واحدهای تولیدی صنعتی وکشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز قرارگیرند

نمایندگان مجلس در ماده 26 طرح بهبود مستمر کسب و کار مصوب کرده اند در زمان کمبود برق و گاز واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان در ادامه بررسی طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار ماده 26 این طرح را مصوب کرده اند براساس ماده 26 این طرح در زمان کمبود برق، گاز، یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات قرار داشته باشند و شرکتهای عرضه کننده برق، گاز و خدمات مخابرات موظفند هنگام عقد قرارداد با واحدهای تولیدی اعم از صنعتی و کشاورزی و خدماتی وجه التزام جبران قطع برق، گاز یا خدمات مخابرات را در متن قرارداد پیش بینی کنند و هرگاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی به شرکت های عرضه کننده برق، گاز یا مخابرات دستور دهد موقتاً جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکتهای خصوصی و تعاونی را قطع کنند موظف است نحوه جبران خسارتهای وارده به این شرکت ها ناشی از تصمیم فوق الذکر را نیز تعیین و اعلام کند.

آیین نامه اجرایی این ماده مشترکاً از سوی وزارتخانه های صنعتی، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نفت، نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه می شود و ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیئت وزیران می رسد.

نمایندگان در تبصره 1 این ماده در زمان های اضطراری که برق یا گاز واحدهای مسکونی، جان شهروندان را به خطر اندازد شورای تامین استان محل ایجاد اضطرار می تواند برای حداکثر دو روز با قابلیت دو روز حکم این ماده را نقض و دستور دهد بدون تعیین نحوه جبران خسارتهای وارده، برق یا گاز واحدهای تولیدی قطع شود و در جلسه تصمیم گیری در این باره باید نمایندگان اتاقهای مرکز استان برای استماع نظراتشان دعوت شود.

براساس تبصره 2 این ماده شرکت های عرضه کننده برق و گاز موظف شده اند با هماهنگی با شرکت های بیمه امکان خرید بیمه نامه پوشش دهنده خسارات ناشی از قطع برق یا گاز را برای واحدهای تولیدی مشترک خود فراهم آورند.

در ابتدای بررسی این ماده مهدی کوچک زاده نماینده تهران با استناد به اصل 3 و مقدمه قانون اساسی در اخطار قانون اساسی گفت: در مقدمه قانون اساسی آمده است که اقتصاد وسیله است و نه هدف و در تحکیم بنیان های اقتصادی اصل رشد و تکامل انسان است نه مانند نظام های دیگر که تکاثر ثروت اصل است.

وی تصریح کرد: در ماده 26 این طرح اصل اقتصاد است که براساس آن ما باید ابتدا اقتصاد را در نظر بگیریم و بعد رشد و تکامل انسان را در حالی که این موضوع با روح اقتصاد اسلامی در تغایر است.

کوچک زاده بیان کرد: ما با تصویب این قانون تولید را نسبت به خود انسان ارجحیت داده ایم و این مساله با قانون اساسی مغایرت دارد.

لاریجانی این اخطار کوچک زاده را وارد ندانست و گفت: به نظر بنده این مسئله اشکال قانون اساسی ندارد.

پایان پیام/

 

کد خبر 89824

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha