به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، طاهره بیگم سیدی، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین، در نخستین همایش مدیریت هدفمند کردن یارانه ها ویژه بانوان فعال استان قزوین که در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقشی که بانوان در مدیریت مصرف در بین اعضای خانواده دارند، گفت: نقش آفرینی مهم بانوان در اجرای بهینه طرح بهینه مصرف و اصلاح الگوی مصرف در خانواده بر کسی پوشیده نیست.
مشاور استاندار قزوین افزود: آشنایی با روش های اصلاح الگوی مصرف در خانواده از اهداف برگزاری این همایش است.
وی ادامه داد: از آنجایی که هر کار علمی و تخصصی نیازمند داشتن اطلاعات مناسب است همه اعضای خانواده به ویژه بانوان باید در جریان اجرای بزرگ ترین و مهم ترین طرح اقتصادی دولت قرار گیرند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر نیز در این همایش، با تشریح روش های بهینه مصرف و اعمال یک مدیریت صحیح مصرف در خانواده، گفت: آموزش مدیریت و اصلاح الگوی مصرف در زمان کم ممکن نیست بلکه چند ترم دانشگاهی را شامل می شود ولی این به این معنا نیست که در این راستا نتوانیم در خانواده مدیریت مصرف صحیح را اعمال کنیم.
احمدی یزدی افزود: بدون هزینه، کم هزینه و با هزینه سه راهکار مطرح در مدیریت مصرف است.
وی به مقایسه مصرف برق در اول انقلاب و زمان فعلی پرداخت و ادامه داد: در سال57، برای 36 میلیون نفر جمعیت 7 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده برق کشور بود و در حال حاضر در حالیکه جمعیت کشور 2 برابر شده است ولی تولید برق به5820 هزار مگاوات یعنی به 8 برابر بیشتر از اول انقلاب رسیده است.
وی افزود: با تولید یک کیلووات ساعت انرژی الکتریکی 800 گرم گازهای آلاینده مانند دی اکسید کربن ،منو اکسید کربن و... وارد هوای محیط زندگی ما می شود.
مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر یادآور شد: برای رسیدن به اصلاح الگوی مصرف، خواستن، آموختن و انجام دادن سه مرحله مهمی است که بایستی رعایت کنیم و بهترین نتیجه ای که از این مراحل می گیریم این است که با مصرف درست، برای فرزندانمان انرژی را حفظ می کنیم.
وی افزود: در حال حاضر 25 درصد انرژی الکتریکی در کشور صرف تأمین روشنایی می شود در حالیکه متوسط مصرف برق برای تأمین روشنایی در دنیا 10 درصد است و تا رسیدن به الگوی مصرف صحیح 15 درصد جای کاهش داریم.
این مسئول، راهکارهای صرفه جویی در روشنایی را استفاده از لامپ کم مصرف، انواع تایمرها، سنسورهای حرکتی و سنسورهای حضور نامید و افزود: استفاده از لامپ هایی با رنگ های روشن نیز در رسیدن به الگوی مصرف صحیح روشنایی نیز اهمیت دارد.
احمدی یزدی توجه به برچسب انرژی، دور بودن از مکان های گرم، نوار لاستیکی دور در، فاصله 20 سانتی از دیوار، برفک زدایی مرتب، کمتر باز و بسته نمودن و اطمینان از خاموش بودن لامپ داخل یخچال را از روش های بهینه سازی مصرف برق در یخچال و فریزر اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین، مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر افزود: استفاده از پنجرهای دو جداره در خانه یا محل کار نیز باعث می شود سالیانه 40 متر مکعب مصرف گاز در محیط ادارات و منازل مسکونی صرف جویی شود.
وی خاطرنشان کرد: خاموش کردن تجهیزات الکتریکی و کامپیوتری نیز باعث می شود برق کمتری مصرف شود.
پایان پیام/
نظر شما