تشکیل بیش از ۲۵۰۰ پرونده در حوزه تخلفات اقلام بهداشتی/رییس جمهوری باید شخصاً بحران کرونا را مدیریت کند

رییس جمهوری باید شخصاً وارد میدان شود و بحران کرونا را مدیریت کند، توسعه همکاری‌های قضایی و حقوقی میان ایران و نیجریه، تشکیل بیش از ۲۵۰۰ پرونده در حوزه تخلفات اقلام بهداشتی برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، رییس جمهوری باید شخصاً وارد میدان شود و بحران کرونا را مدیریت کند،  توسعه همکاری‌های قضایی و حقوقی میان ایران و نیجریه،  تشکیل بیش از ۲۵۰۰ پرونده در حوزه تخلفات اقلام بهداشتی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه است.

رییس جمهوری باید شخصاً وارد میدان شود و بحران کرونا را مدیریت کند

«مسعود پزشکیان» شب گذشته (سه شنبه 20 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اقداماتی که تاکنون در ستاد مقابله با کرونا در کشور انجام شده است بر این نکته تاکید داشت که رییس جمهوری باید شخصاً وارد میدان شود و بحران کرونا را مدیریت کند و گفت: در جلسه‌ دوشنبه 19 اسفند نمایندگان با وزیر بهداشت از جزئیات و چند و چون ابعاد کرونا و مبتلایان به آن در کشور اطلاعاتی به دست آمد.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره محتوای این جلسه توضیح داد: پس از پایان جلسه، رئیس مجلس با توجه به ابعاد شناسایی و مطرح شده در جلسه، نامه‌ای به مقام معظم رهبری نوشته و ارسال کردند محتوای نامه در نگاه اجمالی این بود که ریاست ستاد مقابله با بحران کرونا را باید فرد دیگری به غیر از وزیر بهداشت عهده دار شود و برای اینکار معاون اول جهانگیری پیشنهاد شده بود، اما مقام معظم رهبری در پاسخ به این پیشنهاد فرمودند، خود شخص رئیس جمهور باید ریاست عملیات و ستاد مقابله با بحران کرونا را عهده دار شوند.

 

وی درباره ارزیابی هایی که از سوی پارلمان درباره این بیماری صورت گرفته است، گفت: ارزیابی مجلس در خصوص نوع مقابله با کرونا به گونه‌ای است که از روز اول هم معتقد بودیم باید قم قرنطینه شود و روند مقابله با قاطعیت پیش می‌رفت تا از شیوع و پخش ویروس در کشور جلوگیری به عمل می‌آمد.

 

پزشکیان در ادامه توضیحان خود درباره جزئیات جلسه روز گذشته وزیر بهداشت و نمایندگان مجلس گفت: به وزیر بهداشت اجازه استخدام 2 هزار و 500 نفر پرسنل برای رسیدگی به مبتلایان را نداده اند حتی تامین مالی هم صورت نمی‌پذیرد، این دولت چطور می‌خواهد با بحران کرونا مقابله کند در شرایط فعلی حتی اقتصاد کشور هم دستخوش آسیب شده است اسم این سبک از مدیریت دولت، مدیریت اشتباه است.

 

رییس جمهوری بهترین کسی است که می‌تواند ستاد بحران کرونا را مدیریت کند

سردار «غلامرضا جلالی» شب گذشته (سه شنبه 20 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با بیماری کرونا در کشور با بیان اینکه در جلساتی که با آزمایشگاه‌های مرجع و معتمد سراسر کشور برگزار شد اعلام شد که ۲۴ بهمن و ایام قبل از آن آثاری از بیماری شناسایی نشده بود و گزارش وضعیت سفید اعلام شد و گفت: مفهوم وضعیت سفید در آن زمان این بود که ممکن است بیماری کرونا وجود داشته باشد اما نتوانسته ایم تشخیص دهیم.

 

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه در وضعیت سفید معمولا سه اقدام انجام می‌گیرد درباره این اقدامات اینگونه توضیح داد: اول پیش بینی، دوم پیشگیری و در نهایت پیش کنشگری. ما از ۵ بهمن همزمان با پیدایش کرونا در چین به قرارگاه پدافند غیر عامل کشور اعلام آماده باش دادیم و همه ۲۶ دستگاه ذیربط مرتبط با موضوع را تفهیم و اقدامات پیش بینی و پیشگیری را برایشان تکلیف کردیم.

 

وی با بیان اینکه تا ۲۴ بهمن، دستگاه‌های تشخیصی ما هیچ گونه مورد مبتلا به کرونا را شناسایی نکرده بود، افزود: این به آن معنا نیست که بیماری وجود نداشته حتی شاید افرادی هم مبتلا بوده اند اما ما تشخیص نداده بودیم.

 

رئیس سازمان پدافند غیر عامل درباره اقداماتی که پس از شناسایی اولین مورد بیماری کرونا در کشور انجام شد، گفت: پس از شناسایی اولین مورد از ابتلا یافته به کرونا و تشکیل ستاد مقابله با بحران کرونا به ریاست وزیر بهداشت متوجه شدیم که نام سازمان پدافند غیر عامل در چارت ستاد مقابله با بحران کرونا نیست یعنی در مصوبه هیات دولت برای راه اندازی ستاد فوق الذکر، نامی از سازمان پدافند غیر عامل وجود ندارد.

 

وی در بخش دیگری از این برنامه خبری درباره احتمال بیوتروریستی بودن ویروس کرونا گفت: برای ویروس کرونا سه سناریوی اولیه مطرح است، اول اینکه طغیان طبیعی یعنی متالیون درون ژنی صورت گرفته یا خیر؟ دوم فرار آزمایشگاهی از لابراتوار‌های یوآن چین بوده یا خیر؟ در نهایت احتمال این می‌رود که مدلی از جنگ بیولوژیکی بوده یا خیر؟

 

استانداران با اقدامات خودسرانه مردم نسبت به بستن ورودی‌های شهر و استان برخورد قانونی کنند

«ولی الله میرزایی» شب گذشته (سه شنبه 20 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره اقداماتی که در زمینه مقابله با کرونا صورت گرفته است، گفت: وزارت کشور در راستای اطلاع از جوانب کرونا و جو حاکم بر جامعه، اقدام به رصد اخبار و شرایط سطح جامعه کرد.

 

مدیر کل دفتر امور امنیتی وزارت کشور با اشاره به اینکه در این خصوص تمهیداتی هم اندیشید، گفت:  بحث برقراری امنیت و حفاظت از آن جمله بود و با استاندار‌های کشور ابلاغیه مبنی بر ایجاد تمرکز بر روی کنترل و مقابله با کرونا ارسال شده است.

 

وی تصریح کرد: به استانداران ابلاغ شد تا با اقدامات خودسرانه مردم نسبت به بستن ورودی‌های شهر و استان برخورد قانونی کنند.

 

در بخش دیگری از این برنامه خبری «حسین عرفانی»، رئیس اداره مراقبت‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه روند رو به افزایش مبتلایان به کرونا اصلا نگاه کارشناسی و درستی نیست، گفت: برای اعلام آمار مبتلایان باید روند کلی ۱۰ روزه را در نظر گرفته و سپس محاسبه آمار انجام گردد.

 

وی با اشاره به اینکه طبق بررسی‌های انجام شده احتمال افزایش روند ابتلا به کرونا تا شب عید وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که با آغاز سال جدید نتیجه اقدامات کنترلی را با روند کاهشی آمار مبتلایان شاهد باشیم.

 

توسعه همکاری‌های قضایی و حقوقی میان ایران و نیجریه

دکتر سید مجید تفرشی معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر عصر امروز( سه شنبه) با مصطفی موکیلا سرپرست نمایندگی نیجریه نزد سازمان ملل متحد - ژنو- دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، توسعه همکاری‌های قضایی و حقوقی، مقابله با سوء استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه کشورها، ضرورت بهره برداری از نگاه نزدیک دو کشور در حقوق بشر و قابلیت بسط آن به سایر حوزه‌های روابط منجمله اقتصاد و ورزش اهم موضوعات مورد گفت‌وگوهای میان طرفین بود.

مصطفی موکیلا نیز ضمن یادآوری سفر چند سال قبل رئیس جمهور نیجریه به تهران، اظهار کرد: موضوع قطعنامه سیاسی علیه ایران را به دو وزارتخانه‌ دادگستری و امور خارجه نیجریه، منعکس خواهیم نمود.

وی همچنین با تأکید بر زمینه‌های متعدد و مشترک همکاری میان دو کشور خصوصأ در اوپک، افزود: نیجریه مخالف استفاده ابزاری از ساز و کارهای حقوق بشری برای انگشت نما کردن کشورها است و پاسخ ما به حامیان قطعنامه علیه ایران(رأی ممتنع) مثبت نخواهد بود.  

شایان ذکر است حدود بیش از نیمی از کشورهای عضو شورای حقوق بشر منجمله نیجریه علیرغم فشار دول غربی از قطعنامه فوق حمایت نکرده و رای ممتنع داده‌اند.

بر اساس عرف بین الملل، در صورتی که مجموع آرا منفی و ممتنع علیه یک قطعنامه از مجموع آرا مثبت آن بالاتر باشد آن قطعنامه سیاسی است، مانند (قطعنامه‌ای که سوئد علیه کشورمان بانی آن شده و مورد حمایت عمدتأ دول غربی است). کشور سوئد با توقف ارسال دارو و بانداژهای مخصوص بیماران پروانه‌ای موجب افزایش آلام و حتی مرگ تعدادی از این بیماران شده است.

 

تشکیل بیش از ۲۵۰۰ پرونده در حوزه تخلفات اقلام بهداشتی

سیدیاسر رایگانی در پرسش و پاسخ با خبرنگاران رسانه‌ها در فضای مجازی در خصوص آخرین آمار پرونده‌های تخلفات مربوط به اقلام بهداشتی در  خصوص مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: طبق آخرین آمار بیش از ۲۵۰۰ پرونده در این حوزه تشکیل شده است که باید نظر کارشناسی عددی و رقمی آن توسط ‌وزارت صمت و بهداشت روی پرونده باشد تا حکم آن صادر شود که قاعدتا این مساله زمان می‌برد.  

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در مورد تلاش‌های سازمان تعزیرات در برخورد با اخلالگران اقتصادی اظهار کرد: ما کشف می‌کنیم اما روند و نحوه توزیع طبق قانون بر عهده وزارت بهداشت است و ما بلافاصله پرونده‌ها را در اختیارشان قرار می‌دهیم و اینکه به چه شکلی توزیع کنند خود دوستان وزارت بهداشت تصمیم می گیرند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اینکه چرا برخورد احتمالی دستگاه‌های نظارتی با کسانی که گرانفروشی می کنند به اطلاع مردم نمی‌رسد، گفت: اتفاقا به اطلاع مردم می‌رسد  مانند موضوع پارسال در بحث بحران دلار که خود بنده به طور جدی در مورد پرونده‌های احتکار و حکم های صادره از آن اطلاع رسانی می کردم که بعداً با اعتراض برخی مراجع ذیربط مواجه شدم. اما اگر می‌بینید که الان اطلاع رسانی نمی‌شود به این دلیل است که قاعدتاً دو هفته است که پرونده‌های مربوط به اقلام بهداشتی مانند ماسک و... در دست رسیدگی است و حجم کاری در این حوزه وجود دارد.

وی اظهار کرد: صد درصد عِده و عُده نیروی انسانی ما جوابگوی این حجم از تخلفات موجود در بازار نیست. همکارانم درگیر گشت هستند و از ساعت ۷ صبح شروع به گشت کرده‌اند و در حال حاضر نیز در حال گشت هستند. سازمانی که بضاعت نیروی انسانی آن حدود ۲۵۰۰ نفر در کل کشور است چقدر می تواند موثر باشد. بحث اصلی که در این حوزه ما نیز گله مند هستیم و به نتیجه‌ای نرسیدیم موضوع قوانینی است که در حوزه احتکار و اختفا وجود دارد و قاعدتاً در این دو حوزه قوانین موجود به هیچ عنوان بازدارنده نیست.

 

مشکل کرونا را باید جدی بگیریم/ نوروز فرصتی برای پیروزی در برابر ویروس کرونا

حجت الاسلام «حسن روحانی» چهارشنبه (۲۱ اسفند) در جلسه هیات دولت با قدردانی از تلاش همه دست اندرکاران مبارزه با بیماری کرونا در کشور تاکید کرد: نوروز فرصتی برای پیروزی در برابر ویروس کرونا است و نوروز نباید با رفت وآمدهای بدون مدیریت، به فرصتی برای شیوع بیشتر ویروس تبدیل شود.

متن سخنان رئیس جمهوری به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خدمت مردم عزیز و بزرگوار کشورمان سلام عرض می‌کنم و تهیت و درودم را نثار آنها می‌کنم؛ می‌دانم که امسال در روزهای پایان سال مردم با مسایل و مشکلات جدیدی مواجه هستند که این مشکلات در دهه‌های اخیر در تاریخ کشور ما و بسیاری از کشورها، تقریباً بی‌سابقه بوده است.

 

مسأله ویروس کرونا تقریباً اختصاص به کشور و منطقه‌ای ندارد و اکثر کشورهای جهان به این ویروس مبتلا شده اند و همانطور که مردم عزیز می‌دانند در سبک زندگی مردم، اقتصاد و رفت و آمد، مشاغل مردم و بسیاری از فعالیت‌هایی که به نوعی به مسافرت و تردد مربوط می‌شود، اثر گذاشته و فشارهای فراوانی را به اقتصاد جامعه وارد کرده است . بنابراین این موضوع را باید امروز جدی بگیریم.

 

اولین عرض من خدمت مردم عزیز و بزرگوار ایران این است که این مسأله را جدی بگیریم و به سادگی به این ویروس نگاه نکنیم و برای سلامت خود و خانواده‌مان خطرناک در نظر بگیریم؛ گر چه از لحاظ علمی و پزشکی می‌گویند این ویروس خیلی خطرناک‌تر از ویروس‌هایی شبیه آنفلوآنزا نیست، اما به دلیل مسأله واگیری سریع و شیوع، این بیماری جایگاه خاص خود را پیدا کرده و به همین دلیل هم بر همه کشورهای دنیا تأثیرگذاشته است.

 

اینکه در برابر این بیماری باید چه کنیم و چه اقداماتی انجام دهیم، تقریباً یک نسخه واحدی است که حدوداً در همه دنیا به آن رسیده اند و بر آن تأکید می‌کنند؛ یکی اینکه این زنجیره را باید قطع کنیم؛ این زنجیره شیوع از یک نقطه، از یک فرد شروع می‌شود؛ وقتی یک فرد در جمعی می‌رود آنها را آلوده می‌کند، آن جمع وقتی در جمع دیگر می‌روند، آنها دچار مشکل می‌شوند؛ بنابراین یک زنجیره‌ای است که از نقطه‌ای شروع می‌شود و ممکن است از کل شهر، یا مناطق شهری ، یا بین شهری و حتی بین کشورها عبور کند. پس اولین مسأله این است که ما این زنجیره را قطع کنیم.

 

چگونه زنجیره را قطع کنیم؟ اولین آن مسأله ضدعفونی است؛ ممکن است این زنجیره آمده تا بدن و دست من اصابت کرده و اگر دست‌ها را خوب بشویم و ضدعفونی کنم- حتی با صابون و آب همانطوری که توصیه شده بشویم- این زنجیره اینجا قطع می‌شود و دیگر از دست من به فرد دوم تجاوز نمی کند؛ همه مقرراتی که راجع به لباس و ماسک و همه اینهایی که گفتند، برای اینکه این زنجیره قطع شود تأثیرگذار است.

 

جلسه ستاد مقابله با کرونا هر روز در عالی ترین سطح برگزار شود

رییس قوه قضاییه در جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران حضور یافت. آیت الله «سید ابراهیم رییسی» در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ستادهای مبارزه با کرونا در سراسر کشور به ویژه ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران صمیمانه به دلیل اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی تشکر می‌کنم.

وی با تاکید بر اینکه سطح مداخلات ستادهای مبارزه با کرونا باید پذیرفته شود که بتوانند در سطح ادارات سازمان‌ها و زندگی مردم اقدامات بهداشتی صورت دهند، افزود: پیشگیری‌ها می‌تواند آمار تلفات را در کشور کاهش دهد و این موضوع حتما به نفع مردم است که به تصمیمات ستادهای مبارزه با کرونا عمل کنند.

رییسی ادامه داد: ستادهای مبارزه با کرونا باید از ظرفیت‌های موجود در کشور که ظرفیت کمی نیست، نهایت استفاده را در جهت انجام این ماموریت خطیر که برای حفظ سلامت مردم است بهره گیرند و همه دستگاه‌ها باید در کشور خود را موظف بدانند که ستادهای مبارزه با کرونا را در انجام این وظیفه خطیر یاری کنند.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: ستاد مبارزه با کرونا در سطح عالی‌ترین مسئولین کشور است، یعنی اینکه این ستاد عالی است و باید علی‌القاعده با ریاست رئیس‌جمهور تشکیل جلسه دهد و اجرا کردن مصوبات را پیگیری کند.

رییسی افزود: وزیر بهداشت نکاتی را مطرح و مصوباتی در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا و شورای عالی امنیت ملی تصویب شد که به تنفیذ مقام معظم رهبری نیز رسید و جنبه قانونی پیدا کرد.

وی خاطرنشان کرد: در واقع مصوبات ستاد مبارزه با کرونا برای همه دستگاه‌ها لازم‌الاجراست و پیگیری این قضیه به نفع همه در کشور است، چرا که زمان شیوع بیماری در کشور را کاهش و محدود می‌کند و سلامت را در کشور تضمین می‌کند.

رئیسی گفت: خواسته بنده این است که این جلسات نه فقط هفته ای یکبار بلکه اگر لازم شد روزی یکبار تشکیل شود تا این امر دچار توقف نشود و هر مشکل لجستیک و پشتیبانی که عزیزان ما در وزارت بهداشت و درمان دارند، باید مورد پیگیری قرار گیرد.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: وزارت بهداشت و جامعه پزشکی کشور سربازان در وسط میدان و در خط مقدم هستند، نباید مشکل تدارکات، کمبود اعتبارات و لوازم پزشکی داشته باشند لازمه این کار این است که بهداشت و درمان فقط به بهداشت و درمان فکر کند و دغدغه اش بهداشت و درمان باشد چرا که در این صورت طبیعتا در این میدان توفیق بیشتر می شود و تدارک و پشتیبانی به عهده بخش هایی باشد که در کشور مسئولیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: نظر فنی در مورد تعطیلی یا عدم تعطیلی بخش‌های کشور بر عهده بهداشت و درمان است ولی اجرا، پیگیری و اقداماتش بر عهده بخش‌های دیگر است./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 904024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha