حجت الاسلام والمسلمین رضا مطهری، مدیر گروه سیره اهل بیت (ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درباره نقش حضرت زینب (س) در روشنگری های انجام شده پس از واقعه تاریخی عاشورا به خبرنگار شبستان گفت: اینکه حضرت زینب (س) همراه با دیگر اهل بیت و تحت رهبری امام سجاد (ع) نقشی بی بدیل در حفظ واقعه عاشورا ایفا کرده اند انکارناپذیر است چراکه با نگاه به رفتار ایشان در طول واقعه و پس از آن درمی یابیم این نقش تاریخ ساز است و البته سوای از نقش روحیه بخشی و انگیزه دهی عقیله بنی هاشم تعریف می شود.
وی با بیان این مطلب که یقینا ماندگاری و تحقق اهداف امام حسین (ع) با اقدامات حضرت زینب رخ داده است، اظهار کرد: آنچه اقدامات زینب کبری (س) را زمینه ساز ماندگاری واقعه کربلا کرده است موقعیت شناسی و بجا سخن گفتن است چراکه ایشان همواره در سخن گفتن با زمان، مکان و مخاطب را درنظر داشته اند تا بیشتر تاثیر را بر مستمع خود برجای بگذارند.
حجت الاسلام مطهری تصریح کرد: همین موقیعت شناسی منجر شده که ایشان در کربلا به یک شیوه، در کوفه به شیوه ای دیگر در شام شاهکار سخنوری و خطابه گویی را در مقابل یزید رقم بزنند که این رخ نداده است مگر با انتخاب کلمات حساب شده و دقیق.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به رفتار حساب شده و مبتنی بر تفکر و تعقل حضرت زینب (س) در تمامی مراحل واقعه تاریخی عاشورا بیان کرد: اینکه ایشان در روز یازدهم محرم و پس از عبور از کنار اجساد مطهر شهداء رسول خدا را در مدینه خطاب قرار می دهند خود عاملی بود مهم که حتی برخی از دشمنان و سپاهیان کفر را به گریه واداشت چراکه دریافتند با چه کسانی به محاربه پرداخته اند، در کوفه نیز روشنگری های ایشان مردم را از مصائب اهل بیت (ع) مطلع کرد.
سخنان حضرت زینب (س) قیام توابین را شعله ور کرد
وی با بیان این مطلب که رفتار حضرت زینب (س) باعث شد که کوفیان دریابند که هرچه زیر لوای اسلام بافته اند رشته شده است، ابراز کرد: ایشان با سخنان سنجیده خود به کوفیان فهماند که آنها ننگی تاریخی بر جان خود خریده اند، و همین روشنگری های ایشان زمینه قیام افراد پشیمان از جمله توابین را رقم زد.
حجت الاسالام مطهری مجلس عبیدالله ابن زیاد در کوفه را که با استهزاء و عتبا اهل بیت (ع) همراه بوده است را از دیگر بزنگاه هایی برشمرد که حضرت زینب (ع) در ان به خوبی از قیام عاشورا و اهل بیت (ع) دفاع کرده است و افزود: آنجا زمانی بود که عقیله بنی هاشم (س) با صراحتی بی مانند خداوند را شکر کرد که آنها را با پیامبر (صپ9 پاک کرده است و فاسق را دروغگو خواندند و فرمودند فاسق کسی است که رسوا می شویم و ما آن نیستیم پسر مرجانه! این در حالی بوده که افتخار عرب انتسابات قبیله اش بود و ابن زیاد به مادری ناپاک نسبت داده می شد.
وی با اشاره به سخنوری باشهامت حضرت زینب (س) در شام و در مجلس یزید گفت: ایشان فرمودند روزگار من را مجبور به سخن گفتن با تو کرده است والا که تو در شان من نیستی که هم کلامت شوم، ایشان همچنین شعار عدالت گستری بنی امیه را به استهزاء گرفتند و فرمودند چکونه ای فرزندان آزادشدگان از عدالت سخن می گویید در حالی که جد ما با در جریان فتح مکه آنچنان رفتار کرد و شما با ما چنین؟
حجت الاسلام مطهری عنوان کرد: این لسان و سخنان سنجیده چنان قلوب مردم را منقلب کرد که یزید به ناچار اعلام برائت کرده و ابن زیاد را قاتل امام حسین (ع) معرفی کرد.
مدیر گروه سیره اهل بیت (ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این مطلب که اگر نبود روشنگری های حضرت زینب (س) واقعه کربلا در امواج اکاذیب و شایعات پنهان از میان می رفت، اذعان کرد: موراخان و گزارشگران در هر دوره ای تحت تاثیر خلفا و حکام هستند از این رو چیزی را نشر می دهند که مطابق با میل و خواسته های آنها باشد، از این رو اگر نبودند اهل بیت (ع) و حضرت زینب (س) واقعه کربلا تنها از زبان دشمن بیان می شد و آنها طبیعتا طوری حرف می زدند که به نفع خودشان تمام شود.
امویان آنچه از کربلا نشر می دادند که به نفعشان بود
وی ادامه داد: امویان با تبیین سیره نبوی که جز فضاحت برایشان چیزی به بار نمی آورد مخالف بودند و در مقابل می کوشیدند اخبار فتوحات که دامنه اش گسترش یافته بود را انتشار دهند همین امر به خوبی نشان می دهد اگر اهل بیت (ع) و حضرت زینب (س) به روشنگری نمی پرداختند چیزی جز دروغ های امویان از واقعه جانسوز و تاریخی کربلا به دست نسل های بعد نمی رسید.
حجت الاسلام مطهری با بیان این مطلب که همین روشنگری ها و پاسداری از واقیعت دلیل همراه کردن اهل بیت (ع) با خود توسط امام حسین (ع) بوده است، عنوان کرد: اگر امام حسین (ع) با قیام خونین خود دین جدشان را احیا کردند باید سهم اصلی این احیاگری را از آن حضرت زینب (س) دانست و در واقع این اقدامات مکمل قیام کربلا بود، البته اینها با همراهی امام سجاد (ع) بوده است چراکه اینگونه نبود بیماری ایشان ممتد باشد و اقدامات حضرت زینب (س) پس از واقعه عاشورا تحت فرامین ایشان انجام شده است.
وی با اشاره به مکالمه امام سجاد (ع) با حضرت زینب (س) در مجلس کوفه، عقیله بنی هاشم (س) را برخوردار از علم لدنی خواند و خاطرنشان کرد: سکوت حضرت زینب (س)، بیانگر اطاعت و ولایت پذیری ایشان در برابر امام زمان است که تنها به دوران امام حسین (ع) و از روی عشق بی مثال ایشان به برادرشان صورت نگرفته بلکه در دوران امام سجاد (ع) برادرزاده شان نیز تداوم یافته است و این بزرگترین درس این بانوی بزرگوار به انسان ها در طول تاریخ است.
پایان پیام/
نظر شما