سیدعلی موسوی، رئیس خانه شهید منطقه 15 پیرامون اهداف احداث این خانه به خبرنگار شبستان گفت: خانه شهید منطقه 15 برای نخستین بار در استان تهران با هدف زنده نگه داشتن یاد شهدا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی آنان به نسل جوان و نوجوان جامعه احداث شده است.
وی اظهار کرد: در گذشته مکان این خانه شهید، منزل مسکونی شهیدان "امیر، حمید و حبیب آقاجانلو" بود که شهرداری سال گذشته آن را به قیمت 500 میلیون تومان برای احداث خانه شهید خریداری و همچنین مبلغی حدود 80 میلیون تومان نیز برای ساخت و تجهیزات آن هزینه کرده است.
موسوی با بیان اینکه طبقه بالای خانه شهید شامل موزه شهدا و طبقه پایین آن تالار آمفی تئاتر و کتابخانه است، خاطرنشان کرد: ظرفیت مفید آن برای برگزاری برنامهها 40 نفر تعبیه شده است.
رئیس خانه شهید منطقه 15 تصریح کرد: در موزه خانه شهید، تمام آثار، وصیتنامهها، دستنوشتهها و یادگاریهای شخصی به جا مانده از شهدای منطقه 15 در معرض دید عموم قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه سبک کار خانه شهید به صورت منطقهای و محلهای است، یادآور شد: یعنی آثاری که از این شهدا در خانه شهید به نمایش گذاشته میشود فقط مختص به دو هزار شهید خود منطقه 15 می باشد.
رئیس خانه شهید منطقه 15 بااشاره به نقش احداث این خانه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، گفت: احداث خانه شهید فقط میتواند تلنگری باشد برای زنده کردن ارزشهایی که درحال فراموشی است و گرنه برای حفظ ارزش های دفاع مقدس ما نیازمند اقدام همگانی تمام دستگاه های موجود هستیم. نه فقط سازمانی خاص مانند بنیاد شهید و خانه شهید منطقه 15.
موسوی با بیان اینکه مسئولان مناطق دیگر نیز خواستار احداث خانه شهید در منطقه خود شدند، اظهار کرد: خانه شهید منطقه 15 به عنوان یک الگو در اختیار مناطق دیگر قرار میگیرد تا در صورت اقدام مناطق دیگر از این خانه شهید استفاده کنند.
وی با بیان اینکه تمام خدمات خانه شهید منطقه 15 رایگان است، افزود: علاقهمندان میتوانند از ساعت هشت و 30 دقیقه تا 17 از خانه شهید بازدید کنند.
رئیس خانه شهید منطقه 15 با اشاره به برخی برنامههای این مرکز تصریح کرد: ما علاوه بر برنامههای مناسبتی و غیر مناسبتی مانند برگزاری سالگرد شهدای منطقه که به صورت دورهای برگزار میشود برنامهای به نام «پاتوق جنگ» داریم که در آن خانوادههای معظم شهدا و سرداران جنگ با تشکل جمعی خودمانی به خاطرهگویی در مورد شهدای خود و دوران هشت سال دفاع مقدس میپردازند و ما نیز آنها را ضبط و ثبت و در اختیار جامعه قرار می دهیم.
وی از انتشار کتابی پیرامون خاطرات شهدا در آیندهای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: راهاندازی کارگاه خاطرهنویسی شهدا از دیگر برنامههای ما در خانه شهید است که در آن خانوادهها به نقل خاطرات شهدای خود پرداخته و برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در اختیار نسل جوان قرار می گیرد.
وی ادامه داد: خاطرهگویی فامیلی نیز جزو برنامههای ما در خانه شهید منطقه 15 است که در این محمل اقوام و نزدیکان شهدا در آمفی تئاتر خانه شهید دور هم جمع میشوند و از ویژگیهای شهدای خود برای نسل جوان و نوجوان که هیچ صبغه ذهنی نسبت به آن شهید مورد نظر ندارند بحث و گفتوگو میکنند تا بیشتر آشنا شوند، در صورت جمعآوری، خاطرات ضبط و ثبت شده و منتشر می شوند.
موسوی با بیان اینکه نپرداختن به شهدای سرباز یکی از مشکلات ما در حوزه شهید است، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که ما در حوزه شهدا داریم این است که به شهدای شاخص و دو شهید و سه شهید بیشتر پرداخته شده است، تا به شهدای سرباز؛ زیرا ما در همین منطقه سه شهید سرباز داریم که اصلا در مورد آنها صحبتی نشده است، در صورتی که آنها نیز در همان فضا بودند و حتی این امر مورد انتقاد خانوادههای آنها نیز قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما