کروناویروس و راه های مقابله با آن/ کمک مردم در شکستن چرخه انتقال مؤثر است

متخصص بیماری های عفونی گفت: وقتی ما با یک همه گیری بیماری عفونی و واگیر در سطح جامعه مواجه هستیم بیشتر از هر چیزی همراهی و کمک مردم است که می تواند در شکستن چرخه انتقال ویروس و عامل عفونت زا به ما کمک کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ میثم یوسفی دوشنبه شب ( ۱۲ اسفند) در گفتگوی ویژه خبری از سیمای مرکز استان با موضوع کرونا ویروس و راه های مقابله با آن، در خصوص آخرین یافته ها گفت: مدت زمان زیادی از شناسایی ویروس کویید ۱۹ نمی گذرد، در نتیجه یک ویروس نادر و جدیدی است که برای داشتن اطلاعات بالینی کافی از آن، ما به زمان نیاز داریم که این اتفاق در طول هفته و ماه های آینده خواهد افتاد، کما اینکه درحال حاضر همزمان با اقداماتی که جهت کنترل ویروس در سطح دنیا انجام می شود، مطالعات اپیدمیولوژی و همچنین پژوهش‌های بالینی در مورد ویروس به صورت مرتب و روزانه انجام می‌گیرد.

 

 

متخصص بیماری های عفونی و فوق تخصص نقص ایمنی و پیوند اعضا ادامه داد: ویروس کرونا، ویروس عجیب، غریب و جدیدی نیست بلکه این ویروس جهش یافته ی جدید است که با علائم بسیار تهاجمی تر خود را به جامعه جهانی و مردم دنیا نشان داده است.

 

 

یوسفی افزود: در برخی افراد همچنان همان علائم سابق را از خودش نشان می‌دهد؛ یعنی با یک بیماری شبیه سرماخوردگی یا آنفولانزا بروز می کند اما در ۸۰ درصد موارد با علائم بسیار خفیف، حتی در حدی که فرد مراجعه به پزشک هم ندارد و دنبال اقدامات درمانی هم نیست کار خود را به اتمام می‌رساند.

 

 

وی گفت: امروز می دانیم که ویروس تنفسی کرونا ۲۰۱۹، علاوه بر اینکه علائم تنفسی مثل سرفه، تنگی نفس و علائمی مثل گلودرد، سردرد، تب و لرز و بدن درد ایجاد می کند، می تواند علائم گوارشی هم مثل تهوع، استفراغ و اسهال از علائم پیش درآمد آن باشد و حتی قبل از علائم تنفسی بروز کند و ممکن است افرادی حتی علائم تنفسی بیماری را تا پایان دوره علامت دار شدن ویروس هم از خودشان بروز ندهند و صرفاً با علائم گوارشی یا بدن درد به پزشک مراجعه کنند.

 

 

متخصص بیماری های عفونی و فوق تخصص نقص ایمنی و پیوند اعضا در ادامه با اشاره به اینکه ما باید به این نکته توجه کنیم که آن 80 درصد افرادی که بدون علامت می مانند هم، همچنان قادر هستند ویروس را در اجتماع منتشر کرده و افراد دیگر را نیز مبتلا کنند یعنی این افراد علاوه بر ناقل بودن، توانایی انتشار ویروس را دارند، بیان کرد: اوایل شناسایی ویروس، نکته ای که در مورد آن می گفتند این بود که تا به قسمت های تحتانی دستگاه تنفس نرسد توانایی انتقال فرد به فرد را ندارد و طبیعتا در چنین حالتی بیشترین کسانی در معرض ابتلا بودند، پرسنل درمانی و پزشکان بودند که با بیماران بدحال سروکار داشتند اما الان اتفاقی که دارد می‌افتد این است افرادی که حتی علائم خفیف بیماری را هم بروز می‌دهند امکان انتشار ویروس را در جامعه دارند و آنچه باعث نگرانی است بابت آن 80 درصد نیست بلکه در مورد 20 درصدی است که ممکن است علائم شدید را به خصوص در بین گروه‌های پرخطر جامعه داشته باشند.

 

 

وی در خصوص پیشگیری از این ویروس، گفت: نکته مهم و  هدف ما این است مردم مضطرب نشوند اما لازم می دانیم به شدت جامعه آگاه شود زیرا این خطر در کمین استان کرمان نشسته است.

 

 

یوسفی در ادامه افزود: تا روز گذشته{۱۱ اسفند} استان کرمان به عنوان استان با وضعیت سفید اعلام می شد، شاید اعلام استان کرمان با وضعیت سفید طی روزهای گذشته، علیرغم اینکه بیماران مبتلا به لحاظ علائم بالینی و بیمارانی که به لحاظ علائم آزمایشگاهی و بررسی رادیولوژیک مثبت بودند و مشکوک تلقی می شدند را داشتیم اما وضعیت استان کرمان در نقشه جغرافیای ایران با وضعیت سفید اعلام می شد که باعث شد تا خیال مردم و همشهریان ما راحت باشد.

 

 

متخصص بیماری های عفونی و فوق تخصص نقص ایمنی و پیوند اعضا در خصوص اپیدمی(همه گیری ویروس)، گفت: وقتی ما با یک همه گیری بیماری عفونی و واگیر در سطح جامعه مواجه هستیم بیشتر از هر چیزی همراهی و کمک مردم است که می تواند در شکستن چرخه انتقال ویروس و عامل عفونت زا به ما کمک کند.

 

 

وی با بیان اینکه ما با ویروسی مواجه هستیم که درمان و واکسن برای آن وجود ندارند، بیان کرد: تنها سلاحی که امروز داریم این است که مردم خودشان به کمک سیستم بهداشتی بیایند و برای کوتاه کردن دوره اپیدمی(همه گیری) یاری دهند؛ این وضعیت همه گیری در طی هفته ها و ماه های آینده متفاوت خواهد بود و این تفاوت بسته به میزان کمک و یاری مردم در زمینه اپیدمی (همه گیری)است؛ اینکه چقدر همراهی کنند، طول زمان اپیدمی را برای ما معین می کند.

 

 

متخصص بیماری های عفونی و فوق تخصص نقص ایمنی و پیوند اعضا افزود: حقیقت این است که سرعت انتشار ویروس در سطح کشور بسیار بالا بوده و در سطح استان و شهر ما نیز احتمالاً این اتفاق خواهد افتاد که به شدت موارد جدیدی از درگیری را طی روزها و هفته های آینده داشته باشیم.

 

 

وی در خصوص تعطیلی بسیاری از تجمعات مردم مانند مدارس با بیان اینکه تصمیم بسیار خوبی بوده و به کاهش دوران اپیدمی کمک می کند، ادامه داد: اما باید یادمان نرود برخی از مراسم را مردم خودشان ایجاد می کنند و طبیعتاً مسئولین نقشی در برطرف کردن و متوفف کردن آن مراسم ندارند لذا به شدت نیاز داریم تا مردم در این زمینه همکاری داشته باشند.

 

 

یوسفی در ادامه گفت: نیاز است در این باره تأکید شود اما بدون اینکه قصد مضطرب کردن مردم را داشته باشیم که یک فاجعه را پیش روی آن ها ترسیم کنیم تنها می خواهیم از کوچک نمایی کل داستان برای مردم تا حدی که امکان است و توان داریم پرهیز کنیم و همچنین مسافرت در فصلی که مدارس را به خاطر جلوگیری از شیوع بیماری تعطیل کردند و بسیاری از مراکز کاری افراد تعطیل شده کار بسیار اشتباهی است که متأسفانه در حال انجام است.

 

 

وی در ادامه با بیان اینکه ما همچنان در ارتباطات یکسری مسائل اولیه بهداشتی را رعایت نمی کنیم که به سادگی می تواند باعث انتقال ویروس شود، گفت: به عنوان پزشک بالینی می گویم، فارغ از نقشه هایی که ترسیم می شود ما بیماران زیادی داریم که با علائم ابتلا به کرونا به ما مراجعه می کنند، هرچند  80 درصد خفیف هستند و نیاز به مراجعه ندارند اما نگرانی ما برای انتشار ویروس در سطح جامعه است که مردم باید یاری دهند تا بتوانیم به زودی ویروس را از بین ببریم و چرخه انتقال ان را کنترل کنیم.

 

 

متخصص بیماری های عفونی و فوق تخصص نقص ایمنی و پیوند اعضا با بیان اینکه تذکراتی به مردم داده شده که مرتب دست ها را با آب و صابون بشویند و ... گفت: کسانی که هر نوع علائم ابتلا به بیماری های ویروسی تنفسی را دارند فارغ از اینکه علت آن چیست، حتی المقدور از خانه خارج نشوند و حتی تماس های داخل منزل را نیز به حداقل برسانند و در صورت نیاز به حضور در محیط خارج از خانه حتماً از ماسک استفاده کنند.

 

 

وی در ادامه افزود: یک موردی که زیاد دیده شده استفاده از دستکش است که در محیط خارج خانه مفید است اما به شرطی که عوض شود لذا دستکش بعد از هر تماس و ماسک های معمولی به محض مرطوب شدن باید تعویض شوند.

 

 

یوسفی در ادامه بیان کرد: رعایت این مسائل در کنار ترک برخی از عادات مانند روبوسی کردن، در آغوش گرفتن و... (که امیدواریم به خصوص در فصل زمستان ترک شود) و همچنین مهمانی نرفتن و عیادت نکردن از بیماران مسری و واگیر دار نیز می تواند به شکسته شدن زنجیره انتقال ویروس و به حداقل رسیدن میزان سرایت کمک کند.

 

 

وی در ادامه اظهار داشت: لازم است تأکید کنم همه باید نگران باشیم، فارغ از اینکه چه شغلی داریم لذا طبیعی است که هر چه حضورمان در اجتماع و بین مردم بیشتر باشد امکان انتقال ویروس افزایش پیدا می کند اما به این معنا نیست که کارهای جامعه را تعطیل کنیم و همانطور که توصیه داریم باید از ازدحام بپرهیزید، از اپیدمی خالی کردن محیط جامعه نیز بپرهیزید؛ همه افراد با مشاغل مختلف (راننده های تاکسی، آاریشگران، دندان پزشکان و ...) باید موارد ایمنی و بهداشت فردی را بیشتر از افراد دیگر جامعه رعایت کنند.

 

 

متخصص بیماری های عفونی و فوق تخصص نقص ایمنی و پیوند اعضا با بیان اینکه در ادامه با بیان اینکه ویروس در محیط بیرون می تواند تا 9 ساعت سالم بماند، افزود: فکر نمی کنم منعی برای انجام امور شغلی داشته باشیم لذا طبیعتاً پرسنل درمانی و کادر درمانی و پرسنل خدمات بیمارستان بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند که جا دارد از آن ها تشکر کنیم.

 

 

یوسفی در خصوص علائم بالینی این بیماری گفت: بسیاری از مردم که مراجعه می کنند علائمی مانند سردرد، تب، سرفه، درد قفسه سینه، تنگی نفس، علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ را عنوان می کنند و از ما می خواهند بگوییم که کرونا است یا نه؟؛ حقیقت این است که ویروس های زیادی هستند که می توانند علائمی مشابه کرونا ویروس ایجاد کنند که این علائم را بارها توسط ویروس های دیگر تجربه کردیم اما در کرونا به سبب ناشناخته بودن ویروس برای سیستم ایمنی بدن، احتمال تهاجمی تر رفتار کردن ویروس وجود دارد.

 

 

 

وی افزود:  لذا ویروس این قابلیت را دارد که گیرنده های خاصی در ارگان های بدن بنشاند و علائم خود را به صورت از بین بردن بافت ریه و تنگی نفس و سرفه شدید بروز دهد در حدی که بیمار ممکن است نیاز به کمک رسانی جهت تنفس داشته باشد لذا تنها ارگانی که درگیر می شود ریه نیست بلکه بافت قلب نیز ممکن است به وسیله ویروس آلوده شود و تحت تاثیر قرار بگیرد.

 

 

یوسفی خاطرنشان کرد: توصیه ما بیشتر برای افرادی است که در جامعه در معرض خطر هستند از جمله افراد مسن و افرادی که بیماری های ریوی مزمن مانند آسم دارند و کسانی که دیالیز می شوند و به نوعی نقص ایمنی دارند و کسانی که شیمی درمانی می شوند و همچنین خانم های باردار گروه هایی است که به محض شروع علائم باید به پزشک مراجعه کنند.

 

 

 

 

کد خبر 901013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha