هنرراهی برای جذب جوانان به معارف دین

حجت الاسلام شیخ بهایی استقبال ازمداحی درمراسم عزاداری را نشان از تاثیرهنردرجذب افراد دانست و گفت: استقبال زیاد از مداحی ها حاوی این پیام است که باید هنررا در این عرصه بکار گرفت.

حجت الاسلام احمد شیخ بهایی معاون تربیتی جامعه الزهرا در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با اشاره به استقبال از مداحی ها نسبت به بخش سخنرانی مراسم اظهار داشت: مداح هم از شعر استفاده می کند و هم از هنر صدا و نغمه و هم موسیقی صدا که تاثیر گذارند؛ هماهنگی میان این ها و هیجان در مداحی همراه با سینه زنی و به شور و شوق آوردن افراد باعث جذب آنان و بویژه جوانان می شود. لذا استقبال زیاد از مداحی ها حاوی این پیام است که باید هنررا در این عرصه بکار گرفت.

 

حجت الاسلام شیخ بهایی تصریح کرد: سخنرانی نیز یک هنر است. اینکه یک سخنران بتواند از هنر شعر و مداحی در خلال سخنان خویش استفاده کند و صدا و نغمه خوبی داشته باشد و در بیان هم از بیان معمولی به سوی بیان خطابی پیش رود می تواند موفق باشد.

 

معاون تربیتی جامعه الزهرا ، مرحوم آقای کافی را مصداق یک واعظ موفق عنوان کرد و افزود: ایشان از صدای خوبی بهره مند بود و اشعار خوب ومناسبی را می خواند و از سوز جان در مصیبت امام حسین(ع) اشک می ریخت و در بیان مطالب هنرمندانه وارد می شد. از مثال ها و قصه و داستان و سبک و سیاق خوبی استفاده می کرد. به همین دلایل بود که با گذشت سالها هنوز هم برخی به دنبال سخنرانی های ایشان هستند.

 

وی با انتقاد از ورود افراد غیر متخصص در امر مداحی تصریح کرد: متاسفانه مشاهده می شود برخی به صرف اینکه صدای خوبی دارند و می توانند از مداحان مشهور تقلید کنند وارد این عرصه می شوند و برای مداحی تخصص قائل نیستند. اینکه اطلاعات یک مداح در مسائل دینی و تاریخی کربلا چه میزان است کنترل نمی شود.در نتیجه مجالس به سمت مجالس بی محتوا کشیده می شود و یا محتوای دین در آن کمرنگ می شود.

 

معاون تربیتی جامعه الزهرا در ادامه به آسیب های مجالس بی محتوا اشاره کرد و گفت: در این صورت راه برای ورود آفت هایی چون چشم و هم چشمی ها، ریاکاری، پرداخت به ظواهر و...باز می شود که موجب دوری جوانان از این مجالس می شود.

 

وی را ه حل این موضوع را رعایت اعتدال بین مداحی و سخنرانی در مجالس عزاداری عنوان کرد و اظهار داشت: علاوه براینکه باید تنوع در برنامه ها لحاظ شود، از نظر تنظیم زمان نیز باید اعتدالی بین مرثیه خوانی و سخنرانی در مجالس وجود داشته باشد. می توان با پخش فیلم، سی دی، مسابقه، تهیه بروشور، برپایی نمایشگاه و اقداماتی از این قبیل اقشار مختلف را به سمت مجالس عزاداری ائمه اطهار(ع) ترغیب کرد. در عین حال ، محتوای مراسم را نیز کنترل کرد.

 

حجت الاسلام شیخ بهایی با تاکید بر بهره گیری از ایام ماه محرم درتبیین احکام و معارف اسلام گفت: این هنر خطیب است که با اولویت سنجی در مسائل، ضروریات را بیان کند و جلسه را مدیریت کند. می توان برای بالا بردن جذابیت های سخنرانی،برنامه های آموزشی برای مبلغان، وعاظ ، مسئولان و هیات امنای مساجد در نظر گرفت . راهکارها و ابتکاراتی که وجود دارد نیز بررسی شده و با هم افزایی آنها این موارد تقویت شوند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 89780

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha