تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان برای مقابله با کرونا در مدارس/ تولید شبانه روزی و سه شیفته مواد ضدعفونی کننده

تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان برای مقابله با کرونا در مدارس، موجودی کالاهای کشور پنج برابر سال گذشته است، تولید شبانه روزی و سه شیفته مواد ضدعفونی کننده، رشد ۳.۷ درصدی قیمت مسکن در بهمن ۹۸ برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه نهم اسفند ماه شبستان به شرح زیر است:

تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان برای مقابله با کرونا در مدارس/اختصاص ۱۶۶۵ میلیارد تومان به بیمه سلامت

محمدباقر نوبخت در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: هزار میلیارد ریال (۱۰۰ میلیارد تومان) به وزارت آموزش و پرورش بابت بهسازی محیط مدارس برای پیشگیری از شیوع و گسترش کرونا ویروس اختصاص یافت.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین از اختصاص ۱۶۶۵ میلیارد تومان به بیمه سلامت ایران برای حمایت و پشتیبانی از فعالان حوزه بهداشت و درمان خبر داد.

 

نوبخت در اینستاگرام نوشت: با هدف حمایت و پشتیبانی مؤثر از فعالان حوزه بهداشت و درمان به‌ویژه برای معوقات کارانه کادر پزشکی و مطالبات بیمارستان‌های دانشگاهی و دولتی و داروخانه‌ها، دستور تخصیص ۱۶ هزار و ۶۵۱ میلیارد ریال (۱۶۶۵ میلیارد تومان) به سازمان بیمه سلامت ایران صادر شد.

 

موجودی کالاهای کشور پنج برابر سال گذشته است/ شرایط کشور از نظر تأمین کالا ایده آل است

عباس قبادی شب گذشته (پنجشنبه 8 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی نوسانات بازار کالا‌های اساسی و شوینده‌ها در ابتدا به تشریح ذخایر موجود کالاها در کشور پرداخت و با بیان اینکه موجودی کالا‌های ما در مقطع کنونی پنج برابر سال گذشته است، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت با همه توان و ظرفیت مجموعه‌های تولیدی بهداشتی و شوینده و اصناف در کنار دیگر دستگاه‌ها از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در طول هفته گذشته و در شرایط خاص کنونی، مشغول خدمت رسانی بوده است.

 

معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت در تشریح اقدامان انجام شده از سوی این وزارتخانه برای ساماندهی به بازار کالاهای اساسی و و مواد شوینده به جلسات ویژه ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره اشاره کرد و از تولید شبانه روزی محصولات بهداشتی، ممنوع کردن صادرات تجهیزات پزشکی از جمله ماسک، صفر کردن عوارض و تعرفه واردات کالا‌های تجهیزات پزشکی، تسهیل ثبت سفارش محصولات بهداشتی و پزشکی به عنوان بخشی از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه یاد کرد.

 

وی با اشاره به برخی اخبار و شایعات مبنی بر کمبود کالا در کشور گفت: کمبود و نبود کالا نداریم و در این ایام که خرید‌های احساسی انجام شده است در هیچ فروشگاهی نبود کالا نداشتیم.

 

معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نظارت مستمری که از وضعیت بازار صورت می گیرد به این نکته اشاره داشت که مانند سال گذشته با محوریت ستاد تنظیم بازار استانی در کل کشور ۲۲۲ نمایشگاه عرضه مستقیم کالا با حضور ۲۵ هزار غرفه در دست برگزاری بود.

 

تولید شبانه روزی و سه شیفته مواد ضدعفونی کننده

غلامحسین مهرعلیان شب گذشته (پنجشنبه 8 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی نوسانات بازار کالا‌های اساسی و شوینده‌ها با اشاره به شیوع بیماری کرونا و افزایش تقاضای مردم برای مواد ضدعفونی کننده و شوینده گفت: مردم با توجه به خبر ورود ویروس کرونا به کشور، تقاضای زیادی را برای خرید محصولاتی مانند ماسک و ژل‌های ضدعفونی کننده کردند که شرایط کشور برای این میزان تقاضا آماده نبود.

 

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید مناسب مواد شوینده و ضدعفونی کننده در داخل کشور گفت: در سال‌های اخیر در زمینه تولید محصولات ضدعفونی کننده در داخل کشور نه تنها به واردات نیاز نداشتیم بلکه صادرکننده این محصولات به تعداد زیادی از کشور‌ها هستیم.

 

وی به تمهیداتی که برای این بازار این محصولات اندیشیده شده است نیز اشاره کرد و با بیان اینکه با همکاری تولیدکننده‌ها و اصناف و وزارت صمت، نهاده‌های تولید این محصولات را بررسی کردیم و تأمین آن کافی است، گفت: در حال حاضر تعدادی از تولیدکننده‌های بزرگ این محصولات وارد مدار تولید شدند و به صورت شبانه روزی و سه شیفته در حال تولید هستند.

 

آغاز توزیع مواد ضدعفونی کننده از ۱۰ اسفند در میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای

بختیار علم بیگی شب گذشته (پنجشنبه 8 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی نوسانات بازار کالا‌های اساسی و شوینده‌ها درباره وضعیت بازار مواد شوینده و ضدعفونی کننده در کشور گفت: در 2 روز گذشته برای تولید مواد ضدعفونی کننده اقدام کردیم.

 

رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران با بیان اینکه از 10 اسفند یا 11 اسفند توزیع گسترده‌ای را در میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز می کنیم، گفت: این اقلام 8 اسفند نیز در قسمت‌هایی از شهر‌ها به وسیله کامیون‌های شرکت‌های تولیدکننده توزیع شد.

 

وی درباره قیمت هایی که برای عرضه این محصولات درنظر گرفته شده است، گفت: قیمت‌ها زیر نظر سازمان حمایت است و اگر هر کدام از تولیدکننده‌ها گران فروشی کنند به این سازمان معرفی می‌شوند.

 

تعداد معاملات بورس از یک میلیارد سهم فراتر رفت

از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۲۲۴ روز معاملاتی تعداد ۱۰۲۹ میلیارد و ۴۲۱ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۴۴۱۲ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال در ۹۹ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۵۴۰ دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.


همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۶۷۳ میلیارد و ۵۳۲ میلیون سهم به ارزش ۲۱۳۰ هزار و ۵۴۷ میلیارد ریال در ۴۶ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۷۲۷ نوبت در بازار اول؛ ۳۲۷ میلیارد و ۹۰ میلیون سهم به ارزش ۱۸۹۷ هزار و ۴۰۴ میلیارد ریال در ۵۱ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۳۵۴ نوبت در بازار دوم؛ ۸۷ میلیون و ۹۰۰ هزار برگه به ارزش ۸۵ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال در ۲۷ هزار و ۶۹۰ نوبت در بازار بدهی، ۲۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار قرارداد به ارزش ۲۰۵۹ میلیارد ریال در ۱۲۳ هزار و ۳۷۱ نوبت در بازار مشتقه و ۲۸ میلیارد و ۴۹۴ میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۲۹۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال در ۸۹۸ هزار و ۳۹۸ نوبت مورد معامله قرار گرفته است.


شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۱۷۸هزار و ۶۵۹ واحد آغاز کرده است، تاکنون با ۳۴۵ هزار و ۷۳۵ واحد رشد، معادل ۱۹۳.۵۲ درصد افزایش را به ثبت رسانده و به ارتفاع ۵۲۴ هزار و ۳۹۴ واحد رسیده است.


شاخص بازار اول نیز در این مدت با رشد ۲۳۶ هزار و ۵ واحدی و شاخص بازار دوم با رشد ۷۷۱ هزار و ۷۴۷ واحدی به ترتیب ۱۷۶.۳۰ و ۲۲۳.۵۹ درصد افزایش داشته‌اند.

 

افزایش ۱۹۰ درصدی ارزش بورس در بهمن ماه ۹۸

طی ۲۰ روز کاری بهمن ماه ۹۸، ارزش معاملات در مقایسه با پایان دی ۹۸، معادل ۲۸ درصد افزایش یافت و از ۶۴۳.۵۸۱ میلیارد ریال به ۸۲۶.۶۹۱ میلیارد ریال رسید. همچنین حجم سهام معامله شده از ۱۲۰.۵۲۲ میلیون سهم به ۱۴۲.۳۱۷ میلیون سهم معادل ۱۸ درصد افزایش یافت.

حجم و ارزش معاملات

براساس این گزارش، از ابتدای سال ۹۸ تاکنون، متوسط روزانه حجم و ارزش معاملات بازارسهام (اول و دوم) به ترتیب برابر با ۹۶۵۹۷۴ میلیون سهم و ۳.۷۹۴.۸۸۳ میلیارد ریال بوده است.

همچنین در بهمن ماه ۹۸، دفعات معاملات سهام برابر با ۴۸ درصد در مقایسه با دی ۹۸ افزایش یافت و از ۱۱.۳۶۷.۲۵۲ هزار دفعه به ۱۶.۸۰۲.۷۸۴هزار دفعه بالغ شد.

عملکرد شاخص

از سویی دیگر، شاخص بورس در پایان بهمن ماه ۹۸ در مقایسه با دی ۹۸، به میزان ۶۸.۹۴۸ واحد برابر با ۱۷ درصد افزایش یافت و از ۴۰۹.۸۰۸ واحد به ۴۷۸.۷۵۶ واحد رسید.

در همین حال ارزش بازار در پایان بهمن ماه ۹۸ در مقایسه با ماه مشابه سال قبل به میزان ۱۱.۴۰۴.۶۹۴ میلیارد ریال برابر با ۱۹۰ درصد افزایش یافت و از ۶.۰۱۵.۳۰۱ میلیارد ریال به ۱.۷۴۱۹.۹۹۵ میلیارد ریال رسید.

 

رشد ۳.۷ درصدی قیمت مسکن در بهمن ۹۸

مطابق آمار دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در بهمن ۹۸ متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی با رشد ۳.۷ درصدی از ۱۳ میلیون و ۸۸۲ هزار تومان به ۱۴ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان افزایش یافته است.

 

بیشترین متوسط قیمت مسکن مربوط به منطقه یک با ۲۹ میلیون و ۴۲۷ هزار تومان است. متوسط قیمت در این منطقه طی بهمن ۹۸ در مقایسه با ماه پیش از آن (دیماه) بالغ بر ۲.۶ درصد کاهش یافته است. کمترین متوسط قیمت نیز متعلق به منطقه ۱۸ با ۶ میلیون و ۹۰۷ هزار تومان است.

 

در بهمن امسال ۱۲۰۱۴ فقره مبایعه‌نامه در مناطق ۲۲گانه شهر تهران ثبت شد که در مقایسه با دیماه ۹۸ حدود ۲۴.۳ درصد رشد را نشان می‌دهد. در دیماه امسال ۹۶۶۴ فقره قرارداد مسکن در تهران ثبت شده بود.

 

همچنین ارزش ریالی معاملات در بهمن ۹۸ بالغ بر ۱۵۹۰۰ میلیارد تومان بود که در مقایسه با ارزش معاملات دی ماه (حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان) ۳۳.۷ درصد افزایش یافته است. بیشترین ارزش معاملات امسال پیش از این مربوط به اردیبهشت ماه با ۱۳هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود./

 

 

کد خبر 899585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha