صبر زینبی، راهکاری برای درمان مشکلات روحی و روانی

دنیا، صبری به بزرگی صبر زینب(س) ندیده است و همین صبر موجب شد تا اندیشه، ایده و عاشورای حسینی در سراسر گیتی توسعه یافته و گسترش یابد و به نوعی خون امام حسین(ع) وامدار صبر زینب(س) است که پیام‌رسان کربلا بود.

خبرگزاری شبستان- مازندران؛ زینب(س) بانوی صبر و بردباری؛ جمله ای است که بارها و بارها شنیده ایم؛ صبری که در تمام زندگی او وجود داشته است و با بررسی ابعاد مختلف زندگی این بانوی بزرگوار به راحتی می‌توان به صبر ایشان پی برد.

 

حضرت زینب (س) این بانوی بزرگوار در صبر و استقامت، بانوی قهرمانی است که پس از شهادت امام حسین، ارائه نهضت عاشورا را به دوش کشید و پرچمدار این قیام بود و در ۱۵رجب سال ۶۳ هجری قمری در سفری که به همراه همسر گرامی شان عبدالله بن جعفر به شام بودند به لقاءالله پیوستند و بدن مطهر این بانوی بزرگوار در همان جا دفن شد.

صبر و پایداری این بانو در برابر تمام مشکلات زندگی در مدینه، کربلا، از کربلا تا کوفه و از کوفه تا شام بر کسی پوشیده نیست و به نوعی صبر زینب(س) برگرفته از نگرش زیبای اوست تا آنجا که به واسطه همین صبر، شعار «ما رأیتُ إلّا جمیلًا» سر داده و صبر وی الگویی برای جهانیان شد.

 

اکنون به واسطه قرار گرفتن در سالروز شهادت حضرت زینب(س) و با توجه به شیوع بیماری کرونا و ترسی که از این بیماری بر دلها افتاده است و مشکلاتی ایجاد کرده است؛ ناگزیر به افزایش صبرو تحمل بر این مشکل هستیم.

 

بیماری جزئی جدایی ناپذیر از زندگی  بشریت است و نه تنها ایران اسلامی ما بلکه تمام جهان در دوران مختلف با چنین مشکلاتی روبرو بوده اند و ایران ما هم در دورانی بیماری های مختلفی همچون سل، طاعون، وبا، حصبه و.. را پشت سر گذاشته است و امروز هم به راحتی ازویروس کرونا عبور خواهیم کرد به شرطی که با همبستگی صبر ، رعایت نکات بهداشتی را در دستور کار خود قرار دهیم.

 

دین اسلام همواره ما را تشویق و ترغیب به صبر کرده است و در همین راستا در فراز از زیارت عاشورا داریم: «اَللّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشّاكِرينَ لَكَ عَلٰى مُصابِهِمْ»، که در فراز پایانی زیارت عاشورا در حالتی که به سجده رفته ایم خطاب به خداوند عرضه می داریم به خاطر این که در این مصیبت قرار گرفتیم شاکر تو هستیم و لذا بالاترین مرتبه از مراتب صبر آن است که شکرگزار خداوند باشیم.

 

انسان در هنگام مواجه شدن با مصائب، شاکر خداوند باشد

حجت الاسلام « قربانعلی اسماعیلی» با تاکید بر صبر در مشکلات و مصائب گفت: حضرت زینب(س) قهرمان بزرگی است که صبر و استقامت ایشان در سختی ها الگوی بشریت است و تحمل ایشان بر مصیبت های فراوان باید الگوی جوانان انقلابی و بشریت باشد.

 

این کارشناس مسائل دینی و کارشناس فرهنگی آموزش و پرورش نکا در گفت و گو با خبرنگار شبستان افزود: دین اسلام تاکید فراوان بر صبر دارد و براساس همین در سوره بقره آیه 153 آمده است: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ ( اى كسانى كه ایمان آورده‏ اید! مدد جویید به صبر كردن در مصائب و خواندن نماز در اوقات آن، البته خدا با صبركنندگان است.

 

وی اظهار کرد: صبر دستوری است که خداوند در مراحل مختلف زندگی به آن سفارش کرده است و اکنون با توجه به شیوع بیماری کرونا، باید ضمن رعایت نکات بهداشتی، صبر پیشه کنیم و در این مشکل، شاکر خداوند باشیم تا مشکلات برطرف شود.

 

به گفته حجت الاسلام اسماعیلی، هر چه ایمان ما به خداوند بیشتر باشد؛ صبر ما بیشتر خواهد شد و لذا باید در شرایط سخت ایمان به خداوند قوی تر شده و با ایمان برخدا، صبر پیشه کنیم که خداوند با صابرین است.

صبر زینبی، راهکاری برای درمان مشکلات روحی و روانی

حجت الاسلام « مهدی خوشرو» با اعلام اینکه صبر زینبی، راهکاری برای درمان مشکلات روحی و روانی است، گفت: صبر راهکاری  مهم برای درمان مشکلات و اختلالات روحی و روانی فرد و جامعه امروز است که باید به کار رود.

 

کارشناس مسائل مذهبی و مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بهشهر در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: بارها و بارها در قرآن خواندیم که خداوند با صابرین است و اکنون هم زمان صبر است و باید صابر باشیم  و صابر کسی است که در مقابل مصائب جزع و فزع نکرده و به خدا اعتراض نکند و به رضای خدا راضی باشد.

 

وی افزود: صبر و ایمان لازم و ملزوم یکدیگرند و هر چه ایمان ما قوی تر باشد صبرمان بیشتر خواهد بود.

 

حجت الاسلام خوشرو با اشاره به اینکه حضرت زینب(س) الگوی کامل صبر و استقامت برای جامعه است، یادآور شد: مشکلات و داغی که این بانوی بزرگوار در طول زندگی و در روز عاشورا تحمل کرد را کسی تجربه نکرده است و با همه این مصائب با قوت ایستاد و در برابر ظلم تسلیم نشد و اکنون الگوی کامل صبر و بردباری برای مسلمانان و بشریت است.

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: درس صبرو استقامت مهمترین درس مکتب زینبی است که باید الگوی ما در جامعه امروز و همه زمان ها باشد.

 

به گزارش شبستان، زینب الگوی بی بدیل صبر و بردباری و استقامت است و متوسل شدن به این بانو در این شب و روزها و ایام سال و الگوپذیری از ایشان می تواند تا حد بسیار زیادی تحمل مشکلات را بر ما آسان کند.

 

کد خبر 904080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha