به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «احمد میدری» در مراسم امضای تفاهم نامه بررسی ابعاد تعارض منافع و تاثیر آن بر رفاه اجتماعی گفت: تعارض منافع مدتی است که در ایران مطرح شده است و آبان ماه امسال دولت لایحه ای با عنوان مدیریت تعارض منافع تقدیم مجلس کرد.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تعارض منافع باید به هماهنگی منافع تبدیل شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در نظام اجرایی، بازار و بخش خصوصی، نهادها و جناح های سیاسی تعارض منافع داریم و این مباحث باعث می شود تا در تحقق اهداف دچار مشکل شویم؛ بنابراین باید تعارض منافع را به هماهنگی منافع تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه تعارض منافع در بخش خصوصی باعث شده است که سازمان مردم نهاد واحد و بزرگ نداشته باشیم، افزود: در حال حاضر حتی یک موسسه خیریه بزرگ در کشور نداریم و موسسات خیریه به صورت پراکنده و با تنوع زیاد در سطح کشور فعالیت می کنند چرا که نتوانستیم هماهنگی های لازم در این بخش ها ایجاد کنیم.
میدری تصریح کرد: آنچه که در این تفاهم نامه مطرح است، تعارض در نظام اجرایی به ویژه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی تعارض منافع را یکی از ریشه های فساد عنوان کرد و گفت: تعارض منافع در نظام اجرایی را می توان به اشتغال همزمان در بخش دولتی و خصوصی تسری داد که این موضوع به صورت گسترده در کشور وجود دارد و باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش تعارض درآمد و وظیفه این گونه است که بخشی از درآمد از محل صدور جرایم کسب می شود که در این حالت وظیفه اصلی حاکمیتی قربانی درآمد خواهد شد.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نمونه های مشهود و بارز موجود تعارض منافع در کشور گفت: به عنوان نمونه نظام پزشکی باید به طور همزمان حقوق بیماران را تامین کرده و تخلفات پزشکان را هم بررسی کند که این موضوع تعارض منافع ایجاد می کند.
میدری با بیان اینکه تضاد منافع فردی با منافع سازمانی به ارتشاء منجر می شود، افزود: به عنوان مثال وزارت بهداشت رتبه بندی بیمارستان ها را انجام می دهد و این در حالی است که اگر بیمارستانی درجه یک باشد، درآمد بیشتری نصیب وزارت بهداشت خواهد شد.
میدری ادامه داد: در بخش تضاد منافع موجود در مجلس نیز می توان این گونه اظهار داشت که نماینده ای منافع منطقه ای و ملی را باید تامین کند در حالی که در مواقعی برای تامین منافع منطقه ای، منافع ملی نادیده گرفته می شود.
وی با بیان اینکه مدیریت تعارض منافع به سه مقدمه نیاز دارد تا به رسمیت شناخته شود، تاکید کرد: ابتدا باید دانش لازم به وجود آید چرا که هماهنگ کردن منافع به کار تکنیکی نیاز دارد. پس از علم به حل تعارض منافع، باید قدرت لازم برای اجرای تعارض منافع داشته باشیم.
همچنین، حمیدرضا طیبی در مراسم امضای تفاهم نامه بررسی ابعاد تعارض منافع و تاثیر آن بر رفاه اجتماعی که امروز 15 بهمن در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی انجام شد، گفت: تعارض منافع باعث ایجاد مشکلات زیادی در کشور ما شده است.
رییس جهاد دانشگاهی افزود: پرداختن به موضوع تعارض منافع بسیار مهم است و از اینکه مجلس به این موضوع توجه دارد، بسیار خوشحال هستیم و با توجه دولت تفاهم نامه مشترکی امروز امضا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک مجموعه علمی، پژوهشی و فناورانه در بررسی پژوهشی این تفاهم نامه نقش موثری دارد.
طیبی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با استفاده از همه توانمندی های خود در حوزه های پژوهشی، فناوری و علمی در سراسر کشور در بخش تعارض منافع فعالیت خواهد کرد.
رییس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: تعارض منافع یکی از ریشه های فساد و تضعیف شاخص های رفاهی است.
نظر شما