توجه اسلام به بهداشت یکی پایه های علم پزشکی است/ دعا و دوا مکمل هم هستند

امام جمعه شهر چوار با اشاره به تاثیر و نقش دعا به عنوان نیروی انگیزه دهنده و مقاومت انسان در برابر بیماری، گفت: می‌توان از دستورهای دین مبین اسلام در راستای حفظ بهداشت و سلامتی مسلمانان، به عنوان یکی از پایه‌های علم پزشکی اسلامی یاد کرد.

حجت الاسلام « شهاب الدین میهن پرست» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت یکی از راه های جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است، اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) به بهداشت و سلامتی جسم توجه زیادی داشتند و مصرف مال را در این راه اسراف نمی دانستند.

 

وی تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) عقیده داشتند آنچه در راه سلامتی بدن مصرف شود، اسراف نمی باشد، اسراف در چیزهایی است که باعث ضرر رساندن به بدن شود و پیامبر اسلام(ص) درباره سلامتی بدن و روح همواره توصیه های به مسلمانان داشتند.

 

امام جمعه چوار یادآور شد: یکی از علل پیشرفت مسلمانان در پزشکی، توجه پیامبر اکرم (ص) به مسائل بهداشتی بوده است. اسلام، درباره اصول کلی پزشکی و بهداشت دستورهایی به پیروانش داده است که می‌توان از این دستورها به عنوان یکی از پایه‌های علم پزشکی اسلامی یاد کرد.

 

حجت الاسلام میهن پرست، یادآور شد: احادیثی زیادی از پیامبر اسلام (ص) درباره سلامت، بیماری، بهداشت و مسایل دیگر مربوط به پزشکی وجود دارد، مجموعه گفته‌های پیامبر اسلام درباره طب را بعدها نویسندگان اسلامی تدوین کردند و بر آن شرح‌ها نوشتند که این مجموعه‌ها به نام طب‌النبی معروف گردید.

 

وی بیان کرد: ائمه اطهار(ع) هم روایات پزشکی زیادی را از پیامبر اکرم (ص) نقل کرده اند که از جمله اینکه ایشان فرموده اند« آن که دردها را آفریده، درمان آنها را نیز آفریده است»، « هر دردی را درمانی است، پس چون دارو به درد برسد، به اذن خداوند بهبود یابد»، « خود را مداوا کنید، چراکه خداوند هیچ دردی را فرو نفرستاده، مگر آنکه برای آن درمانی نازل کرده است» « هر کاری را چاره ای است و چاره تندرستی در دنیا چهار چیز است، کم سخن گفتن، کم خوابیدن (خواب کافی)، کم راه رفتن و کم غذا خوردن» و « روزه بگیرید تا تندرست بمانید».

 

امام جمعه شهر چوار اظهار کرد: بنابر این دین اسلام برای مقابله با بیماریها راهکار دارد و اگر افراد جامعه به این دستورات  عمل کنند، قطعا آسیب نخواهند دید، البته نباید منکر پیشرفت های پزشکی شد، می شود تعامل بین طب اسلامی، سنتی و طب جدید برقرار کرد و برای درمان بیماری ها از آن استفاده کرد.

 

حجت الاسلام میهن پرست اظهار کرد: عافیت از نعمت های مجهوله است و تا انسان آن را دارد، قدرش را نمی داند و از آن غافل است، در حدیثی از حضرت علی(ع) نقل شده است که « بِالْعَافِیةِ تُوجَدُ لَذَّتُ الْحَیاةِ» لذّت زندگی در سایه سلامتی است.

 

وی بیان کرد: انسان مرد دین باشد یا دنیا، اهل علم باشد یا ثروت و...، بدون سلامتی کاری نمی تواند بکند و باید توجّه داشت که بیماری مخصوص گروه خاصی نیست، انسان وقتی سری به بیمارستان ها می زند، می بیند از هر صنفی روی تخت های بیمارستان خوابیده اند، قدردانی از نعمت سلامتی و تندرستی در بیانات ائمه معصومین (ع) به روشنی قابل استنباط است.

 

امام جمعه شهر چوار تصریح کرد: رسول خدا (ص) فرمودند که «قدر پنج چیز را قبل از پنج چیز بدان، جوانى‏ات را پیش از پیرى، سلامتى‏ات را پیش از بیمارى، ثروتت را پیش از فقر، فرصت هایت را پیش از گرفتاری و زندگى‏ات را پیش از مرگ».

 

حجت الاسلام میهن پرست یادآور شد:  بنابراین انسان تا مریض نشود، قدر سلامتی را نمی داند لذا توصیه اینجانب به مردم عزیز این است که رعایت بهداشت فردی را داشته باشند و به توصیه های متخصصین در این امر توجه کنند، ضمن این که با توصل و توجه به ذات اقدس الهی از خداوند بخواهند که این مریضی را از آنها و جامعه دینی برطرف فرماید.

 

وی با اشاره به اینکه دعا و متوسل شدن به درگاه الهی به انسان نیرویی فزاینده در برابر مشکلات تزریق می کند، گفت: دعا و دوا(درمان) مکمل هم هستند و تقویت روح انسان از طریق ارتباط با ذات اقدس الهی، نقش مهمی در تقویت جسم در برابر بیماری ها دارد.

 

امام جمعه چوار در پایان با بیان اینکه مردم لازم است که توصیه های مسئولان را در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا جدی بگیرند، خاطرنشان کرد: به طور قطع می توان از این فرصت در خانه ماندن در راستای توکل و توسل به خداوند تبارک و تعالی استفاده لازم را برد و انسان گریزی به درون خود داشته باشد و ارتباط و پیوند خود را با درگاه الهی محکم تر کند.

 

 

 

کد خبر 903140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha