خبرگزاری شبستان همدان- استان همدان ، پایتخت تاریخ و تمدن ایران مهد عالمان و فرزانگان بزرگی چون آیت الله آخوند ملاعلی معصومی و آیت الله شیخ محمد بهاری است. همدان با سابقه دینی و مذهبی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، بیشترین فعالیت قرآنی را داشته و پس از انقلاب نیز رشد خوبی پیدا کرده است.
فعالیت بیش از 1500 موسسه دینی و قرآنی در استان همدان و همچنین تربیت حافظان قرآن کریم مورد توجه است به همین مناسبت مصاحبه ای با مسئول هیئت بازرسین اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور داشته ایم که در ذیل آمده است.
چه تعداد موسسه قرآنی در استان همدان فعال هستند
«محمد جهانآرا » با بیان اینکه بیش از یکهزار و ۵۰۰ موسسه دینی و قرآنی در استان فعال است؛ گفت: همدان تنها استانی است که از سال ۷۵ به بعد شورای قرآنی تشکیل داده و تا امروز نیز فعال است.
مسئول هیئت بازرسین اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور افزود: هرچند در طول ۲۳ سال گذشته در زمینه تلاوت قرآن کریم اقدامات خوبی انجام دادهایم و فعالیت موثری انجام شده شده اما در حوزه فهم و تدبر قرآنی رشد صورت نگرفته است.
وی خواستار کمک به فعالیت حوزههای قرآنی و پیگیری بیمه مربیان قرآنی شد و گفت: معتقد هستم که حفظ قرآن موجب شکوفایی سایر استعدادهای انسان میشود و نه تنها با دیگر برنامهها تداخلی ندارد؛ بلکه راه را برای کسب موفقیت انسان در جنبههای مختلف زندگی هموار میکند.
تاثیر حفظ قرآن بر زندگی افراد چگونه است
حفظ قرآن کریم بر ایجاد آرامش ذهنی در فرد بسیار مؤثر است و بزرگترین ثمره حفظ قرآن کریم آرامش است چرا که آرامش زمینهساز موفقیت در سایر جنبههای زندگی برای انسان است.
وی ادامه داد: باید به گونهای عمل شود که قرآن کریم از حالت تقدس صرف خارج و وارد بطن زندگی افراد شود؛ به نحوی که فرد با یک روز قرآن نخواندن احساس کمبود کند و این امر باید به صورت فرهنگ نهادینه شود.
به نظرم خیرین باید در حوزه قرآن و فعالیتهای قرآنی ورود پیدا کنند. در سطح شهر نیز بسیاری از مؤسسات قرآنی دارای مشکلات عدیده هستند و بسیاری از مؤسسات فاقد مکان ثابت هستند واین امر چالشی بزرگ برای آنهاست.
وی با اشاره به فرموده امام علی (ع) که قرآن نوری است که خاموشی ندارد و چراغی است که درخشندگی آن لایزال است، افزود: بدون شک تکیه بر مفاهیم قرآن میتواند جامعه را از رخوت مادی گرایی و بطالت موجود نجات دهد.
در استان همدان موسسه ندای ترنم ملکوت چه فعالیت های دارد
مدیر موسسه «ندای ترنم ملکوت» اضافه کرد: در مؤسسه ندای ترنم ملکوت، دورههای تخصصی و عمومی روخوانی، روانخوانی، تجوید، قرائت و حفظ قرآن کریم، مشاوره و آموزش خانواده و دورههای تربیت مربی روخوانی و روانخوانی، تجوید و حفظ قرآن کریم با حضور اساتید مجرب و برجسته استانی و کشوری برگزار میشود.
جهان آرا با اشاره به اینکه این مؤسسه یکی از مراکز تخصصی حفظ قرآن کریم است، بیان کرد: این موسسه با همکاری دستگاههای متولی به ویژه اوقاف تا کنون موفق به تربیت ۵۰ هزار حافظ قرآن شده است که در صورت برخورداری از حمایتهای لازم، شاهد پرورش ۵ هزار حافظ قرآن در این موسسه خواهیم بود.
جهانآرا با اشاره به اینکه این مجموعه دارای مرکز حفظ مجازی قرآن کریم به صورت مردمی است، گفت: مرکز حفظ مجازی قرآن کریم ندای ترنم ملکوت از سال ۹۴ راه اندازی شده و در حال حاضر ۲۵۰ عضو ثابت در بخش خواهران از اقصی نقاط کشور فعال است.
توصیه آخر شما برای جامعه قرآنی چیست
وقف های قرآنی استان همدان بسیار ناچیز و اندک است و از خیران می خواهیم وقف های خود را به سمت قرآن و موقوفات قرآنی هدایت کنند.
وی همچنین بیان کرد: توصیه میکنم موسسات قرآنی جذب نخبگان و نخبه پروری، با استفاده از ظرفیتهای روز رسانهای و ارتباط گیری موثر با نسل جوان را فراموش نکنند چرا که این امر خود باعث جریان سازی قرآنی در جامعه می شود.
نظر شما