خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: متولد ۱۳۷۱ است و به گفته خودش، سالها شنونده و خواننده جریانات انقلاب بوده است اما الان ۱۰ سال است که به صورت تخصصی برای کودکان و نوجوانان کار میکند و پیام انقلاب را در قالب مسابقه، شعر، قصه گویی و نمایش به بچهها انتقال میدهد.
استدلال را کنار گذاشته اند و بر تخیل که در دوران کودکی شاخ و برگ قوی در ذهن بچه ها دارد، متمرکز شده اند شاید همین موضوع، راز موفقیت آنهاست. به تلاش شبانه روزی دشمن برای تاثیرگذاری بر روی نسل چهارم به خوبی آگاه است و میداند که امروز بازیهای رایانهای و انیمیشین دو حوزه ای است که دشمن بر روی آن بسیار تمرکز کرده است و پاسخ از همان طریق را، راهکاری برای خنثی کردن توطئه های دشمنان می داند.
«مصطفی پورمحمدی» طلبه جوان گروه جهادی تبلیغی مبشران قم یک دهه است که به صورت تخصصی در کنار گروه جهادی تبلیغی مبشران قم که عمری ۲۶ ساله دارد، برای کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان کار میکند.
حضور گروه فرهنگی تبلیغی مبشران قم به دعوت ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی در بیرجند زمینه ای برای یک گفتگو فراهم کرد؛ در ادامه گفتگوی خبرنگار شبستان با حجت الاسلام «مصطفی پورمحمدی» طلبه جوان گروه جهادی تبلیغی مبشران قم را می خوانید.
۱- رویکرد اصلی برنامههای گروه جهادی تبلیغی مبشران چیست؟ تلاش برای معرفی اسلام واقعی، تشریح کاربردی شدن دین و زندگی مسالمت آمیز ادیان در کنار یکدیگر، معرفی انقلاب اسلامی ایران با توجه به فرمایش رهبر کبیر انقلاب «انقلاب اسلامی یعنی حکومت جهانی امام زمان (عج)» از جمله اهداف گروه جهادی تبلیغی مبشران است که به صورت ویژه و خاص با حضور در مدارس مختلف اهل تسنن و تشیع به فعالیتهایی از قبیل حفظ قرآن، کار با عروسک و کاغذ میپردازند. فعالیت این گروه فرهنگی تبلیغی محدود به داخل کشور ایران نبوده و تاکنون در کشورهای مختلفی در سراسر جهان به تبیین اهداف خود پرداخته اند.
توجه به کودک و نوجوان باید به صورت ویژه باشد چرا که دشمن تمام تلاش خود را برای منحرف کردن ذهن کودکان به کار گرفته است و از سوی دیگر، لزوم گفتمان با کودک به زبان تخیل نه تعقل و ارائه مفاهیم از طریق نمایش عروسکی، داستان، شعر و ... موجب شده که ارتباط خوبی بین بچهها و گروه جهادی مبشران برای انتقال مفاهیم اسلامی ایجاد شود.
۲- گروه جهادی تبلیغی مبشران در نیل به اهداف و برنامههای تعریف شده خود، تا چه اندازه موفق بوده است؟ در کنار تلاش اعضای این گروه و تمام نهادهای فرهنگی، عوامل دیگری از جمله خانواده، اجتماع، مدرسه، صدا و سیما و دوستانی که یک کودک و نوجوان با آنها ارتباط دارد، نیز دخیل هستند که در نهایت میتواند یک شهید محسن حججی و مدافع اسلام از بستر یک خانواده تحویل اسلام و انقلاب شود.
۳- مهمترین اهداف کاروان سفیر انقلاب چیست و به چه منظور به خراسان جنوبی سفر کرده است؟ کاروان سفیر امید که متشکل از یک کامیونت متحرک برای انجام کارهای فرهنگی است، علاوه بر فعالیت در سطح استانهای مختلف، در خارج از کشور (کشورهای آفریقای جنوبی، عراق، عربستان، سوریه و ...) نیز فعالیتهایی داشته و دارد. اعضای این گروه، قبل از حضور در استان خراسان جنوبی، در سیستان و بلوچستان حضور یافت و در مناطق سیل زده به اجرای برنامه پرداخت. شرکت در مراسمهای مختلف از جمله جشن تکلیف، یادواره شهدا، راهیان نور، اجرا در سطح مدارس و پارکها بخشی از کار فرهنگی این گروه است که با همین هدف و به دعوت ستاد کانونهای مساجد به بیرجند سفر کردیم.
۴- چه اهدافی در سطح مدارس بیرجند در طول اجراهای مختلف دنبال میشود؟ با توجه به اینکه یکی از اهداف کانونهای فرهنگی هنری مساجد پیوند بین «مدرسه، مسجد و خانواده» است به همین دلیل در کنار بیان اهداف انقلاب و آشنایی مخاطبان با بنیانگذار انقلاب، بر پیوند نسل چهارم با مسجد تاکید ویژه میشود. برنامه های کانونهای فرهنگی هنری که در جوار مساجد هستند تشریح شده و ضمن تشویق کودکان و نوجوانان به حضور در این مراکز، از آنها برای شرکت در برنامههای مسجد دعوت میشود.
از آنجایی که ۷۰ درصد شخصیت یک فرد در دوران نوجوانی شکل میگیرد، بدون شک حضور او در مسجد و پیوند بین مسجد، مدرسه و منزل؛ باعث تربیت پسرانی مدافع حرم اهل بیت علیهم السلام و دخترانی مدافع حریم حجاب میشود.
۵-استقبال دانشآموزان بیرجندی از برنامه های کاروان سفیران انقلاب چگونه است؟ حس زیبای کودکان و نوجوانان در هنگام اجرا و ابراز احساسات آنها در پایان هر برنامه و گاهی امضاء و عکس یادگاری گرفتن، نشان دهنده رضایت آنها از برنامهها است. این استقبال به گونه ایست که بسیاری از مخاطبان صفحه مجازی گروه فرهنگی را دنبال میکنند و تا مدتها ارتباط خود را از این طریق با گروه حفظ میکنند. بعد از اجرا در مدارس حاشیه شهر بیرجند، برای اجرا در روستاهای مرزی شهرستان سربیشه در ۱۷ بهمن، راهی بخش درح خواهیم شد.
نظر شما