لزوم بازیابی جایگاه مساجد در جامعه

حجت‌الاسلام رهبر درباره جایگاه مساجد در جامعه گفت: نمی‌توان انتظار داشت مساجد به همان شکل صدر اسلام در محوریت قرار گیرند اما لازم است نقش محوری و اجتماعی خود را پیدا کنند.

حجت‌الاسلام «محمدتقی رهبر» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، با اشاره به جایگاه مساجد در فرهنگ ایرانی اسلام اظهار داشت: در تاریخ اسلام، مسجد به عنوان نخستین پایگاه برای نشر و ترویج اسلام و معارف اسلام و نیز پرداختن به امور عبادی، نظامی و جهاد، خدمت، دیدار‌ها و ملاقات‌ها، طرح مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی وغیره به شمار می‌رفت و از آغاز تشکیل حکومت اسلامی به دست رسول گرامی اسلام (ص) تا زمان امیرالمؤمنین حضرت امام علی (ع) پایگاه دیگری به‌جز مسجد وجود نداشت و همه امورات مسلمانان در مساجد رتق و فتق می‌شد.

 

امام جمعه موقت اصفهان به برشمردن کاربردهای مسجد در صدر اسلام پرداخت و افزود: دیدارهای دیپلماتیک پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) در مسجد انجام می‌شد. همچنین دیدار با مسلمانان و ایراد خطبه‌ها، قضاوت، بسیج نیروهای مردمی برای جهاد و غیره از دیگر کارهایی بود که در مساجد انجام می‌گرفت و بنابراین تنها و مهم‌ترین پایگاه اجتماعی مسلمانان مساجد بودند.

 

وی با تاکید بر لزوم بازیابی نقش محوری مساجد در زندگی امروزی افزود: البته امروزه با توجه به توسعه جوامع، نمی‌توان انتظار داشت مساجد همانند صدر اسلام در محوریت قرار بگیرند اما باید در نظر داشت که مساجد تنها جای نماز خواندن نیستند بلکه محلی هستند برای ارتباط و تعامل توده‌های مختلف مردم و ارتباط مساجد بایستی با حوزه و دانشگاه و دیگر اقشار مختلف جامعه بیشتر شود.

 

مساجد به عنوان پایگاه‌های خدمات اجتماعی مورد استفاده قرار گیرند

این کارشناس مسائل دینی در ارتباط با اهمیت نکوداشت مساجد ادامه داد: نباید اجازه دهیم که مساجد از رونق بیافتند و لازم است که مساجد به عنوان پایگاه‌های خدمات اجتماعی مورد استفاده قرار گیرند. چه ایرادی دارد که به عنوان مثال یک پزشک در یکی از اتاق‌های مسجد بیماران را به طور رایگان معاینه کند؟ یا یک حقوق‌دان در مسجد به مردم مشاوره حقوقی دهد؟ یا یک کارشناس به ارائه مشاوره خانواده بپردازد؟ مساجد باید جایگاه خود را پیدا کنند.

 

حجت‌الاسلام رهبر پیرامون نقش امام جماعت در مساجد و اهمیت این نقش تصریح کرد: امام جماعت نباید فقط به برگزاری نماز جماعت بپردازد؛ نقش امام جماعت در مسجد به عنوان یک مدیر است و باید برنامه‌های مختلفی را در مسجد پیاده‌سازی کند.

 

وی با اشاره به فعالیت مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: اکنون که مساجد و امور مربوط به آن متصدی دارد، مرکز امور مساجد به عنوان متصدی مساجد و امور مربوط به آن بایستی در تغذیه و آموزش ائمه جماعات فعالیت جدی‌تری داشته باشد تا ائمه جماعات به‌خوبی مساجد را مدیریت کنند و در مسائل مختلف فردی و اجتماعی برای مردم محور و مرجع باشند.

 

امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه مساجد باید روحیه جهادی خود را حفظ کنند، افزود: مساجد ما در زمان انقلاب از مهم‌ترین پایگاه‌های انقلاب اسلامی بودند و اکنون نیز در برابر تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن باید همان روحیه جهادی و انقلاب خود را حفظ کنند و مأمن و پناهگاهی در برابر این تهاجم فرهنگی باشند./

کد خبر 900523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha