ضیاءالدین خورنگ، معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان همدان با بیان مطلب فوق به خبرنگار شبستان گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید بی سوادی در گروه های هدف 10 تا 49 سال به صفر برسد یعنی جشن باسوادی در تمام مناطق برگزار شود.
وی اضافه کرد: در استان همدان بر اساس برنامه راهبردی تدوینی حداکثر به کمتر از سه سال یعنی تا پایان سال 92 این مهم به انجام خواهد رسید.
خورنگ اظهار داشت: در حال حاضر درصد باسوادی استان همدان در گروه هدف یعنی 10 تا 49 سال به 2/97 رسیده که این درصد در نقاط کشور 94 درصد برآورد شده است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش همدان افزود: در شرایط فعلی دوره های سواد آموزی 450 ساعت است که دوره انتقال آن که مراحل آزمایشی را سپری می کند و هنوز به مرحله اجرا در نیامده است.
خورنگ اضافه کرد: دوره تحکیم سواد که در این دوره موجب می شود که کیفیت آموزشی ارتقا پیدا کند و سواد آموزان در فرصت و زمان کوتاهتری با مهارت های زندگی آشنا شوند.
به گفته وی، برای هر 75 سواد آموز زیر پوشش یک نفر مسئول سواد آموزی زیر نظر مدیر مجتمع فرایند نظارت و کنترل را پیگیری می کنند و مسئولیت کار با مدیران مدارس و مجتمع های آموزشی است.
خورنگ گفت: در این طرح از همه دانش آموزان مقطع متوسطه از سال اول به بالا و دانشجویان و سایر افراد واجد شرایط جامعه برای مشارکت در پوشش گروه هدف 10 تا 49 سال به صورت قیمت تمام شده دعوت به همکاری می شود.
وی اضافه کرد: کسانی که قرار است به عنوان آموزش دهنده در طرح آموزش فرد به فرد فعالیت کنند ضمن آموزش روش تدریس و دریافت سی دی آموزش مربوطه توجیهات لازم نیز به آنان داده می شود.
خورنگ اعلام کرد: در شرایط موجود نرخ سواد در مناطق روستایی استان همدان تا پایان سال 89 در همه گروه های سنی 4/78 درصد و در مناطق شهری 3/91 درصد در مردان 2/89 و در گروه زنان 44/80 درصد برآورد شده است.
وی افزود: نرخ سواد در استان همدان در گروه هدف یعنی 10 تا 49 سال 2/97 درصد و در کل گروه های سنی 4/86 درصد برآورد شده است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان همدان خاطر نشان کرد: بالاترین باسوادی مربوط به تویسرکان و بهار و بیشترین درصد بی سوادی در مناطق کبودراهنگ و رزن است و از نظر تعداد جمعیت بیسوادان بیشترین بی سوادان در شهرستان همدان و کمترین ان در شهرستان فامنین است.
پایان پیام/
نظر شما