هدایت فرهنگی، بازوی توانمند ساماندهی مد و لباس

فاطمه رهبر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هرچند در زمینه اجرای عفاف و حجاب فعالیت نیروی انتظامی را نفی نمی کند، اما هدایت فرهنگی جامعه را بازوی توانمند ساماندهی مد و لباس می داند.

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رییس‌جمهور در زمینه عفاف و حجاب به امور ایجابی و فرهنگی معتقد است به خبرنگار شبستان گفت: به‌رغم اینکه ما فعالیت نیروی انتظامی را در برخورد با عواملی که امنیت اخلاقی جامعه را به صورت هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده به خطر می‌اندازند نفی نمی‌کنیم، اما بازوی توانمند ما در هدایت فرهنگی جامعه در این زمینه ساماندهی مد و لباس است تا جایگزین عوامل اخلال در جامعه شود.


فاطمه رهبر با اشاره به افزایش حضور اجتماعی زنان در عرصه‌های مختلف جامعه نسبت به گذشته تاکید کرد: به طور مثال امروز نگرشی منفی در جامعه نسبت به لباس ورزش بانوان یا لباس شب آن ها وجود دارد و باید در این زمینه فکری اساسی و زیربنایی داشته باشیم تا علاوه بر توجه به سلیقه امروز جامعه هویت ایرانی اسلامی‌مان را نیز در طرح لباس‌ها لحاظ شود.


او در راستای ساماندهی مد و لباس به نمایشگاه اخیربرگزار شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همین عنوان یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه ما در قانون برپایی نمایشگاه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خصوصا برای کشورهای اسلامی را پیش‌بینی کرده‌ایم بتوانیم در گستره مد و لباس از طراحی لباس بانوان گرفته تا لباس آقایان و لباس مشاغل به یکی از قطب‌های منطقه در افق چشم‌انداز 20 ساله تبدیل شویم.

 

به گفته او با نمایشگاه اخیر مد و مانتو می‌توان امیدوار بود که طی دو سه سال آینده موضوع مد و لباس در کشور به موضوعی جدی بدل شده، برندهای داخلی جایگزین برندهای خارجی شوند.

 

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه سخنان خود عدم توفقی نمایشگاه مد را در سال گذشته مورد ارزیابی قرار داد و با بیان اینکه نمایشگاه پیشین گام اول برپایی نمایشگاه‌هایی برای مد و لباس بود و طبیعتا نقایصی داشت خاطرنشان کرد: از سویی طراحان نمایشگاه را جدی نگرفته‌ بودند و این تصور وجود داشت که این‌گونه برنامه‌ها مقطعی و موردی است و ادامه نخواهد یافت. از سوی دیگر مسئولان اجرایی هم نتوانسته بودند به خوبی حلقه رابط میان طراحان، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان پوشاک باشند.


رهبر همچنین تصریح کرد: سال‌های گذشته که نقطه آغاز اجرایی شدن قانون بود نیازمند بسترسازی‌های اولیه، تدوین آیین‌نامه‌ها، تصویب مقررات، پژوهش‌های لازم و به طور کلی کارهای زیربنایی بودیم تا کارگروه‌های مختلف در این زمینه شکل گرفته و فعال شوند.

 

او دلیل دیگر عدم توفیق نمایشگاه مد در سال گذشته را نیز این طور بیان کرد: چون از سال 80 تا 89 بودجه‌ای به این موضوع تخصیص داده نشده بود وزارت ارشاد از ردیف‌های دیگر بودجه‌ای را به حوزه مد و لباس اختصاص می‌داد که قابل توجه و راضی‌کننده نبود اما در سال 90 با وجود اینکه در لایحه بودجه‌ای برای این امر دیده نشده بود با اصرار ما در کمیسیون فرهنگی و صحن علنی مجلس یک میلیارد تومان برای اقدامات اولیه اختصاص داده شد تا دبیرخانه کارگروه ساماندهی مد و لباس با دلگرمی بیشتری به فعالیت بپردازد.


فاطمه رهبر که با حضور فعال در نمایشگاه مد و مانتو در سال جاری و سال گذشته نشان داد نسبت به این مساله دغدغه دارد این حضور را از دو جهت حائز اهمیت خواند و ادامه داد: حضور من در این‌گونه نمایشگاه‌ها از دو جهت است؛ از سویی عضو ناظر کمیسیون فرهنگی مجلس هستم و از سوی دیگرعلاقه شخصی، ایمانی و قانونی من به حضور در این فعالیت‌ها است تا حلقه ارتباطی میان دست‌اندرکاران اجرایی و قوه مقننه باشم.


پایان پیام/
 

کد خبر 89767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha