«محمدنقی کاظمیان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با بیان اینکه کشت حبوبات تا ۲۰ اسفندماه ادامه دارد، گفت: دستگاه های کشت حبوبات به علت افزایش رطوبت و همچنین یخبندان قادر به ردیف کاری نیستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی، سهمیه کشت انتظاری حبوبات دیم شیروان در نخود را ۶۰۰ هکتار و عدس ۶۵۰ هکتار عنوان کرد و گفت: با توجه به مزایای کشت انتظاری حبوبات نسبت به کشت بهاره هدف این است سطوح را افزایش دهیم.
کاظمیان با تاکید به کشاورزان برای کشت حبوبات به صورت انتظاری افزود: در کشت انتظاری نسبت به کشت بهاره، تولید بالاتر است چون محصول زودتر کشت و سبز می شود که عملکرد تولید در هر هکتار برای کشت انتظاری در نخود، ۷۸۰ کیلوگرم و عدس، ۶۵۰ کیلوگرم است.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی، زمان برداشت کشت انتظاری را تیرماه تا دهه اول مردادماه عنوان کرد و افزود: عملکرد تولید در کشت بهاره برای عدس، ۷۲۰ کیلوگرم و نخود، ۵۵۰ کیلوگرم است.
کاظمیان با اشاره به رقم نخود جدید کاکسو از کشور ترکیه افزود: این رقم پتانسیل و تولید بالایی دارد که عملکرد آن در هر هکتار بین هزار و ۹۰۰ کیلوگرم تا سه تُن است.
به گفته وی سال گذشته در سطح دو هزار و ۱۵۰ هکتار زمین، نخود کشت شد که هزار و ۳۵۸ تُن محصول برداشت شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: همچنین پارسال در سطح سه هزار هکتار عدس کشت شد که از این اراضی هزار و ۶۵۰ تُن محصول تولید شد.
کاظمیان این شیوه را با توجه به نبود بارش های کافی بسیار موثر ارزیابی کرد و افزود: به علت ناکافی بودن بارش در سال جاری انتظار داریم مزارع با کشت انتظاری، محصول قابل قبولی داشته باشد.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است که افزون بر ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.
۴۴ هزار راس دام عشایری بیمه شد
رییس اداره امور عشایری شیروان گفت: ۴۴ هزار راس دام عشایر این شهرستان بیمه شده که برای بیمه و پلاک پایه هر راس دام، ۴۶ هزار ریال هزینه می شود.
«علی ابراهیمی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با اشاره به اجرای طرح بیمه دام عشایر از آبان ماه امسال اظهار داشت: 42 هزار و ۵۰۰ راس دام سبک عشایر در این شهرستان پلاکگذاری شده است.
رییس اداره امور عشایری شیروان، ظرفیت دام عشایر این شهرستان را برای اجرای این طرح، ۳۲۰ هزار راس عنوان کرد و گفت: جلوگیری از تردد دام قاچاق و بدون هویت و شناسایی دام عشایر و ثبت آن در سامانه بر اساس استقرار در مناطق ییلاقی و قشلاقی از جمله اهداف طرح است.
ابراهیمی افزود: در صورت اجرا نشدن این طرح از سوی عشایر، ایستگاه های بازرسی، دام آنان را ضبط کرده و جلوی تردد و رفت و آمد آنها را می گیرد که به عشایر خصوصا کوچرو توصیه می شود قبل از اقدام به هر گونه حرکت و جابه جایی، به شرکت های تعاونی عشایر و عوامل بیمه مراجعه و در اولین فرصت نسبت به پلاک گذاری دام خود اقدام کنند.
رییس اداره امور عشایری شیروان گفت: بر اساس این بخشنامه که از نیمه بهمن امسال به صورت جدی اجرایی شده، هر گونه جابه جایی و نقل و انتقال دام زنده بدون پلاک ممنوع است که در صورت اقدام، دام به عنوان کالای قاچاق محسوب و توسط دولت ضبط خواهد شد.
ابراهیمی با تاکید بر اجباری شدن بیمه دام های عشایر افزود: از این پس خدماتی نظیر ثبت نام جهت دریافت کارت تردد در مناطق مرزی ویژه عشایر و همچنین عضویت در شرکت های تعاونی عشایری مستلزم انجام بیمه دام تحت اختیار شخص متقاضی خواهد بود.
وی بیان داشت: در غیر این صورت خدماتی به عشایر ارائه نخواهد شد، لذا عشایر باید در اسرع وقت نسبت به بیمه دام خود اقدام کنند.
وی عنوان کرد: به این منظور عشایر باید به اداره امور عشایر مراجعه کنند و این اداره نیز نسبت به صدور معرفی نامه اقدام خواهد کرد، سپس عشایر با مراجعه به نزدیکترین کارگزاری اقدامات مربوط به پلاک کردن و بیمه دام ها را انجام می دهند.
رییس اداره امور عشایری شیروان بیان کرد: بیمه دام ها سبب جبران خسارت احتمالی ناشی از بلایای طبیعی یا ابتلا به بیماری های دامی می شود.
شهرستان شیروان دوهزار و ۸۰۰ خانوار عشایری با جمعیتی حدود ۱۵ هزار نفر دارد که در قالب ۹ طایفه، ۳۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.
هیچ نوع داروی گیاهی در پیشگیری از کرونا موثر نیست/ احتمال ابتلای کرونا ویروس برای کودکان بالای ۲ سال
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: هیچ نوع داروی گیاهی و ماده غذایی خاص در پیشگیری از کرونا ویروس موثر نیست.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از پایگاه خبری وب دا؛ «دکتر قاسم بیانی» گفت: بر خلاف تصور عموم، مصرف مکمل های ویتامینی، خوردن مواد غذایی نظیر سیر و زنجبیل و داروهای گیاهی هیچ تاثیری در پیشگیری از کرونا ویروس ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان کرد: رعایت بهداشت فردی تنها عامل موثر در پیشگیری از کرونا است و استفاده از مواد غذایی خاص یا دود کردن اسپند و عنبر نسا تبلیغات کذب محسوب شده و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
وی تاکید کرد: با تماس و ارتباط با همکاران بهداشتی و منابع مورد تایید دانشگاه و استفاده از بروشورهای بهداشتی در حفظ سلامت خود و اطرافیان کوشا باشید و از انتقال اخبار کذب و اطلاعات نادرست که زمینه تشویش و نگرانی را فراهم می آورد، به شدت پرهیز کنید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه احتمال ابتلای کرونا ویروس برای تمام کودکان بالای 2 سال به ویژه آن دسته از کودکانی که چار نقص سیستم ایمنی و بیماری زمینه ای قلبی و ریوی هستند، وجود دارد، افزود: گروه های حساس باید تحت نظارت بیشتری از نظر بهداشت فردی باشند تا از شیوع ویروس پیشگیری شود.
این فوق تخصص نوزادان خاطرنشان کرد: باید برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا از شرکت کردن در تجمعات، مهمانی ها و روبوسی کودکان خودداری شود، رعایت بهداشت فردی مدنظر باشد، علاوه بر این، وسایل شخصی کودک کاملا مجزا از سایر افراد باشد در غذادادن به کودک از قاشق و بشقاب شخصی استفاده شود.
دکتر بیانی تصریح کرد: احتمال ابتلای کرونا ویروس برای تمام کودکان بالای دوسال وجود دارد اما نوع شدید آن در این گروه سنی کمتر است.
وضعیت بهداشتی کودکان کار در برابر کروناویروس ساماندهی شد
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: وضعیت بهداشتی کودکان کار شیروان در برابر ویروس کرونا ساماندهی شد و زباله گردها جمع آوری شدند.
دکتر «علی آرمیده» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: برای جلوگیری و پیشگیری لازم در برابر ویروس کرونا، خانه گرم نیازمندان این شهر ضدعفونی و کارها و اقدامات بهداشتی در آن صورت گرفت و هر روز رصد می شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: در مراکز بهزیستی و خانه سالمندان شیروان، تردد کم تر شده و فضا به گونه ای تحت کنترل و ضدعفونی است که همه مسائل بهداشتی رعایت می شود و همچنین توصیه شده نیروهای مراکز، بهداشت را رعایت کنند.
آرمیده با اشاره به اینکه در خانه سالمندان با توجه به سن بالای افراد که قادر نیستند مرتب دست های خود را شستشو دهند، افزود: قبل از غذاخوردن، نیروهای آنجا دست های آنان را شست و شو می دهند و مواد غذایی که از بیرون خریداری می شود (میوه) را ضدعفونی می کنند تا شاهد انتقال ویروس نباشیم.
سرپرست اداره بهزیستی شیروان هم گفت: کودکان خیابانی در مرکز استان و کودکان بی سرپرست با توجه به شرایط آنان در مراکز کودکان بی سرپرست شیروان نگهداری می شوند.
علی اکبر آرام اظهار داشت: طی جلسات متعدد با مصوبه اعضای شورای شهر شیروان، تدابیر لازم برای کودکان کار، زباله گردها و غیره صورت گرفته و ساماندهی شده اند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
هم اکنون در مرکز نگهداری کم توان ذهنی مهر ۶۵ نفر از افراد زیر ۱۴ و بالای ۱۴ سال، مرکز بیماران اعصاب و روان ۶۰ نفر آقا بالای ۱۴ سال و مرکز توانبخشی سالمندان شیروان ۵۰ نفر خانم نگهداری می شوند.
شهرستان 157 هزار نفري شيروان به عنوان دومين شهر پرجمعيت خراسان شمالي در 60 كيلومتري شرق بجنورد قرار دارد.
کتاب های کمک درسی در مناطق محروم فاروج توزیع شد
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فاروج گفت: برای غنیسازی و تجهیز منابع کتابخانههای مناطق محروم، کتاب های کمک درسی در سطح دو کتابخانه و روستاهای شهرستان توزیع شد.
«جواد نظری» به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: افزون بر ۱۰۰ جلد کتاب کمک درسی تازه منتشر شده برای فراهم آوردن امکانات آموزشی برای مناطق محروم، به عنوان یکی از راه های اصلی دستیابی به عدالت آموزشی در آن مناطق، توزیع شد.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فاروج با اشاره به اینکه این کتابها مربوط به سه مقطع تحصیلی است، افزود: بخشی از این کتاب ها به کتابخانه روستای خیرآباد، بخشی به کتابخانه شهر تیتکانلو و شماری هم به مدارس محروم سطح شهرستان اهدا شد.
نظری گفت: پیش از این در هفته کتاب هم 200جلد کتاب به کتابخانه عمومی شهر فاروج اهدا شد تا با غنی سازی منابع، زمینه استفاده شمار بیشتری از افراد را فراهم کنیم.
در شهرستان فاروج 6 کتابخانه روستایی و دو کتابخانه در سطح شهر فاروج و تیتکانلو فعال است.
۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای پرورش دهندگان ماهی در خراسان شمالی تصویب شد
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای پرورش دهندگان ماهی در این استان تصویب شد.
«محمدعلی مصباحی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد با اشاره به تصویب 30 میلیارد ریال اعتبار برای پرورش دهندگان ماهی در خراسان شمالی، گفت: از مجموع این میزان اعتبار تاکنون 13 میلیارد ریال به پرورش دهندگان ماهی پرداخت شده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، بر حمایت از پرورش دهندگان و تولید کنندگان تاکید کرد و افزود: در اسفندماه، پرورش دهندگان در مزارع گرمابی مشغول رها سازی بچه ماهی هستند، که در این روزها ۴۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای گرمابی رها سازی شده است.
وی بیان کرد: امسال تاکنون سه میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در مزارع استان رها سازی شده که در کل پیش بینی می شود در استان افزون بر دو هزار و 230 تُن انواع ماهی که بیشتر شامل قزل آلا و کپور است، تولید شود.
وی اظهار کرد: بچه ماهی رها شده در استخرهای گرمابی، کپور است.
مصباحی افزود: در خراسان شمالی 90 مزرعه گرمابی و 97 مزرعه سردابی وجود دارد که پرورش دهندگان در استخرهای سردابی در سال چندین بار رها سازی بچه ماهی دارند در حالی که در مزارع گرمابی تنها یک بار در سال انجام می شود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی سرانه مصرف ماهی در استان را ۷.۱ کیلوگرم دانست و گفت: میانگین مصرف ماهی در کشور ۹.۵ کیلوگرم است.
وی بر اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مصرف ماهی تاکید کرد و افزود: همچنین باید آموزش هایی در خصوص نحوه طبخ آن نیز برای شهروندان داشته باشیم.
زائران حج تمتع سال ۹۹ در کاروان ها ثبت نام کنند
زائران حج تمتع سال ۹۹ جهت اعزام به سفر حج سال آینده می توانند با مراجعه به سامانه https://reserve.haj.ir/ نسبت به انتخاب کاروان خود اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ روابط عمومی حج و زیارت خراسان شمالی از آغاز ثبت نام زائران حج تمتع سال ۱۳۹۹ از روز جمعه نهم اسفندماه خبر داده و اعلام کرده زائران می توانند با مراجعه به سامانه https://reserve.haj.ir/ نسبت به انتخاب کاروان خود اقدام کنند.
گفتنی است؛ در این مرحله زائرانی که تا تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال ۸۶ در بانک ملی ودیعه گذاری کرده اند می توانند به سامانه مذکور مراجعه و ثبت نام کنند.
لازم به یادآوری است؛ ثبت نام متقاضیان از طریق سامانه فوق و غیرحضوری انجام می شود.
در فهرست کاروان های حج تمتع سال ۹۹ خراسان شمالی تعداد ۹ کاروان متشکل از یک کاروان اهل تسنن و هشت کاروان اهل تشیع به چشم می خورد که ۶ کاروان مدینه قبل و سه کاروان مدینه بعد است.
فراخوان مجمع خیرین سلامت خراسان شمالی برای کمک به کنترل کرونا
مجمع خیرین سلامت استان خراسان شمالی همچون دیگر آحاد جامعه آمادگی خود را برای کنترل ویروس کرونا در استان اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، مجمع خیرین سلامت استان خراسان شمالی با هدف بهره گیری از توانمندی های مادی و معنوی مردم خیر اندیش، در جهت گسترش امور سلامت جامعه با ایجاد فرهنگ پیشگیری مقدم بر درمان و تهیه اقلام مورد نیاز در شرایط فعلی از جمله ماسک، مواد شوینده، کمک به بیماران خاص، مناطق کمتر برخوردار و ... جهت توزیع در بین مردم خراسان شمالی اقدام به فراخوان عمومی کرد.
گفتنی است، هموطنان و هم استانی هایی که علاقه مند به کمک و مشارکت در کنترل ویروس کرونا هستند می توانند از طریق راه های ارتباطی زیر به خیل عظیم مدافعان_سلامت بپیوندند.
لازم به ذکر است، دریافت کمک های نقدی از طریق بانک صادرات شعبه چمران بجنورد با شماره حساب جاری 0109504604003 و شماره شبا 670190000000109504604003 IR صورت می گیرد.
خیابان های شهر شیروان ضدعفونی می شود
شهردار شیروان گفت: به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابله با ویروس کرونا، برای نخستین بار از امشب خیابان های این شهر ضدعفونی می شود.
«شاهرخ شاهرخی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: در ادامه انجام مکرر ضدعفونی محور مرکزی این شهر( پارک ها و ایستگاه های اتوبوس) گاری ها و سطل های زباله، ست های ورزشی پارک ها و صندلی ها به صورت روزانه، طی جلسات متعدد این کار هم انجام خواهد شد.
شهردار شیروان با بیان اینکه ضدعفونی کردن شهر از ساعت ۲۲ امشب آغاز خواهد شد، گفت: این اقدام با همکاری شهرداری، شورای شهر، جهاد کشاورزی، جمعی از کشاورزان و شبکه بهداشت و درمان شیروان صورت خواهد گرفت.
شاهرخی با اشاره به اینکه اگر این کار در یک شب به اتمام نرسد در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی به مدت سه شب ادامه خواهد داشت، افزود: در این راستا مواد ضدعفونی کننده از سوی شبکه بهداشت و درمان شیروان تهیه می شود و کشاورزان با آوردن 12 دستگاه تراکتور سم پاش مشارکت می کنند.
شهردار شیروان گفت: از شهروندان و کسبه انتظار می رود تا آمادگی های لازم را در جهت برنامه امشب داشته باشند و نکات ایمنی همچون بستن درب و پنجره ها را رعایت کنند.
شیروان با 85 هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
قرارگاه سلامت با هدف مقابله با کرونا ویروس تشکیل شد
مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی از تشکیل قرارگاه سلامت با هدف مقابله با کرونا ویروس در استان خبر داد.
عیسی برجی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد با بیان اینکه قرارگاه سلامت با هدف مقابله با کرونا ویروس در خراسان شمالی تشکیل شده است، گفت: اولین جلسه این قرارگاه با حضور مدیران کانون ها و دفاتر بسیج جامعه پزشکی، نماینده دستگاه های سلامت محور و برخی از اقشار بسیج در محل سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان شمالی برگزار شد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی افزود: مقرر شد جلسات به صورت موضوعی و با حضور دستگاه ها و اقشار بسیج جهت استفاده همه جانبه از ظرفیت های بسیج و سپاه و در راستای کاهش بار روانی و مقابله با کرونا ویروس برگزار شود.
وی اظهارداشت: راه اندازی مشاوره تلفنی جهت پاسخگویی به سوالات و شبهات در خصوص علایم و پیشگیری از ویروس کرونا، توزیع بسته های بهداشتی و آموزشی ویژه افراد سالمند، دیالیزی و پیوندی در سطح استان، برگزاری کلاس های آموزشی بهداشتی در مساجد، محلات و مدارس توسط تیم های پزشکی و اعزام تیم های پزشکی، آموزشی و بهداشتی متشکل از روانشناس، کارشناس بهداشت و آموزش به مناطق کم برخوردار و حاشیه شهرها از جمله موارد مصوب شده در قرارگاه سلامت است.
برجی همچنین افزود: سازمان بسیج جامعه پزشکی در نظر دارد به منظور اقدامات پیشگیرانه و مقابله با ویروس کرونا، مطالب آموزشی و بهداشتی را در مساجد، محلات، خطوط واحد و سالن انتظار بیمارستان ها و درمانگاه ها ارائه کند.
نظر شما