به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «روح الله منوچهری»، امروز (شنبه 26 بهمن) در نشست کتابخوان تخصصی «مهربانو» به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) در شهر شیراز، گفت: مادر مهم ترین نقش را در خانواده و تربیت فرزندان دارد، شخصیت هر فرد در کودکی شکل می گیرد و دوران کودکی نیز با مادر سپری می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس با اشاره به اینکه باید به نقش تربیتی و آموزشی مادران توجه شود، بیان کرد: باید از کمک و توانمندی های مادران مدد بجوییم، نقش زنان برای ترویج کتابخوانی بسیار پررنگ است و آینده این کشور در دست کودکان قرار دارد و باید آن ها را به گونه ای تربیت کرد که اثرگذار و سازنده باشند.
وی برنامه ریزی در حوزه کتابخوانی مادر و کودک را از اولویت های این مجموعه برشمرد و گفت: سال گذشته سمینار «زن کتاب سواد زندگی» با موضوع بررسی نقش و جایگاه مادران در ترویج کتابخوانی در شهر شیراز برگزار شد.
منوچهری افزود: در این برنامه با حضور 25 استاد دانشگاه و فعالان حوزه ادبیات و زنان، راهکارهای ترویج کتابخوانی در حوزه زنان و مباحث در این خصوص بحث و بررسی شد و حاصل آن کتابی از مجموعه مقالات مطرح شده است که به زودی منتشر خواهد شد.
وی تاکید کرد: به منظور برنامه ریزی هدفمند در حوزه کتابخوانی زنان، تفاهم نامه همکاری میان کتابخانه های عمومی و بنیاد بین المللی مادر منعقد شده و براساس همین تفاهم نامه کتابخانه تخصصی «مادر» در شهر شیراز ایجاد خواهد شد.
«زهرا افتخاری» نیز در این نشست با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) الگوی 2عالم است و باید از او تسی بجوییم، گفت: حضور موثر اجتماعی و در جامعه بودن، همسرداری، فرزند پروری شایسته و اخلاق مداری ویژگی های حضرت فاطمه است که باید الگوی تمامی زنان جامعه باشد. اگر ما نتوانیم فاطمه(س) را آنچنان که شایسته است به جامعه بشناسانیم، به بیراه رفته ایم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس با اشاره به اهداف کتابخوانی افزود: لذت بردن، یاد گرفتن و قصد تصمیم گرفتن، سه هدف اصلی کتابخوانی است که خوشبختانه مادران و بانوان ما در این سه هدف خوش درخشیده اند و تحقیقات جدید نشان داده که اخیرا میزان گرایش بانوان به کتابخوانی بیشتر از مردان است.
وی با تاکید بر اهمیت وجود «بنیاد بین المللی مادر» در شهر شیراز عنوان کرد: «بنیاد مادر» برنامه های هدفمندی را در این حوزه دنبال می کند و این بنیاد نگاه همه ما را نسبت به جایگاه مادر و زن تغییر داده و به ما می آموزد که چگونه مادران را در خانواده پاس بداریم.
«غلامرضا محمدی» در این دیدار با بیان اینکه کلمه «مهربانو» با نام مادر بسیار عجین است، اظهار کرد: تمامی روزها، روز مادر است و برای گرامیداشت مادر نباید تنها به یک روز اکتفا کنیم.
رئیس «بنیاد بین المللی مادر» خطاب به بانوان جمع، گفت: شما می توانید، توانایی های ذاتی بانوان از مردان بیشتر است و باید خودتان را باور داشته باشید و از این ظرفیت ها استفاده کنید.
وی با اشاره به اینکه ریشه جامعه «مادران» هستند، اضافه کرد: اگر به این ریشه توجه کنیم بیشتر مشکلات ما حل خواهد شد و «بنیاد مادر» در تلاش است که نسل جوان و آینده را با قداست و جایگاه جامعه و مادر آشنا کند.
محمدی با ابراز اینکه کتابخاته تخصصی «مادر» را راه اندازی خواهیم کرد، گفت: باید صلح و سلامتی را به جامعه برگردانیم و این در توان شما مادران است.
«مریم اقلیمی»، به عنوان نخستین کتابخوان با ارائه کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در این نشست، گفت: این کتاب به زندگی خواننده معنا می بخشد و او را به داشتن انگیزه و امید و هدف جدید دعوت می کند.
کارشناس بخش انجمن های اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس ادامه داد: «ریچارد باخ» نویسنده این کتاب، نیم نگاهی به عرفان شرقی دارد و بن مایه های نظریه عرفان ایرانی در این کتاب وجود دارد.
وی اضافه کرد: نویسنده در کتاب از نماد و سمبل استفاده می کند، هنری که ما اوج آن را در آثار عطار و مولانا شاهد هستیم و این کتاب اگرچه عمق ادبی ندارد اما اثری ماندگار و تاثیرگذار است.
سودابه رضایی، کتابدار کتابخانه حافظیه شیراز در ادامه کتاب «شوهر آهو خانم» اثر محمدعلی افغانی را معرفی و درباره آن گفت: این کتاب از جمله شاهکارهای ادبی ایران است و به وضعیت فرهنگی و اجتماعی و مشکلات اساسی بانوان در دهه چهل شمسی پرداخته است و تأکید ان هم بر مشکلات چندهمسری و نقش تعیین کننده زنان در خانواده است.
«ساجده تقی زادگان»، شاعر و منتقد ادبی شیراز نیز در ادامه این نشست به بررسی کتاب «چهل نامه کوتاه به همسرم» اثر نادر ابراهیمی پرداخت و بیان کرد: این کتاب مجموعه نامه های نویسنده است و به موضوعاتی می پردازد که روزانه در زندگی همه ما رخ می دهد اما به چشم نمی آید.
«زهرا آجری»، رئیس امور مالی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس در قالب چهارمین کتابخوان این دیدار با معرفی کتاب «خاطر نازک گل»، گفت: این کتاب نگاهی نو به زندگی حضرت زهرا(س) و نوشته «حسین سیدی»از مجموعه از مجموعه چهاردی جلدی سیره کاربردی چهارده معصوم(ع) است و نویسنده در این کتاب از پانصد منبع استفاده کرده و مهم ترین و اصلی ترین روایات درباره زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) را گردآوری کرده است.
«سارا رضایی»، کارشناس منابع این اداره کل، آخرین کتابخوان این نشست بود که کتاب «از دو که حرف می زنم، از چه حرف می زنم» اثر «هاروکی موراکامی» را معرفی کرد و در باره آن گفت: این کتاب انگیزه و هدفی را که هر فرد در زندگی به آن نیاز دارد، به مخاطب می بخشد و این اثر، بهترین کتاب برای جوانان و نوجوانانی است که می خواهند راه خودشان را پیدا کنند.
نظر شما