سیگار عامل ۳۰ درصد سرطان ها می باشد

ملک زاده گفت: مصرف سیگار، قلیان و تریاک در کنار کم تحرکی و چاقی از عوامل اصلی ابتلای ایرانیان به سرطان می باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «رضا ملک زاده» در نشست خبری به مناسبت دهه فجر که در وزارت بهداشت گفت: مهمترین روش پیشگیری از سرطان رسانه های هوشیار، با اطلاع و فعال می باشد که با آگاهی بخشی به جامعه می توانند نقش ارزنده ای در پیشگیری از سرطان ایفا کنند.

 

نایب رییس کمیته ملی سرطان ایران گفت: امروزه نقش داشتن اطلاعات دقیق برای پیشگیری و کنترل سرطان تاثیر به سزایی در کاهش آن دارد.

 

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامه ای به عنوان کنترل سرطان در ایران دارد، گفت: در دنیا در سال 2018، 18 میلیون سرطان وجود دارد که این تعداد در سال 2040 به 30 میلیون نفر خواهد رسید و در سال 2016 در ایران 125 هزار مورد سرطان داشتیم که تا سال 2025 این عدد به 150 هزار مورد خواهد رسید و سالانه پنج هزار مورد به سرطان ایران اضافه می شود.

 

ملک زاده با بیان اینکه تعداد افراد مبتلا به سرطان معده در آمریکا کاهش چشمگیری داشته، گفت: این دلیل به خاطر ورود یخچال به داخل جامعه بود اما سرطان ریه افزایش پیدا کرده است که این امر به دلیل افزایش آلودگی هوا می باشد.

 

وی افزود: در ایران 250 هزار بیمار داریم که با سرطان زندگی می کنند و هر سال 125 هزار مورد جدید سرطان ثبت می شود و سالانه 55 هزار نفر به دلیل سرطان فوت می کنند.

 

ملک زاده با بیان اینکه 55 درصد سرطان ها قابل معالجه و نیمی از آنها نیز قابل پیشگیری هستند، گفت: در سال 94، 380 هزار نفر در ایران فوت کردند که بیماری های غیر واگیر از عمده ترین دلایل مرگ و میر در ایران می باشد.

 

وی افزود: از 380 هزار مرگ در ایران 43 درصد ناشی از سکته های قلبی و مغزی می باشد و 16 درصد از عوامل مرگ و میر نیز مربوط به سرطان ها می باشد.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: تا پنج سال پیش نظام ثبت سرطان در ایران به صورت دقیق وجود نداشت ولی در سال 2016 نظام تفکیک ثبت سرطان وجود دارد و تعداد سرطان های موجود در هر شهر و استان به صورت تفکیکی قابل رصد می باشد.

 

وی با بیان اینکه نرخ رشد و شیوع سرطان در ایران از برخی کشورهای دیگر مانند ترکیه پایین تر است، گفت: سرطان پستان، پروستات، پوست، معده و کلون پنج سرطان شایع عمده در ایران می باشد.

 

ملک زاده با تاکید بر اینکه چاقی و عدم تحرک ایرانی ها یکی از عمده ترین دلایل ابتلای آنها به سرطان می باشد، گفت: اکثر سرطان ها در سن 50 سالگی شروع می شوند و در 60 سالگی شیوع پیدا می کنند و سرطان های دستگاه گوارش در ایران نزدیک به 30 درصد آمار سرطان را به خود اختصاص می دهد.

 

وی با تاکید بر اینکه افزایش امید به زندگی، کنترل عفونت ها و بیماری های واگیردار، کاهش مرگ و میر نوزادان، مسن شدن جامعه و تغییر سبک زندگی از عوامل افزایش سرطان در ایران می باشد، افزود: سیگار، تریاک و مشتقات آن، بهداشت پایین دهان، آب غیر بهداشتی و غیر لوله کشی، چاقی و عدم تحرک بدنی، فقر اقتصادی، آلودگی هوای داخل خانه و نوشیدنی های داغ از مهمترین دلایل ابتلای افراد به سرطان ها می باشد.

 

وی افزود: مصرف تریاک به هر شکل شامل کشیدن و خوردن آن باعث می شود تا سرطان در افراد افزایش پیدا کند، گفت: نتیجه کارهای تحقیقاتی که در ایران بر روی سرطان زا بودن تریاک صورت گرفته به زودی توسط سازمان بهداشت جهانی ارایه می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه 30 درصد خانم های ایرانی دارای اضافه وزن هستند، گفت: دلیل چاقی ایرانی ها افزایش غذاهای پر شکر و حاوی چربی های اشباع شده و مصرف فست فودها می باشد که باعث افزایش میزان شیوع سرطان در ایرانی ها بوده است.

 

ملک زاده خاطرنشان کرد: 50 درصد افراد دارای سرطان قابل معالجه هستند ولی افرادی که سرطان آنها مداوا می شود در معرض سکته های قلبی و مغزی قرار می گیرند که باید تحت نظر باشند.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه در ایران 34 مرکز تحقیقات سرطان وجود دارد، گفت: هر سال 900 مقاله در کشور در خصوص سرطان منتشر می شود و ایران در رتبه اول انتشار مقاله در حوزه سرطان در خاورمیانه قرار دارد.

 

ملک زاده با بیان اینکه مسواک زدن، مصرف میوه و سبزی تازه و مصرف آب آشامیدنی سالم از عوامل اصلی پیشگیری از سرطان می باشد، گفت: مکمل ها از سرطان ها پیشگیری نمی کنند و برای پیشگیری از سرطان افراد نباید به مکمل ها اعتماد کنند.

 

وی با بیان اینکه شیردهی می تواند در ابتلای مادر و کودک به سرطان جلوگیری کند، گفت: داروهای موثر در پیشگیری از سرطان، آسپرین، استاتین و متفورمین می باشد که البته کسی که بخواهد از ابتلا به سرطان جلوگیری کند، باید از سن 45 سالگی روزی یک عدد آسپرین مصرف کند.

 

ملک زاده گفت: ما امیدواریم که در آینده نزدیک با انجام آزمایش فهمید که فرد در معرض چه سرطان هایی قرار خواهد گرفت و باید با پیشرفت علم امیدوار باشیم که سرطان ها قابل پیشگیری هستند.

 

 

 

کد خبر 889724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha