خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی - فرزانه تهجا: پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر ساله شاهد برگزاری یک یا دو انتخابات در نظام جمهوری اسلامی هستیم که مهمترین ملاک و مولفه انتخابات مشارکت و حمایت مردم در انتخابات است بر همین اساس گفتگویی با حجت الاسلام «سیدرضا اکرمی» رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، مشاور عالی وزیر کشور در امور روحانیت به شرح زیر ارایه می شود.
مولفه های افزایش مشارکت مردم در انتخابات را توضیح دهید؟
از امروز دوشنبه تا چهارشنبه شب به مدت سه روز کاندیداها فرصت برای تبلیغات خود دارند. به نوبه خود معتقدم ما چند اقدام کلیدی باید انجام دهیم.
انتخابات ما در طول چندین سال به شکل فصلی و موجی بوده است و یک زمان نیز شروع شده و زمانی دیگر فیتیله آن پایین کشیده و تمام می شود و تا انتخابات بعدی هیچ فعالیت حزبی صورت نمی گیرد.
نقش احزاب در برگزاری انتخابات را ارزیابی کنید؟
ما باید به سراغ تحزب و تشکل قوی برویم که این تشکل ها و تحزب های قوی در طول سال برنامه های خود را ارایه دهند و در حوزه های مختلف اقتصاد، فرهنگ و سیاست و ... در طول سال کار کنند و نه فقط در طول انتخابات خود را نشان داده و سپس خاموش شده و دیگر سراغی از آنها نباشد.
انتخابات را در ایران چگونه می بینید؟
تمام انتخابات ما به شکل فصلی و موجی بوده است و نکته دیگر این است که ما باید میزهای مذاکره مانند اوایل انقلاب که مرحوم آیت الله بهشتی 14 تا 12 نفر را دور یک میز جمع می کرد و در کنار آنها شروع به مباحثه و گفت و گو می کرد. ما باید هر شب در تلویزیون میزگرد داشته باشیم تا بتوانیم مشکلات و معضلات کشور را حل کنیم.
آیا با انتخاب مردم می توانیم به حل مشکلات کشور امیدوار باشیم؟
چرا با داشتن این همه ظرفیت های بالقوه و بالفعل باید شاهد این میزان بیکاری در کشور باشیم و با این نقدینگی سرگردان تریلیونی چرا کارگاه های ما مشکلات نقدینگی دارند و با داشتن چندین همسایه در اطراف کشور که تراز اقتصادی آنها هزار میلیارد است، چرا صادرات ما این قدر اندک است و ده ها مسئله دیگر در کنار این میزها مورد بررسی قرار گیرد و راه حل ارایه شود.
اکنون تمام کارشناسان می گویند فضای کسب و کار در ایران رتبه 135 در دنیا دارد یعنی ما بی جهت مانند تار عنکبوت به دور خود می پیچیم و گاهی یک موافقت اصولی برای یک کار تولیدی و تجاری 20 امضاء می خواهد تا جایی که عطای این موافقت نامه را به لقایش می بخشد و دیگر افراد به دنبال آن نمی روند یعنی ما به یکدیگر اعتماد نداریم و حرف های یکدیگر را جدی نمی گیریم.
رهبر انقلاب بارها در قوی شدن کشور در عرصه های مختلف سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ... تاکید کردند، ما باید در تولید، اقتصاد، علم، دفاع، امنیت و ... قوی شویم و مشکلات داخلی کشور را حل کنیم تا دیگران ما را به رسمیت بشناسند. باید در تمامی نهادها و سازمان ها یک اتاق فکر داشته باشیم تا افرادی که فکر و تجربه دارند، در این اتاق مسایل خود را بیان کرده و راهنمایی های مورد نیاز را ارایه دهند تا مشکلات حل شده و از فشار بیگانگان رها شویم.
ثبت نام کاندیدا در انتخابات را چگونه ارزیابی می کنید؟
در مورد ثبت نام نامزدهای انتخاباتی اعلام می شود که هر کس فوق لیسانس داشته و 30 سال سن، 4 عکس و کد ملی ارایه دهد و ثبت نام کند. بر همین اساس 16 هزار نفر ثبت نام می کنند که چندین هزار نفر را به لحاظ اجرایی رد می کنیم و در مرحله بعد 10 هزار نفر را قبول می کنیم؛ این رویه اصلا درست نیست.
جایگاه مجلس از نظر کاندیدا چگونه است؟
مجلس باید توسط خود داوطلبان جدی گرفته شود و بداند که مجلس سالن سخنرانی نیست بلکه باید در این سالن پیگیری مشکلات چندین ساله کشور برای مردم صورت گیرد و داوطلب، متقاضی و مردم همه باید این موضوع را جدی بگیرند تا شاهد حل مشکلات کشور باشیم.
جایگاه شورای نگهبان در انتخابات چگونه است؟
شورای محترم نگهبان همان گونه که برای خبرگان که در تعداد کمتری هستند، آزمون کتبی و شفاهی گذاشته و تمام داوطلبان آن را می گذرانند برای نامزدهای انتخابات مجلس نیز آزمون بگذارد و اعلام کنیم که چه کسانی قانون را بلدند آیا کسی تفاوت اصل و ماده را می داند و یا کسی 10 اصل قانون اساسی را می داند؟
باید شورای محترم نگهبان با کمیسیون شوراهای مجلس در اواسط هر دوره از مجلس اشکالات و اصلاحات مورد نظر را رفع کنند و این اشکالات را برای دوره بعدی نگذاریم.
در دوره های گذشته به یاد داریم که نامزدی در ابتدا تایید شد و در میان دوره جلوی کار او گرفته شد در حالی که این نماینده ماه ها در حال تلاش و کار بوده اما در انتها او را رد می کنند. چگونه است که او پس از چندین ماه کار و تلاش رد می شود؟ این اشکال بر ما وارد است. برای خواندن یک نماز باید کتاب شکیات و اصول اصلی نماز را مطالعه کنیم. چگونه برای انتخابات مجلس به همین راحتی عمل می کنید. مطالب را ناصحانه و صادقانه بیان کنیم تا اشکالات برطرف شود. ما نمی توانیم یک کاندیدا را تایید یا رد صددرصد کنیم، تمام امور نسبی است و نمی توانیم به طور کلی در مورد یک فرد نظر صددرصدی ارایه دهیم./
نظر شما