«فهما» جهت نمای کانون‌های مساجد در مسیر تعالی و پیشرفت

کهنگی و زنگار چیزی نیست که در عرصه فعالیت مسجدی جا داشته باشد؛ زمانی که عرصه تبادل اطلاعات و داده ها است باید این فعالیت های صورت گرفته دیده شود آنچنان که طرح ملی فهما بلد راه برای ظهور جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

خبرگزاری شبستان - البرز: ایمان و اعتقادی که می تواند زمینه کارآمدی و جامعیت کار فرهنگی و هنری در نهاد مسجد را ایجاد کند، بستر شکل گیری نهاد کانون های فرهنگی هنری مساجد را رقم زد.

 

بستری که صیانت دین خاتم را در فهم و آموزش دینداری جستجو کرد. از دیگر سو این امر به معنای باور به این اصل اساسی است که «اسلام در نهاد خود عیب و نقصانی ندارد»، با این وجود باید شناخت و باور اسلامی مومنان و مومنین همواره بازبینی و تقویت شود.

 

آنچه این نارسایی موجود را نشان می دهد به صورت معمول عدم هم زبانی، سنخیت محتوا و متن و گاه بی برنامگی است. اینکه نقائص بسیاری در روند برنامه های فرهنگی وجود دارد برکسی پوشیده نیست ولی یک راه بلد، یک طرح هدفمند، یک راهنمای مدبر می تواند پاسخگوی این نارسایی تلقی شود. آن گونه که سامانه طرح ملی فهما را می توان یکی از طرح ها و بلدهای راه در عرصه فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد خواند.

 

 

جریان ۱۰۰ روزه فعالیت در عرصه فهما در البرز

 

صحنه آغازین اجرای طرح فهما در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز به برهه زمانی ۱۰۰ روزه ای برمی گردد که کارشناسان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز به صورت روزانه و مستمر در جهت تحقق اجرای این طرح ملی اهتمام داشتند. اینکه حس کردند می توان در مدت زمان محدود بیش از ۳۰۰کانون فرهنگی هنری مسجد را در سطح استان متصل به طرح فهما کنند.

 

این نکته که جوان مسجدی، آمادگی دریافت آموزش های دینی و معارف الهی را بیش از دیگر افراد دارد برکسی پوشیده نیست ولی نمی تواند جذب جوانان و نوجوانان به مسجد را از خاطر دور کرد، امری که اهمیت آن نشان دهنده پویایی فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد در عرصه دینی است.

 

به همین منظور یکی از ظرفیت های فهما، میزان جذب جوانان و نوجوانان و اجرای طرح های کارآمد و پویا برای آنان است. آنچنان که مدیر کانون فرهنگی هنری سراج در مسجد قمر بنی هاشم(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز به آن معتقد است و از آن سخن می گوید.

 

این مدیرکانون فرهنگی هنری مسجد معتقد است که جوانان و نوجوانان اهرم اصلی فعالیت های مسجدی هستند و ساز و کار فهما برای آمارهای ثبت شده به منظور میزان ظهور فعالیت های مسجد از جمله مسائل قابل توجه برای تحقق این امر است.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری خاتم الانبیاء مسجد جامع تنکمان نیز در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: از زمان اجرای طرح ملی فهما، درک و باورمان بر این قرار گرفت که شاهد یک تحول جدی خواهیم بود و در عرصه فرهنگی و هنری خودمان را موظف به ارائه کار در راستای طرح معینی دانستیم.

 

معدن زاده افزود: اینکه موظف بودیم با بازبینی به روند گزارش ها و فعالیت ها، ثبت برنامه های انجام شده را در سامانه فهما انجام دهیم به ما فرصت تأمل و حس ایجاد رقابت مسجدی داد. اینکه در یک عرصه رقابتی سالم می توانیم با اشتراک قرار دادن برنامه هایمان ایجاد هم فکری و هم افزایی کنیم.

 

 

دیده شدن فعالیت ها در قالب ثبت، امتیاز و رقابت کاری

 

لابه لای افکاری و باورهای فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان یک مسئله همواره به عنوان نارضایتی موج می زد. موضوعی که رصد خبرگزاری شبستان در البرز گواه این مدعا بود. اینکه چرا دیده نمی شوند. چرا فعالیت های آنان رصد نشده است. چرا مدیر ستاد و کارشناسان سراغی از آنان در طول ماه ها و گاهی سال ها نگرفته اند.

 

به واقع دیده نشدن ایجاد ملالت و خستگی می کند به خصوص در میان جوانان و نوجوان که انگیزه اصلی آنان برای حضور در صحنه های مختلف دیده شدن و مورد ارزیابی قرار گرفتن است؛ هرچند کار برای رضای خدا است و کار مسجدی پاداش مادی ندارد ولی انگاره های یک نوجوان و جوان این است که مورد توجه قرار گیرد و این امر هیچ منافاتی با کار برای رضای خدا ندارد.

 

فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز طی اجرای طرح فهما این موقعیت را به دست آوردند تا فرآورده ها و برنامه های اثرگذار فرهنگی و هنری خویش را به رقابت بگذارند، این مطلبی است که مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز به آن معتقد است.

 

حجت الاسلام کاظم شکری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز می افزاید: فهما زمینه تحقق احیاء یک حرکت هدفمند بود که در سال های گذشته نادیده گرفته شده بود.

 

این استاد دانشگاه مطرح کرد: کهنگی و زنگار چیزی نیست که در عرصه فعالیت مسجدی جا داشته باشد ولی زمانی که عرصه تبادل اطلاعات و داده ها است باید این فعالیت های صورت گرفته دیده شود.

 

 

 

نشست ها و جلسات متعدد با رابطان استانی رویداد ملی فهما گویای این مدعی است. متصدیان امور فرهنگی با در نظر گرفتن پیشرفت زمان و پرهیز از قناعت در ارزیابی های گذشته و عدم تکرار مکررات این بار در عرصه فهما به یک وحدت رویه برنامه ریزی شده رسیدند.

 

این مطلب در آن جا بیشتر جای تأمل دارد که شورای ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز به ریاست نماینده ولی فقیه در استان و با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حجت الاسلام ارزانی آغاز به کار کرد.

 

نقش آفرینی عالمان موفق دینی به عنوان الگو و اسوه قابل پیروی

 

« آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی» طی نشست اعطاء احکام شورای ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد بر لزوم توجه بیشتر به برنامه های اثرگذار فرهنگی با هدف احیاء مساجد تراز اسلامی تأکید کرد.

 

نماینده ولی فقیه در البرز اشاراتی نیز بر حفظ آمارها و اطلاعات فهما در نظر گرفتند و این مهم مورد توجه « دکتر حجت الاسلام ارزانی» قرار گرفت.

 

لزوم کسب مهارت های رفتاری در نهاد مسجد میان امام مسجد به عنوان رکن اصلی و فعالان مسجدی که بسترسازی پویایی مسجد هستند نیز از نکات آن نشست بود.

 

توجه به مقتضیات زمان در هر برهه و زمانی می طلبد که ساز و کار مناسبی را در عمل داشته باشیم و امروز طرح ملی فهما بسترساز این امر است، آنچنان که توانسته است بار دیگر فرصت دیده شدن فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد، هم افزایی و رقابت پویا و سالم را ایجاد کند.

 

* گزارش از مهدیه دانایی

 

 

کد خبر 901087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha