به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «عبدعلی ناصری» امروز (چهارشنبه ۱۶بهمن) در دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ۸۰ درصد قطعات استفاده شده در دستگاه دروگر نیشکر توسط متخصصین و صنعتگران داخلی ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه که ۲۰ درصد قطعات این دستگاه نیز از خارج کشور وارده شده است افزود: در تلاش هستیم که ۲۰ درصد باقی مانده را نیز بومی سازی کنیم.
وی عنوان کرد: حدود ۱۵۰ دستگاه از این دروگر مورد نیاز شرکت است که ۲۰ سال قبل این دستگاه ها وارد شدند و به دلیل تحریم قادر به وارد کردن قطعات و دستگاه ها نیستیم.
ناصری تحریم ها را یک فرصت خواند و تصریح کرد: قطعات این دستگاه توسط صنعتگران داخلی به ویژه خوزستان تولید شده و این متخصصین با برپایی نمایشگاه، قطعات تولیدی خود را به نمایش گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه این چهارمین دستگاه دروگر است که ساخته شده اضافه کرد: دستگاه پنجم نیز در حال ساخت است و در صورت بروز مشکل برای باقی دستگاه ها، قطعات آن توسط صنعتگران داخلی ساخته و بازسازی می شوند.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با بیان اینکه این دستگاه ها سالانه اورهال و به روز می شوند تا در برداشت نیشکر بهترین کارایی را داشته باشند عنوان کرد: قیمت خارجی این دستگاه ۳۴۰ هزار دلار است و قیمت تمام شده این دستگاه در کشور حدود ۵۰۰ میلیون تومان است که ۱۰ درصد محصول مشابه خارجی است.
وی ادامه داد: تکنولوژی این دستگاه قدیمی بوده و مربوط به ۲۰ سال قبل است و باید دستگاه های جدید و مدرن تری را وارد کرده و با انجام مهندسی معکوس مدل جدید این دستگاه ها را بسازیم.
ناصری با اشاره به اینکه اگر دستگاه های مورد نیاز کشور را با تکیه بر توان داخلی تولید کنیم گام بزرگی برداشته ایم ابراز کرد: در خارج از کشور، این دستگاه با تکنولوژی بالاتری وجود دارد و برای صادرات باید دستگاه ها را با تکنولوژی روز و بالاتری بسازیم.
وی خاطر نشان کرد: ۴۶ درصد اراضی نیشکر برداشت و نزدیک ۱۴۰ هزار تن شکر خام تولید شده است و طبق برنامه تا قبل از پایان سال جاری، ۱۰۰ درصد اراضی را برداشت خواهیم کرد که حدود ۳۵۰ هزار تن خواهد بود و به سمت دوره بعد کشت نیشکر خواهیم رفت.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در پایان یاد آور شد: با توجه به چشم انداز و هدف شرکت قصد داریم سال آینده این میزان برداشت را به بیش از ۵۰۰ هزار تن و در سال ۱۴۰۰ به ۷۰۰ هزار تن شکر خام افزایش دهیم.
نظر شما