نمایشگاه کتاب مهم ترین خاصیت و مؤلفه تقویت ارکان نشر است

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن بررسی و تبیین جایگاه کتاب و کتابخوانی در جامعه، اظهار داشت: نمایشگاه کتاب مهم ترین خاصیت و مؤلفه تقویت ارکان نشر است.

بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، با بیان این مطلب در حاشیه برپایی ششمین نمایشگاه کتاب خوزستان، به خبرنگار شبستان گفت: نویسنده و پدیدآورندگان، ناشران، توزیع کنندگان و مخاطبان ارکان نشر یک کتاب هستند و برپایی نمایشگاه کتاب مهم ترین خاصیت و مؤلفه تقویت این ارکان است.

 

وی خاطر نشان کرد: نمایشگاه کتاب یکی از پارامترهایی است که هر چهار عنصر ارکان نشر را تقویت می کند از این رو نمایشگاه کتاب هدفمند، کتاب های جدید و تازه های نشر را ارائه می دهد تا مخاطبان تازه های نشر را مطالعه کنند.

 

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در طی هشت ماه سال جاری تاکنون 20 نمایشگاه کتاب در استان ها به صورت رسمی برپا شده است، ادامه داد: تا پایان امسال 30 نمایشگاه به جز نمایشگاه های حوزه دین، امور تخصصی و موضوعی برپا می شوند.

 

وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب یکی از مهم ترین رخدادهای فرهنگی است که در خوزستان و شهرهای این استان برگزار می شود، افزود: نمایشگاه امسال کتاب خوزستان نسبت به سال گذشته از لحاظ کمی و کیفی رشد قابل قبول و قابل توجهی از حیث تعداد کتاب ها و تعداد ناشران دارد و در این زمینه این نمایشگاه 293 غرفه با 400 هزار جلد کتاب و 40 هزار عنوان در حال برگزاری است.

 

وی با اشاره به سرانه آمار مطالعه در کشور آن را چالش برانگیز دانست و تصریح کرد: با بررسی همه مؤلفه ها و خصوصیت ها می توان به سرانه آمار مطالعه دست یابیم از این رو نمی توان سرانه آمار مطالعه در تهران را به سراسر کشور تعمیم داد زیرا باید سرانه آمار مطالعه در هر استان را به نسبت جمعیت آن محاسبه کرد.

 

دری با بیان اینکه بیشترین خوانندگان کتاب روستاییان هستند، اضافه کرد: به دلیل اینکه یک سری لوازم تفریحی که در شهرها وجود دارند در روستاها موجود نیست بیشترین مراجعه و خوانندگان کتاب در روستا دیده می شود و معتقدم که کتابخوان در کشور بسیار است اما باید کتاب را در دسترس آنها قرار داد که برپایی نمایشگاه کتاب، یکی از اهداف در دسترس قرار گرفتن کتاب است.

 

وی با مقایسه برپایی نمایشگاه کتاب از حیث فروش با کتابفروشی ها، یادآور شد: فروش یک سال کتاب توسط کتابفروشی ها برابر یک هفته فروش در نمایشگاه است و همچنین فروش ناشران طی یک هفته در نمایشگاه برابر با شش ماه فروش کتاب در میدان انقلاب تهران می باشد.

 

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تأثیر مطالعه کتاب بر جامعه و خانواده، اذعان داشت: مطالعه کتاب در خانواده به خصوص والدین تأثیر مثبتی بر فرزندان ایجاد می کند از این رو هیچ عنصر فرهنگی همانند کتاب نمی تواند جامعه را از بزهکاری و خطا، مصون کند.

 

وی بر تقویت کتاب های عاشورایی تأکید کرد و توضیح داد: برای تقویت فرهنگ عاشورا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 10میلیارد ریال به خرید کتاب های عاشورایی اختصاص داده که بهترین کتاب ها را در زمینه فرهنگ عاشورایی، سیره اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) در طی یکی دو سال انتخاب و از ناشران خریداری کرده است.

 

وی با اشاره به راه اندازی اردوگاه کشوری در استان خوزستان، عنوان کرد: با توجه به اینکه زمین احداث این اردوگاه در شهرستان هویزه آماده است، با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مساعدت ها و کمک های استاندار خوزستان می توانیم این اردوگاه را تا سال آینده احداث و به بهره برداری برسانیم و آن را به پایگاه و قرارگاه فرهنگی دائمی مبدل کنیم.

 

دری با تأکید بر ضرورت جلوگیری از ورود کتاب های غیرقانونی از مرزهای کشور، یاد آور شد: باید از ورود کتاب های غیرقانونی که فرقه های نوظهور همچون وهابیت را منتشر می کنند جلوگیری و برای مقابله با آن قد علم کنیم و این امر با انتشار کتاب های خوب و مطلوب و تقویت نمایشگاه ها میسر می شود.

 

لازم به ذکر است، ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب خوزستان از 19 تا 25 آذر، صبح ها از ساعت 9 تا 12 و بعدازظهرها از ساعت 30/16 تا 30/21 در نمایشگاه بین المللی استان برای بازدید عموم دائر است.

 

پایان پیام/

کد خبر 90199

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha