خدامحوری و صبر دو ویژگی شاخص حضرت زینب(س)

حجت الاسلام امین رستمی با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت زینب(س) گفت: خدامحوری و صبر دو ویژگی شاخص حضرت زینب(س)بود و با اتکا به حق توانست یزید را رسوا کند.

به گزراش خبرگزاری شبستان از قم، شخصیت والای این بانوی گرانقدر از کودکی او شکل می گیرد; آن زمانی که دختران هم سن و سال او بازی را تجربه می کنند، او مصیبت و رنج و صبر را می آموزد. گویی از همان آغاز راه در برابر طوفان تازیانه غم ها و رنج ها قرار می گیرد تا بتواند روزی به تنهایی همه درد و رنج هستی را بردوش کشد!

 

زینب(س)کسی است که سنگ صبور اسیرانی بود که زیر سنگینی بار غم خرد شده اند. اما هرگز به روی خود نمی آورد و به پرستاری از این قافله درد کشیده می پردازد و همزمان از حریم « امامت » دفاع می کند...

 

زینب این عالمه غیرمعلمه می داند که حسین او تکلیف خود را با مرگ روشن کرده و « مرگ سرخ » را بر زندگی ذلت بار ترجیح داده می داند که کوه ها هم در برابر این اراده خاکسارند. اما باز هم دست از « ولایت » برنمی دارد. چرا که اسلام بدون « ولی » خانه ای بدون چراغ است ...


روح بی آرام  عقیله بنی هاشم که از طوفانها عبور کرده بود و از دریاهای آتش گذشته بود به نقلی یکسال و نیم پس از واقعه عاشورا از کالبد جسمش پرکشید و رفت . تا آخرین لحظاتش چشمانش همواره گرم اشک بود و همواره به یاد حسین (ع).

 

امروز همزمان با سالروز وفات عقیله بنی هاشم گفتگویی انجام داده ایم با حجت الاسلام «علی امین رستمی» محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) که در پی می آید:

 

محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به نقش حضرت زینب در واقعه عاشورا گفت: امام سجاد (ع) وحضرت زینب (س) در مجلس شام،  بسیاری ازحقایق را روشن کردند .

 

وی تصریح کرد: به واسطه حضور آن دو بزرگوار در کربلا و مشاهده آن واقعه بزرگ، نقش مهم و اثر گذار آنان در حفظ و حراست فلسفه قیام و حقایق آن درتاریخ ماندگار شد و همین شجاعت و تبلیغ صحیح، واقعه عظیم نهضت عاشورا را جهانی کرد.

 

حجت الاسلام امین رستمی ادامه داد: پس از شهادت امام سجاد(ع)، حضرت زینب(س) با تحمل همه مشکلات و مصائب آن دوران توانست پرده از جنایت های یزید و سرسپردگان وی بردارد.

 

وی ادامه داد:  پس از واقعه عاشورا نیاز بود پیام واقعی و اصلی این حادثه بزرگ به گوش شیعیان ومردم آن  دوران برسد که این امر را امام سجاد(ع) و حضرت زینب (س) با فصاحت و بلاغت انجام دادند.

 

محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: شجاعت و درایتی که حضرت زینب(س) از پدر بزرگوار و مادر گرامی خود فراگرفته بودند همه در صحنه عاشورا به نمایش گذاشته شد.

 

حجت الاسلام امین رستمی با بیان اینکه خطبه خوانی حضرت زینب(س) در کوفه و شام سبب تضعیف حکومت ظالم وقت شد، گفت:  حضرت زینب(س) با هوشمندی یزید را رسوا و اهداف نهضت عظیم عاشورا را به گوش مسلمانان رساند .

 

محقق و پژوهشگر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به دیگر ابعاد شخصیتی حضرت زینب(س) افزود: خدامحوری و صبر حضرت زینب (س )یکی از موضوعاتی است که عقل انسان های عادی راهی به آن ندارد و نمی توان در باب آن سخن گفت.

 

حجت الاسلام امین رستمی ادامه داد: عرفان، توحید و مکتب اهل بیت سه عاملی مهم در وجود حضرت زینب (س) بوده که توانست با اتکای به حق مکتب جبر و انحرافی معاویه را رسوا کند.

 

 

کد خبر 903469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha