آیا امارات  داستان «چرنوبیل» را در منطقه خلیج فارس تکرار می کند؟

یک پایگاه خبری عربی در گزارش ویژه ای نوشت که احتمال دارد که امارات با دستیابی به راکتورهای هسته ای و سلاح هسته ای، «چربونیل» جدیدی را در منطقه رقم بزند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: پایگاه خبری خلیج آنلاین در گزارش ویژه ای به فعالسازی راکتورهای هسته ای امارات پرداخت و نوشت: از زمان ظهور سلاح هسته ای در سال 1945 میلادی، یک مسابقه جهانی تسلیحاتی برای دستیابی به آن بین کشورهای بزرگ جهان آغاز شد. این کشورها از دستیابی کشورهای دیگر به این سلاح جلوگیری کردند، مگر درصورت استفاده برای اهداف صلح آمیز. اما برخی از کشورها مانند هند و پاکستان به طور مخفیانه این سلاح را ساختند.

 

در پایان دسامبر 2009 میلادی، ابوظبی برنامه انرژی هسته ای خود را با اعطای قراردادی به ارزش 40 میلیارد دلار به شرکت «کنسورتیوم» کره جنوبی به راه انداخت تا چهار راکتور هسته ای ساخته شود و آنها را به طور مشترک به مدت 60 سال اداره کنند.

 

هیئت نظارت هسته ای در امارات روز دوشنبه ( 28 بهمن 1398) صدور مجوز فعالسازی پروژه انرژی هسته ای صلح آمیز «براکه» را در منطقه الظفره در ابوظبی اعلام کرد.

با پایان ساخت چهار واحد هسته ای در منطقه ظفره در ابوظبی، 5.6 گیگاوات برق تولید خواهد شد که 25 درصد از مصرف این کشور را پوشش می دهد.

 

اما این پرسش در اینجا مطرح است که مقامات اماراتی تا چه اندازه به تعهد خود به پروژه هسته ای صلح آمیز پایبند هستند، باوجود اینکه هشدارهای زیادی نسبت به خطرات زیست محیطی و موفق نشدن آن به غنی سازی اورانیوم و ساخت سلاح یا بمب هسته ای در منطقه پرتنش خاورمیانه وجود دارد.

 

در همین حال، ابوظبی با ساخت این پروژه هسته ای شک های زیادی را برانگیخته است، زیرا این کشور نقش مهمی در تخریب منطقه خاورمیانه از شرق تا غرب داشته است.

روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف» 28 دسامبر 2019 میلادی با انتشار مقاله ای با عنوان «راکتورهای هسته ای امارات ممکن است  به مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه منجر شود» به مسئله راکتورهای هسته ای امارات پرداخته است.

 

«پل دورفمن» دانشمند هسته ای برجسته در گفتگو با این روزنامه نسبت به تکرار امارات برای فاجعه «چرنوبیل» در منطقه خلیج فارس هشدار داد. فاجعه چرنوبیل، بزرگترین فاجعه هسته ای جهانی است که در سال 1986 در شهری متعلق به اتحاد جماهیر شوروی در اوکراین رخ داد.

 

پل دورفمن  تاکید می کند که راکتورهای براکة در امارات فاقد تدابیر اساسی ایمنی است، به همین دلیل خطری برای محیط زیست به شمار می آید و ممکن است بخشی از برنامه تولید سلاح هسته ای باشد.

 

این دانشمند هسته ای اعلام می کند که انگیزه های ساخت این راکتور از نظر پنهان است. آنها به طور جدی به گسترش سلاح هسته ای فکر می کنند.

این درحالی است که امارات تاکید می کند که به بالاترین سطح ایمنی و سلامت هسته ای و منع گسترش سلاح هسته ای پایبند است.

 

اگرچه ساخت راکتور هسته ای در امارات این نگرانی را نسبت به مسابقه تسلیحاتی در منطقه افزایش می دهد، زیرا عربستان نیز برای ساخت راکتور هسته ای گام هایی را برداشته است. به خصوص که این دو کشور در تغذیه تروریست ها و متشنج کردن منطقه تاکنون پیشگام بوده اند.

کد خبر 895429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha