به گزارش خبرگزاری شبستان: حجتالاسلام و المسلمین «حبیبرضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور در برنامه «صبح بخیر ایران» با تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه (سلامالله علیها) این روز را بسیار مبارک و نورانی خواند و گفت: یکی از مسائلی که در فرهنگ غنی ایرانی از درجه اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است و باید قدردان بوده و آن را پاس بداریم، جایگاه خانواده است.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، حضرت زهرا(سلام الله علیها) را الگویی بی بدیل برای زنان جهان برشمرد و افزود: ایشان در هر سه نقش (دختر، همسر و مادر) که یک زن میتواند در خانواده ایفا کند در عالیترین نقطه قرار دارند و باید به عنوان الگو به ایشان تأسی کرده و کارهایمان را با این مدل پیش ببریم.
وی از اعلام ۵۵۰ کانون برتر در زادروز حضرت زهرای مرضیه (سلام الله علیها) خبر داد و اظهار کرد: تنها راهکار اصیل مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن و مصون ماندن فرزندانمان از این آسیب ها، «انس با مسجد» است این مدلی است که نه تنها کشور ما بلکه مسلمانان در سراسر جهان به آن رسیده اند اما بعضی اوقات از این مسئله مهم غفلت می کنیم.
وی با بیان اینکه بخشی از جامعه ما دچار گسست اجتماعی شده، ابراز کرد: مسجد؛ مقر و پایگاه جامعه اسلامی است لذا مسجد باید اصل و محور باشد و نمی توانیم آن را در حاشیه قرار دهیم. باید ارتباط خود با مسجد را تعریف کنیم اگر این ارتباط کم شد یا به حداقل رسید به همان میزان از مسجد دور شده ایم.
حجتالاسلام ارزانی، با اشاره به اینکه اولین رویداد ملی فهما رخداد مبارک فرهنگی است که با محوریت کانونهای فرهنگی هنری مساجد در جریان است، بیان کرد: این رویداد بزرگ از دوم مهر ماه سال جاری با حضور دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی کلید خورد به این معنا که بتوانیم فضای فعال و پویایی را در مساجد داشته باشیم.
وی تصریح کرد: باید حضور جامعه ما به ویژه کودک، نوجوان و جوان در قالب مدل خانواده محور، در مسجد بیشتر شود یعنی مسجد به یک پاتوق مذهبی و معنوی برای خانواده ها مبدل شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تأکید بر اینکه مسجد اگر بخواهد پایگاه باشد باید جلوتر از زمان پیش برود، بیان کرد: خانواده ها برنامه های متعددی را در حوزه فرهنگ و هنر دارند. ما در این رویداد مبارک که «فهما» نام گرفته به دنبال این هستیم که خانواده ها یک روز را با محوریت مسجد و به صورت ویژه به این پایگاه مقدس اختصاص دهند. هرچند که مساجد ما هر روز و در همه ساعات برنامه دارند ولی این رویداد مبارک را در گام اول حداقل با «یک روز برای مسجد» شروع کرده ایم.
وی با بیان اینکه این رویداد ملی در ۸ عرصه و ۱۸ موضوع خاص تحت عنوان فهما (پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران) در جریان است، اذعان کرد: فهما با نام و نشان بچه های مسجد به ثبت رسیده و در ۸ شاخص قرآن و عترت؛ شبکه سازی و ساماندهی، هنر متعالی، کتاب و کتابخوانی، غنیسازی اوقات فراغت، خلاقیت و نوآوری، مناسبتهای ملی و مذهبی، فضای مجازی و رسانه تعریف شده که هرکدام زیرشاخههایی دارند.
حجت الاسلام ارزانی، سقف امتیاز کسب شده مساجد دارای کانون فرهنگی هنری را ۲۰ هزار امتیاز عنوان کرد و گفت: بالاترین امتیاز کسب شده به یکی از کانون های فعال در استان یزد با اخذ ۱۹ هزار و ۶۰۰ امتیاز، اختصاص دارد که به صورت شفاف و قابل مشاهده در سامانه بچه های مسجد درج شده است.
وی با بیان اینکه امتیازات هر یک از کانون ها در نقاط مختلف کشور در این سامانه برای عموم در دسترس و قابل مشاهده است، اظهار داشت: مدت زمان تعیین شده برای این رقابت تنگاتنگ و سالم که میان کانون های فرهنگی هنری مساجد به راه افتاده است، در ابتدا ۱۱۰ روز تعیین شده بود که با توجه به درخواست های متعدد و مکرر شورای سیاستگذاری و کانون ها، به مدت یک هفته تمدید شد و پس از ۱۱۷ روز به اتمام رسید.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور، گفت: ۲۵ هزار و ۲۶۲ کانون در مساجد کل کشور فعال هستند از این تعداد بیش از ۲۴ هزار کانون با ثبت اطلاعات و برنامه های خود در سامانه بچه های مسجد، وارد رقابتی تنگاتنگ شدند که معادل با ۹۳ درصد از کانون های مساجد شهری و روستایی سراسر ایران است.
وی با اشاره به ارزیابی های گسترده و کارشناسی شده از کانون ها، بیان کرد: صبح روز (شنبه، ۲۶ بهمن) مصادف با سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا(سلامالله علیها) ۵۵۰ کانون برتر راه یافته به مرحله نهایی داوری رویداد ملی فهما، معرفی شده و اسامی آن ها در سایت بچه های مسجد بارگذاری شد. نکته جالب در این خصوص این است که اسامی کانون های برتر از استان های مختلف سراسر کشور در میان این کانونها قابل مشاهده است.
حجت الاسلام ارزانی، تنوع و گستردگی کانون ها در مناطق مختلف کشور و حضور فعال کانون های مساجد اهل سنت و تشیع در رویداد ملی فهما را یادآوری و اعلام کرد: این رویداد ملی از روز شنبه، ۲۶ بهمن با حضور کارشناسان برجسته و نام آشنای دینی، فرهنگی و هنری کشور، وارد مرحله نهایی داوری شد.
وی با بیان اینکه این مرحله از داوری نیز یک هفته به طول می انجامد، اضافه کرد: داوران در بخشهای مختلف به بررسی و ارزیابی مجدد آثار می پردازند. نتایج داوری و ارزیابیهای کارشناسی هیئت انتخاب، روز ۱۳ رجب مصادف با ولادت با سعادت امیرالمومنان علی(علیه السلام) اعلام می شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: در این روز فرخنده و مبارک، اولین رویداد ملی فهما با معرفی کانونهای برتر در ۱۸ شاخص، معرفی استان منتخب و حائز عنوان پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران و همچنین اعلام اسامی استان هایی که بالاترین امتیاز را در ۸ عرصه و ۱۸ موضوع کسب کرده اند، به کار خود پایان می دهد.
وی با قدردانی از شبکه یک سیما و اطلاعرسانیهای بسیار خوبی که از این رویداد ملی داشتند، خاطرنشان کرد: از آن جا که این رویداد عظیم، کاری بدیع و در نوع خود بی نظیر بود، اختتامیه آن را به دو شکل در سال جاری و سال آینده برگزار میکنیم.
حجت الاسلام ارزانی، از معرفی ۱۸ کانون برتر رویداد ملی فهما در قالب سه برنامه از شبکه یک سیما تحت عنوان اختتامیه فهما خبر داد و گفت: آیین باشکوه و بزرگ اختتامیه نخستین رویداد ملی فهما نیز در سال آینده به میزبانی استانی که موفق به کسب عنوان «پایتخت فرنگی هنری مساجد ایران» شده است، برگزار خواهد شد.
منبع: روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور
نظر شما