به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، شیوع ویروس کرونا در بیش از 90 کشور جهان و ابتلای بیش از 100 هزار نفر در ایران و دیگر کشورها به این بیماری، در کنار توجه دهی مردم به رعایت مسائل بهداشتی و اصول سلامت جسمی، ضرورت توجه و اهتمام به برخی اصول معنوی در سبک زندگی را نیز یادآور شده است تا در بدانیم در مواجهه با بحران ها و شکست آنها، در کنار بسیج عوامل انسانی، نگاه به آسمان نیز نقشی بی بدیل دارد.
از این رو، در بررسی ابعاد ماورایی مبارزه با کرونا با حجت الاسلام «محمدصادق کفیل»، کارشناس مباحث مهدوی و معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) گفت وگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
این شبهه که چرا کرونا در کشور امام زمان(عج) (ایران) و میان شیعیان ایشان هم شیوع یافته است، با چه ادله دینی قابل پاسخگویی است؟
دنیا محل امتحان، ابتلاء و آزمایش است و لذا امتحان و ابتلا نه تنها مانع پیشرفت نیست بلکه سبب پیشرفت ابنای بشر هم می شود. لذا در سیر عالم همه امت ها و همه اهل تاریخ دچار ابتلائاتی شده و می شوند و این اختصاصی شیعه و غیرشیعه یا مسلمان و غیرمسمانان نیست.
در تعریف از دنیا آمده که دنیا با سختی گره خورده و اساسا دنیا دار بلا است نه عافیت، که این فقط مربوط به شیعه و مسلمان نمی شود. چنان که بسیاری از خطاب های خدای متعال در قرآن به همه انسان ها است نه فقط مسلمانان یا شیعیان چراکه خدا خالق همه ابنای بشر است و تاکید می کند در هنگام بلا از صبر استفاده کنید و به این سلاح مجهز شوید.
نوع مواجهه منتظران امام عصر(عج) که داعیه دار زمینه سازی برای ظهور خورشید ولایت عظمی هستند با بلایا و مصائب چگونه باید باشد؟
گرفتاری ها هر زمان به طریقی بروز می کنند مهم آن است که برخورد انسان در مقابل آنها باید توام با صبر باشد. اما برخی از ما در گرفتاری ها، ابتلائات را با تحمل نکردن و جزع و فزع کردن توسعه می دهیم. در حالی که جزع و فزع مشکلات را بیشتر می کند برای مثال سبب تشدید بیماری می شود در حالی که بیمار برای بهبود باید در کنار رعایت اصول مرتبط با جسم به لحاظ روحی هم التیام داشته باشد.
البته باید توجه داشت اینکه بر صبر و تحمل در مواجهه با بلایا و گرفتاری ها توصیه می شود به معنای بی تفاوتی نیست بلکه صبر مقوله ای حرکتی است، صبر یعنی بیراهه نرفتن و در مسیر حرکت کردن، صبر یعنی دنبال درمان بودن نه بر بلا افزودن، از این رو، صبر عامل تلاش و پویایی است.
دعا در مواجهه با بلایا و مصائب در مهندسی انتظار زمینه ساز چه جایگاهی دارد؟
وقتی در پی درمان هستیم درمی یابیم چه کسی توان درمان دارد، وقتی می خواهیم حرکت کنیم باید از عامل حرکت کمک بخواهیم. در مواجهه با کرونا و دیگر بحران ها و ابتلائات گاهی حرکت می کنیم اما از عامل غفلت داریم.
امروز و در مواجهه و مقابله با کرونا باید بدانیم دعا از عافیت و درمان جدا نیست، دعا درخواست حرکت در مسیر صحیح است اینکه از خدا بخواهیم حرکت ما صحیح و اثربخش و نتیجه دار باشد.
در همین بیماری ها و گرفتاری ها همین قدری که دولت، سپاه و جامعه پزشکی قدم برداشته اند باید به عوامل توحیدی همچون نذر و نیاز و شب زنده داری و توسل هم اهتمام داشته باشیم و از آن غافل نشویم.
در مواجهه با کرونا و استرس ها و اضطراب های ناشی از آن چقدر به دعا و توسل و آرامش حاصل از معنویت نیاز داریم؟
اگرچه از نظر پیشگیری و درمان خوب عمل کرده ایم اما در بخش معنویت کم گذاشته ایم، التیام کنونی بیماران کرونایی در بیمارستان ها نیاز به پیوند توحیدی دارد، آنچه روحیه می دهد رقص و آواز نیست پیوند با حضرت حق، قرآن و دعا خواندن است.
چقدر خوب است حوزه های علمیه و مجموعه های دینی در پی پیوند توحیدی بیماران و جامعه برآیند.
انس و ارتباط با امام زمان(عج) و آرامش ناشی از آن در مقابله با کرونا چه تاثیری دارد؟
این سختی ها و ابتلائات مردم، بر امام زمان(عج) هم سخت و دشوار می آید. در پاسخ به این شبهه که چرا کرونا وارد ایران به عنوان کشور امام زمان(عج) شده و چرا درمان نمی شود، باید گفت: امام زمان(عج)، امام عالمیان و رحمتی برای همه جهانیان است، هر کس انس و پیوند بهتری با ایشان داشته باشد، بیشتر از برکات آن وجود مقدس بهره می برد.
اینکه در گرفتاری ها از چرایی بروز برای خودمان می پرسیم، اشتباه است چینی ها و دیگر مبتلایان به کرونا هم انسان هستند و خدا ربُ العالمین است چنان که در قرآن پیامبر اکرم(ص) رحمةللعالمین معرفی شده اند.
در طرح و رواج شبهاتی از این دست جهانی بودن ربوبیت خدا و جهان اندیشی و جهان نگری امام زمان(عج) را فراموش می کنیم.
نظر شما