به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر مهدی شفیعی، عصر سه شنبه(۲۰ اسفند) در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد؛ با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته و براساس نتایج آزمایشگاهی، جواب قطعی ۴ مورد در استان کرمان مثبت اعلام شد؛ افزود: در مجموع آمار مبتلایان استان تاکنون 40 نفر است.
مدیرگروه بیماری های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه از ۴ مورد مثبت جدید سه مورد مرد با میانگین سنی بالای ۶۰ سال و یک مورد زن در گروه سالمندان با حدود ۷۰ سال سن و یک مورد مربوط به شهرستان رفسنجان و سه مورد مربوط به بیمارستان های زیر مجموعه شهرستان کرمان است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه مورد فوتی قطعی طی 24 ساعت گذشته نداشتیم و حال عمومی بیماران نسبتاً خوب است؛ بیان کرد: یک مورد نیز در بخش ICU قرار دارد که حال این فرد نسبت به روزهای گذشته چندان تغییری نکرده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تصریح به این مطلب که دیگر رد و پای سفرها در موارد جدید ابتلا به کووید 19 دیده نمی شود؛ نتایج رصد افراد مبتلا به کروناویروس را حاکی از آن دانست که این ویروس به شکل بومی شده و این اپیدمی در استان کرمان استقرار پیدا کرده است.
وی با تأکید بر اینکه مردم مواردی همچون احساس کسالت، کوفتگی، سردرد، تنگی نفس، بدن درد و سرفه بدون تب را جدی بگیرند؛ اظهار داشت: این افراد حداقل فاصله با دیگر افراد خانواده داشته باشند و در صورت تشدید این علائم، به نزدیکترین پزشک مراجعه کنند.
شفیعی ادامه داد: ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا به صورت سرپایی درمان میشوند و بحث بیماریابی به صورت جدی از هفته جاری به منظور جلوگیری از ازدحام بی مورد مردم در بیمارستانها دنبال می شود.
وی مراجعه بی مورد و ازدحام را باعث افزایش کار کادر درمانی و بهداشتی و در نتیجه خستگی کادر درمانی و افزایش آلودگی محیط بیمارستان ها دانست و احتمال ابتلا به این ویروس در جنوب کرمان و شهرستان سیرجان را نیز مطرح کرد و گفت: طبق گزارش همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، در جنوب استان کرمان بیماری تنفسی زیاد شده و قطعاً این ویروس در جنوب استان در گردش است.
شفیعی با بیان اینکه گزارش های دریافتی حاکی از آن است از تمامی مناطق شهری کرمان حتی حاشیه شهر مواد مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا داریم؛ افزود: حتی بیماران غیربومی نیز در بیمارستانهای کرمان بستری هستند که دو مورد از این مسافران بهبود یافته و به نقاهت گاه منتقل خواهند شد ضمن آنکه تأکید می شود تا اطمینان کامل از سلامتی افراد، اجازه سفر به این افراد را نخواهیم داد.
وی ادامه داد: با توجه به مصوبات ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا، ملاقات در زندان ها را محدود کرده و روزانه اطلاعات سلامت زندانیان را از حوزه درمان اداره کل زندان ها دریافت می کنیم که تاکنون مورد مشکوکی در زندانها نداشتهایم.
مدیرگروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه از ۴۰ مورد بیماری که تاکنون جواب آزمایش آنها مثبت اعلام شده، ۷ مورد زن و مابقی آنها مرد و میانگین سنی این افراد حدود ۶۵ سال است؛ افزود: از مبتلایان یک نفر در شهرستان ارزوئیه، یک نفر در شهرستان بم، یک نفر در شهربابک، ۷ مورد در رفسنجان و مابقی در کرمان و بیشتر بیماران در بیمارستان افضلیپور و سپس در بیمارستان پیامبراعظم شهر کرمان بستری هستند.
وی با افزودن این مطلب که با توجه به افزایش این اپیدمی در سطح استان کرمان پیش بینی می شود در روزهای آتی بیمارستان های بیشتری در سطح استان درگیر این موضوع شوند؛ متذکر شد: به ایزوله خانگی مطمئن نیستیم و پیش بینی می کنیم شاید افراد به درستی نتوانند در خانه بحث ایزوله را به خوبی انجام دهند لذا نقاهتگاه هایی تعریف کردیم تا بیماران در این نقاهتگاهها مورد مراقبت قرار گیرند تا سلامتی کامل پیدا کنند.
شفیعی ادامه داد: در این راستا هتل کرمان را برای نقاهتگاه تعیین کرده و از دیروز به صورت کامل این هتل در اختیار دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار گرفته و فعلاً تعداد تختهای این هتل کافی است و در صورتی که ۵۰ درصد تختهای این هتل پر شود، مکان دوم نقاهتگاهی استان را آماده می کنیم.
وی به مصوبات خوب قرارگاه استانی مقابله با کرونا ویروس در خصوص تأمین ماسک هم اشاره و بیان کرد: استان به دنبال این است که نیاز ماسک خود را از داخل استان تولید و تأمین کند و منتظر واردات از استانهای دیگر نباشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از ازدحام های بی مورد توسط مردم انتقاد کرد و با بیان اینکه درباره مکانهایی که ما میتوانستیم تعطیل یا تمهیداتی برای کاهش رفت و آمد آنها داشتیم، تصمیماتی خوبی در ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا اتخاذ شد؛ افزود: همچنین مقرر شد مکان های پر ازدحام شهری نیز توسط شهرداری با همکاری نیروهای انتظامی و نظامی گندزدایی شوند لذا شهر منطقهبندی خواهد شد و گندزدایی مکان های حساس دو تا سه مرتبه در روز انجام می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش آمار بهبودیافتگان را تا روز گذشته، ۶ نفر اعلام کرد و گفت: اما از دیروز تاکنون حدود ۵ یا ۶ نفر امکان ترخیص دارند که تعدادی از آنها مسافرین و مابقی این ۶ نفر کرمانی هستند و برای آنکه خانواده این افراد مبتلا نشوند مدتی باید در نقاهت گاه ساکن شوند و از امروز که این نقاهت گاه راه اندازی خواهد شد، این ۶ نفر را به نقاهت گاه منتقل خواهیم کرد.
شفیعی با اعلام اینکه آزمایش تشخیص کرونا که پس از سیتیاسکن و ... انجام میشود و به عنوان آزمایش نهایی مطرح است تنها در آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی کرمان به صورت رایگان انجام می شود؛ ادامه داد: در هیچ یک از آزمایشگاههای طبی شهر این آزمایش انجام نمی شود و بیمارستان افضلیپور سایر بیماران بخش های دیگر خود را به بیمارستانهای شهر منتقل کرده و همه تختهای خود را خالی کرده که اکنون حدود 250 تخت در بیمارستان افضلیپور فعال شده و آماده پذیرش از بیماران احتمالی کرونا است.
وی گفت: تاکنون خوشبختانه همه تختهای آن استفاده نشده و خالی هستند، ضمن آنکه بیمارستان هایی به عنوان مراجع پشتیبان بیمارستان افضلی پور در نظر گرفتهایم اما چون نقاهتگاه تعریف کردهایم کمبودی در این خصوص نداریم اما سعی داریم ظرفیت ICU های همه بیمارستانها کرمان را برای بیماران تنفسی حاد در صورت زیاد شدن این بیماران خالی نگه داریم.
مدیرگروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر فوت دکتر علوی، متخصص کودکان به دلیل بیماری کرونا را کذب دانست و افزود: دکتر علوی به هیچ عنوان به این بیماری مبتلا نشده و در سلامت کامل است.
استان کرمان تاکنون تنها یک فوتی ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ داشته است.
نظر شما