زینب عوض پور، مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، صبح امروز(21 آذر)، به خبرنگار شبستان در بوشهر گفت: شبیهخوانی یا تعزیه نابترین و کاملترین نوع نمایش ایرانی است، عدهای عمر تعزیه بوشهر را ۱۷۰ سال و عدهای ۱۲۰ سال تخمین زدهاند.
وی افزود: تعزیه بوشهر از نظر نسخه و نسخهنویسی در میان تعزیههای کشور منحصر به فرد است، نسخههای بوشهر ترکیبی از نثر و نظم است که ریشه در مناسبات اجتماعی و شرایط خاص اقلیمی و آداب دارد.
عوض پور گفت: این سوگواره با موضوعات شهادت حضرت زهرا (س)، غصب فدک، مسلم بن عقیل (ع)، وفات حضرت زینب (س)، حضرت علیاکبر (ع)، عاشورا، شهادت حر، تولد امام حسین (ع)، ننه سربخش، بازار شام، عابس و تعزیه حضرت عباس (ع) است و علاقهمندان میتوانند آثار خود را حداکثر تا مورخه چهارم دی ماه به دبیرخانه جشنواره واقع در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جم تحویل دهند.
وی خاطر نشان کرد: این مراسم سوگواره به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، انجمن هنرهای نمایشی ایران دفتر استان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جم و هیئتهای عزاداری برگزار میشود.
مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر خاطر نشان کرد: مرحوم حسین چالی و فرزندش اصغر چالی روند حرکتی تعزیه بوشهر با سیر تاریخی تعزیه در ایران بوده است.
وی اظهار داشت: روند اجرای تعزیه در بوشهر در دوران رضا خان متوقف میشود و این تعطیلی در بوشهر 10 سال طول میکشد، بوشهر تنها مکانی است که هنوز هم تعزیه زنانه در آن برگزار میشود، قدیمیترین تعزیههای بوشهر در محلات امامزاده و ریشهر برگزار میشده است و بعد از آن محلاتی مانند کوتی، جفره شکری است و در سایر نقاط استان منطقه جم، روستای زیارت، درودگاه، اهرم، آبپخش، بندر ریگ در این فعالیت گستردهتری دارند.
پایان پیام/
نظر شما