گزارش برجام را به چالش کشید و گفت: اول، چه ضرورت و توجیهی برای صدور یک گزارش مکتوب جداگانه درخصوص چنین ادعاهایی، به ویژه هنگامی که ایران با آژانس درخصوص این موضوع در تعامل است، وجود داشت؟ ثانیا، آیا آژانس به همه موارد مشابه با همین روش برخورد میکند؟ سوما، چرا آژانس یک گزارش مستقل جدا در چارچوب پادمان منتشر و حتی یک آیتم جدید به دستورکار نشست جاری شورای حکام اضافه کرده، در حالی که به طور همزمان این موضوع در چارچوب پروتکل الحاقی و گزارش آژانس در مورد برجام نیز مدنظر آژانس قرار گرفته و برخی بندهای مثبت آن درخصوص دسترسی ها را حذف کرده است؟
غریب آبادی تاکید کرد: داشتن یک گزارش جدا در موضوع موافقتنامه پادمان، در حالی که همین مشحون از اشارات به تعهدات ایران ذیل پروتکل الحاقی است، هیچ اساسی ندارد. ما این روش را کاملا غیر سازنده و غیر حرفهای تلقی میکنیم و رویکرد خود را نیز بر این اساس، تنظیم خواهیم کرد.
سفیر کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه فشارهای مخربی از سوی اندکی از اعضای آژانس بر این نهاد تحمیل می شود تا این نهاد را از عملکرد اساسنامهای اصلی خود منحرف کنند، گفت: مطابق با ماده ۲ اساسنامه آژانس "... هر دولت عضو متعهد میشود تا به شخصیت بینالمللی و مسئولیتهای مدیرکل و کارمندان آژانس احترام گذاشته و به دنبال اعمال نفوذ بر آنها در زمان انجام وظایفشان نباشد."
وی همچنین به سخنان آمانو، مدیرکل قبلی آژانس، در ژانویه ۲۰۱۹ اشاره کرد که گفت "تلاشها برای مدیریت خرد و فشار بر آژانس در راستی آزمایی هستهای مخرب بوده و شدیدا مضر میباشد ... استقلال آژانس نباید تضعیف گردد".
تدوین دستور العمل سازماندهی مشارکتهای اجتماعی در مقابله با کرونا
«تقی رستم وندی» با تشریح اهمیت و ضرورت ملی بسیج همه جانبه ظرفیت سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه کشور و نقش آفرینی و پشتیبانی جامعه خیرین کشور در حمایت از تحقق و اجرای برنامه های ستاد ملی پیشگیری و مبارزه با کرونا افزود: در شرایط کنونی که بحران شیوع بیماری کرونا سلامت جسمی و روانی جامعه را در معرض تهدید قرارداده و شیوع این بیماری در کشور تبدیل به یک مساله ملی شده است، تحقق استراتژی پیشگیرانه و مقابله با بیماری کرونا تنها در چارچوب عزم ملی و همبستگی و اعتماد اجتماعی امکان پذیر است.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: در شرایط کنونی وزارت کشور در چارچوب برنامه ملی مبارزه با بیماری کوید ۱۹ (کرونا) با همکاری جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت و درمان و با کمک و یاری سازمان های مردم نهاد و مساعدت خیرین کشور در حوزه اطلاع رسانی و آموزش عمومی و همچنین خدمات رسانی و تامین نیازهای حوزه بهداشت و درمان برای کادر پزشکی و بخش های محروم جامعه و اقشار حاشیه نشین اقدامات قابل توجهی را سازماندهی کرده است.
ضد عفونی معابر عمومی شهر دزفول توسط تیمهای رفع آلودگی پایگاه شهید وحدتی
بنا به درخواست ستاد پدافند غیر عامل شهرستان دزفول در خصوص ضد عفونی و پاکسازی معابر عمومی این شهرستان با هدف جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تیمهای رفع آلودگی و جنگهای نوین پایگاه شکاری وحدتی جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، خیابانها و معابر شهر دزفول را ضد عفونی کرد.
پایش سلامت و احداث دستگاه مه پاش ضد عفونی در دربهای ورودی همچنین ضد عفونی کردن ساختمانها و معابر از اولین روزهای شیوع ویروس در پایگاه و کوی سازمانی آغاز شده است و تا تا ریشه کنی کامل این ویروس ادامه خواهد داشت.
محکومیت وقایع اخیر علیه مسلمانان در هند
مجمع جهانی بیداری اسلامی با صدور بیانیه ای، اقدامات و وقایع ناگوار اخیر بر علیه مسلمانان هند را محکوم کرد. متن بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در روزهای اخیر اقدامات و وقایع ناگوار و غیر انسانی در حق مسلمانان مظلوم هند به وقوع پیوسته و برخورد خلاف قطعنامه های سازمان ملل ، حق کشی، از بین رفتن حقوق اولیه و اقدامات و قوانین توهین آمیز اخیر علیه ۲۰۰ میلیون مسلمان هند اجرا شده است.
به واسطه این رویکرد تحقیرآمیز، دست گروه های افراطی و هندوهای متعصب علیه مسلمانان همراه با سکوت و نظاره مراجع مربوطه باز گذاشته شد تا با توهین، هتک حرمت و از بین بردن حقوق اولیه آنان، به تدریج استحاله فرهنگی را در حق مسلمانان با همکاری برخی نهادها و گروه های وابسته شکل دهند تا مسئله مسلمانان به فراموشی سپرده شود و این در حالی است که مسلمانان هند سالیان متمادی و طولانی در کنار مردم هند با فرهنگ و تمدن، زندگی مسالمت آمیز داشته اند.
بر کسی پوشیده نیست که این اقدامات غیردموکراتیک که بی ارتباط با سفر ترامپ و حمایت های صهیونیزم بین الملل نیست به منظور از بین بردن یکی از بزرگترین اجتماعات مسلمانان هندوستان است تا با نسل کشی، توان و سرمایه اجتماعی آنان را هرچه بیشتر تقلیل و تضعیف نماید.
اقدامات اخیر آمریکا و صهیونیزم بین الملل در آغاز سده بیست و یکم، همگی حکایت از توطئه ای بس خطرناک و از قبل طراحی شده علیه مسلمانان جهان، خصوصاً منطقه غرب آسیا، فلسطین، عراق، سوریه، یمن، میانمار و اخیراً در هندوستان دارد که به دنبال از بین بردن هرچه بیشتر قابلیت ها و توانمندی های جهان اسلام است.
کشورهای حامی تروریسم برای منحرف کردن افکار عمومی در حال شایعه سازی هستند
در جریان بررسی گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد راستی آزمایی اجرای برجام در ایران، «کاظم غریب آبادی»، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین، به ادعاهای آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی نیز واکنش جدی نشان داد.
او در ابتدای این سخنرانی گفت: اگر رژیم آمریکا در مورد به اصطلاح نگرانی خود درباره توقف برخی تعهدات ایران ذیل برجام جدی است، باید دو بار به خروج یکجانبه، غیرقانونی و غیرعقلانی خود از این توافق فکر میکرد و اکنون نیز میتواند از طریق برداشتن تمامی تحریمهای از سرگرفته شده، رویکرد غلط گذشته و حال خود را جبران کند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در ادامه افزود: برای ما تعجب انگیز نیست که نماینده آمریکا ایران را متهم به اقدامات بی ثبات کننده نماید. من نمیخواهم که جواب پیچیدهای به آن بدهم، بلکه میخواهم کاملا ساده از نماینده آمریکا بخواهم که بیانیه رئیس جمهور کنونیشان را در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ مطالعه کند، زمانی که وی گفت همه گروههای تروریستی در منطقه از جمله القاعده و داعش توسط دولت آمریکا برای هدف "تفرقه بینداز و حکومت کن" ایجاد شدند. همچنین کاملا شگفت انگیز است تا به صحبتهای رئیس جمهور کنونی آمریکا زمانی که در یکم نوامبر نیروهای آمریکایی را از سوریه فراخواند، گوش دهیم که گفت: "ما میخواهیم سربازان خود را به خانه برگردانیم، اما ما آنها را آنجا گذاشتیم، چون میخواستیم نفت را در اختیار نگه داریم. من نفت را دوست دارم، ما نفت را نگه میداریم".
شورای نگهبان در دو نوبت بودجه ۹۹ را بررسی میکند
«عباسعلی کدخدایی»، سخنگوی شورای نگهبان در توییتر نوشت: «روز گذشته (۲۱ اسفند) برای رسیدگی به بودجه سال ۱۳۹۹ جلسه شورای نگهبان در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.
برخی تبصرهها مورد رسیدگی قرار گرفت. ادامه کار در جلسات بعد پیگیری خواهد شد.»
هماهنگی صد در صدی همه دستگاهها در مقابله با کرونا
«علی لاریجانی» در دیدار وزرای کشور و بهداشت، ضمن دریافت آخرین گزارش ملی از روند شیوع کرونا و اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای با آن، بر هماهنگی کامل و صد در صدی کلیه دستگاهها در فاز جدید مبارزه با این بیماری تاکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تمام توان مجموعهها در دولت و دیگر بخشها باید هماهنگ شده و در خدمت کمک به جلوگیری از شیوع و ریشهکنی این بیماری در آید و گزارش اقدامات انجام شده به مردم داده شود.
لاریجانی بررسیهای میدانی در استانها و دریافت بهنگام اطلاعات دقیق از نیازمندیهای مردم و مراکز درمانی را لازمه تصمیم گیری هماهنگ در مقابله با کرونا دانست و افزود: تجمیع همه ظرفیتهای کشور برای ارائه هر چه روانتر خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی، نیازمند دو اصل هماهنگی صد در صدی و سرعت عمل در هر دو سطح ملی و استانی است.
رئیس مجلس، ترمیم و جبران افت شماری از کسب و کارها در کشور به دلیل شیوع کرونا را ضروری دانست و تأکید کرد: حمایت از کسب و کارها در شرایط فعلی باید در ستاد اقتصادی دولت پیگیری شده و تمهیدات ویژه و هدفمندی برای آن اندیشیده شود.
او همچنین با توجه به احتمال سفر برخی از شهروندان در این ایام از وزرای کشور و بهداشت خواست تا با همکاری صدا وسیما هشدارهای لازم را در این خصوص به مردم ارائه دهند.
همچنین، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ابتدای این دیدار، گزارش مشروحی از آخرین تحولات در مورد بیماری کرونا و تدابیر انجام شده در سطح کشور به رییس مجلس شورای اسلامی ارائه کردند./
نظر شما