به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، «مجید خورشیدی» ظهر پنج شنبه (1 اسفند) در آئین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در بوشهر با بیان اینکه زبان آثاری که در جنوب خلق میشوند عمدتاً خاص و مؤید ویژگی زندگی این اجتماع است تصریح کرد: موسیقی رزمی و بزمی و همچنین موسیقی در حین کار بر دریا از دیگر مؤلفههای مردم جنوب است که میتوان از جمله آنها به سور تا سوگ، از گهواره تا عروسی و عزا و حتی بعد از عزا موسیقی در این خطه اشاره کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر عنوان کرد: منطقه جنوب کشور به ویژه این استان با توجه به فرهنگ و اقلیم خاص خود خاستگاه آواها و نواهای بیشمار، متنوع و منحصربهفرد است.
خورشیدی با بیان اینکه انتقال فرهنگ موسیقی به نسلهای آینده یک امر ضروری و بهترین راه مقابله با تهاجمات فرهنگی است اظهار داشت: اقشار هنرمند و فرهنگیان استان بوشهر شایسته حمایت و تجلیل هستند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند تا به تولید آثار فاخر هنری دست یابند.
وی استان بوشهر را گنجینه خلیجفارس دانست و افزود: جغرافیای خاص جنوب سازنده فرهنگ، تاریخ و ادبیات این منطقه از کشور است و در این بین استان بوشهر مهد ادب، نماد مقاومت و ایستادگی در برابر بیگانگان و الگوی فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است.
خورشیدی با اشاره به اینکه اگر موسیقی محلی از خطه جنوب گرفته شود مردمان این منطقه یا مراجعه کنندگان به این شهر قطعاً گمشده ای گران بها را دنبال میکنند ادامه داد: جغرافیای جنوب با مؤلفههای منحصر به فرد خود همواره در جهان متفاوت بوده و بار سنگین تاریخی ماندگار را به دوش میکشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر با بیان اینکه موسیقی و ریتم خاص منطقه جنوب همانند هوای جنوب تشنه و داغ است تصریح کرد: مردم جنوب همه موسیقی میدانند و این هنر در شکلهای مختلف و جز جز زندگی آنها حضور دارد.
وی خاطرنشان کرد: پیشینیان فرهنگها و آئینهای متفاوتی را به یادگار گذاشتهاند که موسیقی محلی بهعنوان فرهنگ بارز این منطقه شناخته میشود.
نظر شما