«مصطفی سیامکی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: غرس نهال شامل گونههای افرا، زبان گنجشگ، آیلان( عرعر)، ارغوان، زیتون تلخ، سرو خمره ای، کاج و بادام است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: این نهال ها به صورت رایگان برای احیای عرصه های منابع طبیعی و توسعه فضای سبز با مشارکت دستگاه ها و واحدهای مختلف در عرصه های منابع طبیعی، بوستان ها، پادگان ها، مدارس و فضای کارخانه ها و در سطح روستاها کاشته می شود.
سیامکی افزود: البته به منظور مراقبت و نگهداری هدفمند عمده این نهالها در قالب عقد قرارداد نهضت سبز با شهرداری ها، ادارات، ارگان ها، صاحبان صنایع و کارخانجات و دانشگاهها توزیع خواهد شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: ولی با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت در برگزاری برنامه ها و همایش ها، برنامه محوری هفته درختکاری در سطح شهرستان نداریم.
سیامکی افزود: از آنجا که درختکاری جزء اولویت های جامعه است و حفاظت از درختان موجب اهمیت و ضرورت بیشتر نسبت به کاشت درخت می شود، باید همه دستگاه ها در جهت حفاظت از درختان تلاش کنند تا شهری زیبا و آباد برای مردم مهیا کنیم.
وی با بیان اینکه شهرداریها و دستگاههای اجرایی می توانند فضای سبز را افزایش دهند، ابراز داشت: صرف کاشتن درخت ملاک نیست بلکه هر فردی باید در مراقبت از نهال کوشا باشد زیرا با احساس مسئولیت فردی میتوانیم سرانه فضای سبز را در شهرها افزونتر کنیم.
وی اضافه کرد: کسی که درخت میکارد خداوند نیز برای او در بهشت درختی خواهد کاشت و اگر آن درخت میوه دهد خداوند بهاندازه میوه درخت برای او حسنه می نوسید، لذا این روایات نشان می دهد که باید با افزایش مشارکت مردمی، فرهنگ کاشت درخت بیش از پیش در جامعه نهادینه شود.
سیامکی افزود: توجه به فرهنگ درختکاری را میتوان از اینجا درک کرد که اگر عمر جهان به پایان رسیده باشد و نهالی در دست داشته باشید باید در این فاصله کوتاه آن نهال کاشته شود و امروز نیز در ایام درختکاری باید از این فرصت برای توسعه فضای سبز استفاده کرد.
هفته بزرگداشت منابع طبیعی و آبخیزداری امسال نیز همچون سال های گذشته با هدف اشاعه سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی از تاریخ ۱۵ لغایت ۲۱ اسفندماه و با شعار "نهالکاری همگانی، برای ایرانی سرسبز" همزمان با سراسر کشور برگزار می شود.
گستره شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار است که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار جزو اراضی مستثنیات قانونی شخصی شامل زمین های زراعی، باغ ها، جاده ها و محوطه های روستا و شهرها است.
نظر شما