به گزارش خبرنگار شبستان، کاظم شیخ فروتن، قائم مقام امور بین الملل بنیاد امور ایثارگران در نشست خبری گزارش دستاوردهای حضور جانبازان شیمیایی در شانزدهمین اجلاس سالانه سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی گفت: هدف اصلی اجلاس شانزدهم نابودی سلاح های شیمیایی کشورهای دارنده به ویژه آمریکا و پی گیری این موضوع بود که در سایه تلاش های صورت گرفته تا چه میزان این سلاح ها نابود شده اند.
وی افزود: ایران با وجود ده ها هزار جانباز شیمیایی و شهید این عرصه به عنوان مهمترین قربانی این سلاح ها شناخته می شود.
فروتن خاطرنشان کرد: در اجلاس شانزدهم تمام دستورات مطرح شده کنفرانس های قبلی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج خوبی نیز به همراه داشت، اما موضوع مورد اصلی یعنی امحای کل سلاح های شیمیایی با شانه خالی کردن کشورهای دارنده نتیجه بارزی را به همراه نداشت براساس همین موضوع ایران پیشنهادی را مطرح کرد که تاریخی به عنوان ضرب الاجل برای نابودی کامل این سلاح ها تعیین شود.
به گفته وی پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران با رای 101 عضو از 188 عضو مورد تصویب قرار گرفت و مخالفان این طرح خواستار طرح جایگزین بودند.
قائم مقام امور بین الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به طرح مجدد صندوق حمایتی جانبازان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در اجلاس پانزدهم پیشنهادی را مبنی بر ایجاد صندوق حمایتی از جانبازان مطرح کرده بود که در اجلاس شانزدهم مورد تصویب صددرصدی اعضای سازمان قرار گرفت. براساس این مصوبه شبکه حمایتی موظفند تا اقدام های مساعدتی مانند تامین نیاز دارویی و درمانی را انجام دهد و کشورهای صاحب امکانات در درمانی این مصدومین را پذیرش کنند.
وی درخصوص کارشکنی های اعضای ذینفع در اجلاس شانزدهم تصریح کرد: نظر اعضای کنوانسیون در شانزدهمین اجلاس بیشتر معطوف به قربانیان آتی سلاح های شیمیایی بود که با تلاش های پیگیرانه جمهوری اسلامی ایران توجه اعضا به مصدومان قبلی نیز جلب شد.
فروتن گفت: تلاش های ایران موجب شد تا رییس کنوانسیون مجبور شود بلافاصله بعد از سال جدید میلادی گزارشی از کم و کیف روند نابودی سلاح های شیمیایی ارایه دهد.
قائم مقام امور بین الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تلاش ایران برای دریافت غرامت تاکید کرد: ایران به طور قطع به دنبال دریافت غرامت مصدومان شیمیایی از کشورهای تامین کننده سلاح های شیمیایی است، اما این روند با حمایت رسانه ای بیشتر از تلاش های دولت اثرگذار است، زیرا حضور صرف دولت کارشکنی های غرب را به دنبال دارد، اما حضور نهادهای مردمی غرب را با یک ملت مقابله می کند.
حسن خسروآبادی، مدیر کل روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست گفت: بعد از حملات شیمیایی دشمن به خاک کشور، ایران به دلیل کارشکنیهای دولتهای غربی نتوانست حمایت و توجه کشورهای دنیا را به مصدومان شیمیایی جلب کند، اما بعد از عضویت ایران در سازمان OPCW برخی تلاشها در جلب حمایتها بیشتر شد.
به گفته وی از سال 89 با توجه به دیپلماسی جدید ایران و با برگزاری کنفرانس پانزدهم و حضور جانبازان در این اجلاس ایران توانست موفقیت مهمی را در این زمینه بدست آورد.
وی افزود: این دیپلماسی فعال با حضور مدیر کل OPCW در ایران و عیادت او از مصدومان شیمیایی در بیمارستان ساسان نمودار شد.
خسروآبادی با اشاره به صدور بیانیهای از سوی ایران خاطرنشان کرد: به دنبال بازدید مدیر کل OPCW در هفتم تیر سال گذشته بیانیهای صادر شد که به دنبال آن حقانیت ایران به عنوان یکی از اصلیترین قربانیان سلاحهای شیمیایی به اثبات رسید و جامعه بینالملل پذیرفت که ایران از سوی دشمن مورد حمله شیمیایی قرار گرفته است.
به گفته وی، این بیانیه موجب شد تا مقصران مورد پیگرد قرار گیرند و مستنداتی نیز جمعآوری شد.
گفتنی است؛ این نشست به دنبال برگزاری شانزدهمین کنفرانس سالانه سازمان منع سلاح های شیمیایی (OPCW) که 7 تا 11 آذر در شهر لاهه هند برگزار شده بود از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران دوشنبه 21 آذر تشکیل شد.
پایان پیام/
نظر شما