به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «مرتضی جعفری»، گفت: در حال حاضر از مجموع 10 سرای محله ساخته شده در شهر شیراز سه سرای محله های «دِرکی»، «کوشک میدان» و «فاطمی» با بهکارگیری نیروهای شهرداری بهصورت موقت در حال فعالیت است اما رویکرد اصلی شهرداری شیراز با توجه به ماهیت ذاتی عملکرد سراهای محله واگذاری به سمنهای فعال در شهر و محلات خواهد بود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به پیشینه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی در سطح محلات، تاکید کرد: در گذشته محلههای شهری هویت خاص خود را داشتند و روابط شکل سنتی و چهره به چهره داشت.
معاون فرهنگی شهردار شیراز اظهار کرد: در آن زمان نه تنها همسایهها یکدیگر را میشناختند و از حال هم خبر داشتند، بلکه در یک محل نیز افراد با یکدیگر آشنا بودند و با هم تعامل میکردند، زمانی که هنوز خبری از مراکز خرید بزرگ نبود و افراد نیازهای روزمره خود را در محل زندگی خود تامین میکردند و تقریباً همه بقال، نانوا و آرایشگر محله خود را میشناختند.
دکتر جعفری یکی از مهمترین بسترهای تقویت و ترویج مشارکت و مسئولیتپذیری شهروندان را در حوزه محلههای شهری، سراهای محله عنوان کرد گفت: سراهای محله مهمترین رکن ساختار اجتماعی محلات هستند.
رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ادامه داد: توانمندسازی مردم و افزایش مشارکت آنها از طریق سراهای محله درراستای احیا و برجستهسازی هویت و جایگاه محلهای مورد تاکید است.
معاون فرهنگی شهردار شیراز با بیان اینکه هدف از راهاندازی سراهای محلات افزایش مشارکت مردمی در اداره محله از طریق بهکارگیری توانمندیها و ظرفیتهای مادی و معنوی شهروندان، استفاده از امکانات محلات، افزایش اعتماد و ارتباط متقابل بین شهرداری و ساکنان محلات، تلاش درراستای احیا و برجستهسازی هویت و جایگاه محلی، افزایش همکاری مشترک شهروندان و شهرداری در انجام فعالیتهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و رفاهی و ایجاد زمینه فعالیت و پویا کردن سازمانهای مردم نهاد است.
جعفری گفت: با تصویب دستورالعمل واگذاری سراهای محلات توسط شورای شهر، سازمان فرهنگی شهرداری در نظر دارد مدیریت این سراهای محلات را پس از تایید نهایی توسط فرمانداری طی یک فراخوان، گزینش و در صورت کسب امتیازات لازم به سمن ها واگذار کند.
نظر شما