انقلاب اسلامی نور امید را در دل مستضعفان جهان روشن کرد / صلابت و عظمت انقلاب غیرقابل انکار است

انقلاب اسلامی ایران، پدیده­ای الهی و مبارک بود که در اواخر قرن بیستم رخ داد ونور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد و شناخت دستاوردهای آن باعث می‌شود تا در حفظ آن کوشاتر باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم دهه فجر سرآغاز طلوع اسلام،‌ خاستگاه ارزشهاي اسلامي، مقطع رهايي ملت ايران و بخشي از تاريخ ماست كه گذشته را از آينده جدا ساخته است. در دهه فجر اسلام تولدي دوباره يافت و اين دهه در تاريخ ايران نقطه اي تعيين كننده و بي مانند بشمارميرود. تا قبل از انقلاب اسلامي،‌ در ايران نظام اسلامي وجودنداشت و رابطه پادشاهان با مردم رابطه ي «غالب و مغلوب» و« سلطان و رعيت » بود وپادشاهان احساس مي‌كردند كه فاتحيني هستند كه بر مردم غلبه يافته اند و حضرت امام رضوان الله تعالي عليه اين سلسله معيوب را قطع كردند و نقطه ي عطفي در تاريخ ايران بوجودآوردند. به همین مناسبت گفتگویی انجام داده ایم با دکتر «منوچهر محمدی» کارشناس مسائل سیاسی و مولف چندین کتاب در این حوزه که در پی می آید:

 

به عنوان اولین سوال بفرمایید انقلاب اسلامی ایران به طور کلی چه دستاوردهایی را در پی داشت؟

انقلاب اسلامی ایران، پدیده­ای الهی و مبارک بود که در اواخر قرن بیستم رخ داد ونور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد و دستاوردهای زیادی به همراه داشته است که شناخت دستاوردها باعث می‌شود تا در حفظ آن کوشاتر باشیم.

دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهار سطح ملی، منطقه­ای، جهانی و تمدنی قابل بررسی است. ما با دو دستاورد بزرگ «شکل گیری نظام دینی در دنیای پست مدرن» و همچنین «شکل­گیری جامعه ولایی» در سطح ملی مواجه هستیم.

 

در سال‌ها و قرن‌های اخیر، همه اندیشمندان، علما و عموم مردم تصور می‌کردند که دین و حکومت دینی به فراموشی سپرده شده است و ایجاد حکومت دینی در دنیای مدرن و پست مدرن جایگاهی ندارد؛ حتی تصور مسلمانان این بود که امکان برپایی حکومت اسلامی وجود ندارد، مگر این که امام زمان (عج) ظهور کند.

انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام راحل (ره) توانست مدیریت سیاسی- اجتماعی مبتنی بر آموزه‌های دینی را عینیت ببخشد و در دنیایی که سکولاریسم، مشخصه اصلی آن بود، به رخ جهانیان بکشاند.

 

به نظرشما مهم ترین ثمره انقلاب اسلامی چه بود؟

شکل­گیری جامعه ولایی  یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در سطح ملی  بود. تمدن غرب مدعی بود که جامعه مدنی تشکیل داده است، در حالی که انقلاب اسلامی ایران توانست جامعه ولایی را شکل دهد که دارای سه رکن اساسی «امت ولایتمدار»، «مکتب ولایی» و «رهبری ولایی» بود.

در زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آمریکا و شوری دو کشور قدرتمند دنیا به شمار می‌آمدند که قدرت خود را از طریق قدرت‌های هسته ای نشان می‌دادند، به طوری که کسی تصور نمی کرد که قدرتی توان مقابله با این قدرت‌ها را داشته باشد، اما بعد از مدتی امام راحل با ارائه طرح ایده اسلامی نشان دادند که قدرتی فوق قدرت آمریکا و شوری وجود دارد که می‌توان با تکیه بر آن قدرت، این کشورها را به زانو درآورد که این قدرت، همان قدرت خدای متعال است.

امام راحل (ره) این ادعا را در عمل نشان دادند و به همراه مردم شریف ایران، با رژیمی وارد مبارزه شدند که همه قدرت‌های استکباری از او حمایت می‌کردند. 

 

دستاوردهای انقلاب اسلامی در سطح منطقه چه بود؟

انقلاب اسلامی علاوه بر دستاوردهای ملی، دستاوردهای منطقه­ای نیز داشت که از جمله این دستاوردها  بیداری اسلامی ایجاد شده در کشورهای منطقه بود.

زمانی که غرب، تهاجم همه جانبه خود را در جهان اسلام آغاز  کرد، بیداری اسلامی نیز در کشورهای منطقه آغاز شد.

 

بیداری اسلامی به طور خاص با اندیشه‌های افرادی چون سیدجمال الدین اسدآبادی شروع شد و از آغاز تا عصر امام خمینی (ره) مراحل گوناگونی را پیمود، اما هیچ گاه نتوانست به مثابه یک گفتمان مسلط عمل کند و وارد زندگی مسلمانان شود، در حالی که امام راحل برای نخستین بار توانست گفتمان بیداری اسلامی را به «عمل سیاسی» تبدیل کند و آن را وارد حوزه عمل همه توده­های مسلمان و مستضعفان جهان کند.

بیداری اسلامی در مدت زمان کوتاهی توانست دستاوردهای کلانی برای جامعه انسانی به بار آورد که نخستین و مهمترین دستاورد آن ، این بود که گفتمان بیداری اسلامی از یک خرده گفتمان تبدیل به گفتمان مسلط شد.

 

دستاوردهای جهانی انقلاب اسلامی را چطور ارزیابی می کنید؟

انقلاب اسلامی در سطح جهانی دارای دستاوردهای بسیار زیادی بود، امام خمینی(ره) فرمود: «آمریکا از شوروی بدتر، شوروی از انگلیس بدتر و انگلیس از هر دوی اینها بدتر است»، امام راحل با این سخن، مبارزه خود با امپریالیست آمریکا و شوروی را رسماً اعلام کرد، به همین دلیل همه قدرت‌های استکباری با انقلاب اسلامی مقابله کردند و سعی زیادی در براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران داشتند.

بعد از انقلاب ، قدرت‌های استکباری با شناختی که از حرکت امام خمینی (ره) داشتند، موج جدید اسلام هراسی را در دنیا ایجاد کردند، زیرا به درستی دریافته بودند که اگر ایده­ها و آرمان­های امام راحل جامه عمل پوشانده شود دیگر چیزی از غرب و شرق باقی نخواهد ماند.

 

قدرت‌های استکباری جهان، پروژه اسلام هراسی را در دستور کار خود قرار دادند تا چهره اسلام را میان ادیان دیگر حتی برخی از مسلمانان خشونت­طلب معرفی کنند.

قدرت‌های استکباری از دیدگاه امام خمینی (ره) یکپارچه بودند و تفاوتی با یکدیگر نداشتند، امام خمینی(ره) برای مقابله با نظام سلطه، همه مسلمانان جهان را به وحدت کلمه دعوت ‌کردند و معتقد بودند که ملت‌ها باید علیه نظام استکباری قیام کنند.

 

آیا تاثیرات انقلاب تنها منحصر به ملت های مسلمانان بود؟

به واسطه انقلاب اسلامی نه تنها ملت­های مسلمان قیام کردند، بلکه ملت­های جهان سوم و حتی خود جهان غرب هم قیام را شروع کردند. ماجرای تسخیر وال­استریت متأثر از این حقیقت بود. در جنبش وال­استریت تاکتیک­ها و روش­ها عیناً همان تاکتیک­ها و روش­هایی است که انقلاب اسلامی بکار برد.

یکی از مهم­ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را می­توان در ابعاد تمدنی تجزیه و تحلیل کرد، از جمله اینکه انقلاب اسلامی با طرح مسئله مهدویت وارد فضای جدیدی در معادلات جهانی شد.

و سخن آخر:

آینده انقلاب اسلامی ازچنان صلابت و عظمتی برخوردار است که غیرقابل انکار است و امروز ما وظیفه داریم که حقیقت اسلام و انقلاب را شناخته و با ابزارهای مختلف به جهانیان معرفی کنیم. ممکن است که انقلاب اسلامی ایران با موانعی مواجه شود، اما انقلاب می‌تواند از موانع موجود عبور کند تا در آینده نه چندان دور به انقلاب جهانی مهدی موعود (عج)متصل شود.

 

 

کد خبر 888909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha