به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام محمدرضا زیبایینژاد که امروز (13 آذر) در مراسم گرامیداشت دهه اول محرم در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران سخن میگفت، با اشاره به مرزهایی که مومنین باید به آنها توجه کنند و همچنین مرزهایی که باید آنها را کمرنگ کنند، اظهار داشت: در روابط میان مومنین اصل بر این است که مرزی وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه اسلام طرفدار ارتباط با طایفه به معنای خانواده گسترده است، یادآور شد: البته منظور از طایفه، معنایی که در جامعهشناسی به کار میرود نیست.
مسئول دفتر مطالعات و تحقیقات زنان با بیان اینکه اسلام اصراری به زیستن طایفه در کنار هم ندارد، ادامه داد: این کار گاهی اوقات موجب بروز مشکلات میشود، در عوض اسلام به حفظ پیوندهای خانوادگی تاکید کرده است.
وی افزود: البته این فرهنگ با نظر غربیها که استقلال و فردگرایی را ترویج میکنند، سازگار نیست.
حجتالاسلام زیبایینژاد با اشاره به تاکید فراوان اسلام بر نیکی و احترام به پدر و مادر خاطرنشان کرد: نیکی، محبت و حرمتگزاری به پدر و مادر بسیار با اهمیت و واجب شرعی است، اما اطاعت از پدر و مادر به نظر بسیاری از فقها واجب نیست.
وی با ذکر مصادیقی از توجه به جایگاه اقربا در احکام شرعی نظیر ولایت جد پدری بر نوه و انفاق نوه نسبت به جد، اظهار داشت: اسلام میخواهد در خانوادههای بزرگ پیوندهای مستحکم برقرار شود.
مسئول دفتر مطالعات و تحقیقات زنان با اشاره به تحقیق صورت گرفته در مورد جامعه ژاپن، اظهار داشت: جامعه ژاپن مانند ایران، خانوادهگرا است اما جامعه ژاپن سعی میکند تا در برخورد با مدرنیته، مدرنیسم را با سنت ترکیب کند.
وی از بهکارگیری سرمایه طایفهای در راهاندازی کارخانه میتسوبیشی به عنوان نمونهای از حفظ پیوندهای خویشاندی و استفاده آن در مدرنیته یاد کرد و افزود: در صورت وجود روابط طایفهای مستحکم میتوانیم از توان طایفه برای رفع بیکاری طایفه بهره بگیریم.
حجتالاسلام زیبایینژاد با اشاره به اینکه در نقطه مقابل صله رحم، قطع رحم وجود دارد، خاطرنشان کرد: در روایتی آمده است که بوی بهشت از فاصله 500 سال به مشام میرسد اما این بو به مشام قاطع رحم نمیرسد.
وی با بیان اینکه آثار صله رحم در دنیا نمایان میشود، از به تاخیر افتادن مرگ، محبوب شدن نزد اطرافیان، افزایش برکت در مال و دفع مشکلات به عنوان آثار صله رحم یاد کرد.
پایان پیام/
نظر شما