امام جواد(ع) تمدن بزرگ اسلامی را به نمایش گذاشت / اعتماد به خدا؛ حرز اصلی امام نهم

گلپایگانی با بیان اینکه حرز اصلی امام جواد (ع) که برای همه به یادگار گذاشته‌اند، ذکر خدا و اعتماد به او است، تصریح کرد: ایشان با اینکه عمر کوتاهی داشتند ولی تمدن بزرگ اسلامی را به نمایش گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: آیت‌الله «فاضل گلپایگانی» در گفت‌وگویی ضمن تبریک میلاد با سعادت امام جواد(ع) و با بیان اینکه میلاد با سعادت آن امام هم در دهم ماه رجب و هم در هفدهم ماه مبارک رمضان از سوی مورخان گزارش شده است، گفت: امام جواد(ع) در شرایط خاصی قدم به دنیا گذاشتند؛ شرایطی که شیعیان نگران بودند مبادا بعد از امام رضا(ع)، امامی وجود نداشته باشد، زیرا امام رضا(ع) تا ۴۷ سالگی فرزندی نداشت و به ویژه واقفیه که امامت امام هشتم را قبول نکردند، تبلیغ کرده و حتی به خود امام هم می‌گفتند و نامه می‌نوشتند که شما امام بعد از امام هفتم نیستی زیرا از پیامبر(ص) و امامان قبل اخباری به ما رسیده که از هر امامی، فرزندی به دنیا می‌آید که جانشینی او را بر عهده دارد ولی شما فرزندی نداری.

 

کید واقفیه در زیرسؤال بردن امام

استاد سطح عالی و خارج حوزه علمیه، اظهار کرد: امام رضا(ع) به آن‌ها جواب می‌داد که خداوند فرزندی به من می‌دهد که امام و وارث بعد از من خواهد بود و وقتی خداوند این فرزند را از طریق خیزران به ایشان عطا کرد، خیلی خوشحال شدند که امام بعد از خودشان مشخص شد، گرچه باز واقفیه برای اینکه ذهن مردم را نسبت به امام نهم مشوش کنند از راه‌های دیگر وارد شدند.

 

آیت‌الله فاضل گلپایگانیافزود: یکی از شگردهای مخالفان برای زیر سؤال بردن امامت امام جواد(ع)، مسئله سن ایشان بود، زیرا امام در هشت سالگی به امامت رسیدند؛ امام با نصی که از پیامبر و ائمه قبل رسیده بود همچنین با احتجاجات و کرامات ثابت کردند که در کودکی هم می‌توان به امامت رسید به خصوص با استناد به داستان حضرت عیسی(ع) و حضرت یحیی(ع) که در گهواره و کودکی مقام نبوت یافتند و این زمینه‌ای شد تا زمینه امامت امام نهم در هشت سالگی و زمینه امامت امام زمان(عج)  در ۵ سالگی فراهم شود.

 

نمایش تمدن بزرگ اسلامی توسط امام جواد(ع)

این استاد و مبلغ نخبه حوزه با بیان اینکه ۹ تن از ائمه شیعه از فرزندان امام حسین(ع) هستند، اظهار کرد: زندگی امام جواد(ع) گرچه از همه ائمه کوتاه‌تر یعنی ۲۵ سال و مدت امامت، ۱۷ سال بود ولی در این دوره کوتاه، تمدن بزرگ اسلامی را به نمایش گذاشتند و برکاتی در تفسیر آیات قرآن، زندگی مسالمت‌آمیز با پیروان مذاهب و ادیان دیگر، اخلاق کریمه و سنت و سیره ائمه ما قبل خویش به مردم عطا کردند.

 

استاد دروس عالی حوزه علمیه بیان کرد: آن حضرت به مسائل اعتقادی و فقهی مشکل پاسخ دادند و برای پاسخ به شبهات اخلاقی، فقهی و عملی در دوره ۱۷ ساله، تلاش وافری از خود نشان داده و اثبات کردند که علم ایشان اکتسابی و مدرسه‌ای نیست و از پدرشان به ارث برده و علمی لدنی و الهی است که قدرت دارد به هر سؤالی در این سن و سال پاسخ دهد.

 

علم لدنی امام

آیت‌الله فاضل گلپایگانی تصریح کرد: ایشان مطالبی بیان فرمودند که قلب انسان را آرام و توجه ما را به خدا جلب می‌کند؛ می‌فرمایند: «الثِّقَةُ بِاللّه ِ ثَمَنٌ لِكُلِّ غالٍ و سُلَّمٌ إلى كُلِّ عالٍ؛ اعتماد به خدا بهاى هر چيز گران بها است، و نردبانى به سوى هر بلندايى»؛ یعنی تکیه بر خدا ثمن و ارزش هر چیز گرانمایه و نردبان بالا رفتن و دست یازیدن به هر مرتبه بالا و عالی است. یعنی اگر انسان دنبال سرمایه‌ای ارزشمند است باید به خدا تکیه کند و اگر می‌خواهد رشد کرده و به کمالات بالاتر برسد باید با تکیه بر خدا و اعتماد به خدا بلا برود.

 

وی افزود: در عبارت دیگری فرمودند که چگونه ممکن است کسی که خدا را سرپرست خود قرار داده، ولی ضایع و تباه شود و چگونه ممکن است کسی که خدا در تعقیب او باشد و رهایی یابد لذا در همه ایام به خصوص در این فرصت می‌توانیم با پناه بردن به خدا مصونیت همه جانبه بیابیم.

 

پناه بردن به حرز اصلی و ظاهری امام جواد(ع)

استاد حوزه تصریح کرد: حرز اصلی امام جواد(ع)، پناه بردن به خداوند و حرز ظاهری ایشان هم همان است که در کتب ادعیه نوشته‌اند و انسان می‌تواند با پناه بردن به حرز معنوی و لفظی، خودش را در پناه امن خداوند و در آرامش قرار دهد و با تکیه و توکل بر خدا بتواند از هر جهت در مصونیت بماند.

 

آیت‌الله فاضل گلپایگانی با اشاره به جود و بخشش امام به عنوان یکی از بارزترین صفات ایشان تصریح کرد: امام دو لقب مشهور یعنی جواد و تقی دارند؛ این القاب محتوا دارد و حساب شده بیان شده است؛ امام بخشنده بود و  کرامات و گذشت‌های زیادی داشت و خیلی از افراد از برکات و جود و احسان او بهره‌مند شدند.

 

وی تاکید کرد: همه ما باید به تبعیت از امام نسبت به مردم به خصوص در این شرایط که با بیماری کرونا از یکطرف و مشکلات اقتصادی از طرف دیگر روبرو  هستند، کمک‌های مادی، اخلاقی و علمی و ... را نباید دریغ کنیم. مجرب است که افراد زیادی به امام برای رفع مشکلات مادی، ازدواج و رفع  دیون و بیماری و ... متوسل شده و او را واسطه میان خود و خدا قرار داده‌اند و خداوند با عنایت به این امام خیلی از این مشکلات را برطرف و زندگی افراد را میمون و مبارک کرده است.

 

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: در آستانه سال نو و در این شرایط بیماری، می‌طلبد که ما هم بیشتر در آستانه امام جواد(ع) قرار بگیریم و به نام امام صدقه بدهیم و برای طول عمر و سلامتی و تعجیل فرزندش امام عصر(عج) دعا کنیم تا بشر از مشکلات کنونی آخرالزمانی رهایی یابد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایکنا

 

 

کد خبر 902319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha