۲۰ هزار گروه جغرافیا محور بسیج سازندگی تا پایان سال ۹۸

زهرایی از افزایش گروههای جغرافیا محور بسیج سازندگی از ۱۲ هزار به ۲۰ هزار خبر داد و گفت: نقش آفرینی جهادگران در محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی یک موضوع جامعی است که باید بر مبنای پایتخت سازی قطب های صنعتی کشور در این موضوع حرکت کنیم.

خبرگزاری شبستان_ گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: گروههای جهادی از جمله گروههای فعال در حوزه محرومیت زدایی هستند که تا کنون منشآ اثرات زیادی در حوزه اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی در مناطق گوناگون کشور بودند، این گروهها توانسته اند در مناطق مختلف کشور به صورت جغرافیا محور فعالیت کرده و بسیاری از محصولات مناطق مختلف را به قطب های مهم غذایی و صنعتی تبدیل کنند در همین رابطه گفتگویی با محمد زهرایی، رییس بسیج سازندگی کشور گفتگویی به شرح زیر ارایه می شود

 

مهمترین اولویت های بسیج سازندگی در آغاز دهه پنجم انقلاب را توضیح دهید؟

سازمان بسیج مستضعفین بر مبنای گام دوم نقشه راه اعتلای بسیج را تدوین کرده و مراحل آخر آن نیز سپری شده و تا پایان سال ابلاغ می شود. هدف نهایی این نقشه آن است که ابتدا نظام مسایل کشور را به سمت کارآمدی نظام، هم افزایی، نهادهای سپاه و بسیج سوق داده تا خدمات شایسته و بایسته، درخور و متناسب با نیاز مردم به آنها داده شود و از سوی دیگر مسئله محوری مورد توجه قرار گرفته و جغرافیای هدف خدمت با تعیین خط حد یگانی بسیج مشخص شود، به طور مثال هر یگان از بسیج و سپاه ماموریت خود را در جغرافیای مشخص ایفا کند.

بسیج سازندگی در راستای محرومیت زدایی چه اقداماتی را انجام می دهد؟

بسیج سازندگی در طرح اعتلای خود یک موضوع را مد نظر دارد و آن این است که میان ماموریت های بسیج سازندگی به طور مثال جریان جهادی کشور، محرومیت زدایی در کشور، اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی مردم برای خود اتکایی و خودباوری نسبتی را در درون تشکیلات و در سایر نهادها تبیین می کند. در محرومیت زدایی چندین نهاد و دستگاه در کنار یکدیگر کار می کنند اما آیا فعالیت های آنها و اهداف آنها به یکدیگر نزدیک است و رویکرد آنها یگانگی دارد؟

برای جلوگیری از موازی کاری چه پیشنهادی ارایه می دهید؟

برای اینکه این خدمت به درستی انجام شود، گاهی اوقات موازی کاری و تداخل دیده می شود. در سال 99 بسیج سازندگی طرح کلان محرومیت زدایی به عنوان از آبخیز تا جالیز تعریف کرده است یعنی مسئله روستا مسئله مهاجرت معکوس از روستا به حاشیه شهر  و حل آن مربوط به آب و زیستگاه های کشاورزی و مسکن محرومان است که به عنوان طرح کلان به مجلس و دولت معرفی کردیم و در سپاه نیز مورد حمایت قرار گرفته می گیرد.

در راستای گسترش کمی و کیفی گروههای جهادی چه الویت هایی را در نظر دارید؟

در جریان فعالیت های جهادی نیز عمومی کردن گفتمان جهادی، گسترش کمی و کیفی گروه های جهادی به سمت تخصصی شدن از مهمترین اولویت های بسیج سازندگی است. در این رویکرد گروه های جهادی باید تخصصی شده و از سوی دیگر باید خدمات تخصصی نیز به مردم ارایه دهند و در نهایت بتوانند گروهی مانند خود را نیز به وجود آورند و این همان گسترش 10 یا 100 برابری گروه های جهادی است که مطالبه رهبر انقلاب است.

الویت های بسیج سازندگی در سال ۹۹ را توضیح دهید؟

این موضوع در سال 99 آغاز می شود و در یک برنامه چند ساله گسترش صد برابری گروه های تخصصی جهادی را در دستور کار داریم. تمام تلاش خود را می کنیم تا گفتمان جهادی را شخص محور کنیم یعنی شخصی با تفکر جهادی بتواند خدمات تخصصی در مناطق جغرافیایی مشخص ارایه دهد.

 

فعالیت بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی را توضیح دهید؟

در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز نقش آفرینی جهادگران در محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی یک موضوع جامعی است که باید بر مبنای پایتخت سازی قطب های صنعتی کشور در این موضوع حرکت کنیم. در حقیقت مناطقی که اکنون دارای رسته شغلی مشخص و تولیدات از پیش تعیین شده هستند که در آن فعالیت های درازمدتی دارند و می توانیم به عنوان قطب صنعتی آنها را معرفی کنیم، به عنوان مثال گلاب قمصر کاشان، سوهان قم، مبل منبت الیگودرز، سرکه سیب سمیرم اصفهان و پنیر طالقان گلوگاه هایی هستند که در زنجیره ارزش غذایی شناسایی شده و می توانند به عنوان قطب و پایتخت یک محصول معرفی شوند.

گروههای جهادی در پایان سال ۹۸ به چند گروه افزایش می یابند؟

 در حال حاضر نمی توانیم به طور دقیق این موضوع را بیان کنیم اما پیش بینی می کنیم که گروه های جغرافیایی محور که 12 هزار گروه هستند به همت این گروه ها و استقبال مردم به 20 هزار گروه جغرافیا محور ارتقا یابند. همچنین گروه های خدمت رسان محله محور نیز فعالیت خود را آغاز کردند و تاکنون یازده هزار گروه در حال فعالیت هستند که امیدواریم 20 هزار گروه دیگر نیز به گروه های محله محور افزوده شود که هر پایگاه بسیج یک گروه جهادی داشته باشد./

کد خبر 893381

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha